Végre! Itt az újkrumpli. Igaz, hogy még elég drága, de napról-napra egyre olcsóbb lesz.
Az apró krumplikat nem kell megpucolni, elég húsz percre beáztatni hideg vízbe, majd a szivacs dörzsi felével lesúrolni a héját. Negyed óra alatt megpuhul, és magába szívja a sok illatos zöldfűszer ízét.
Ilyenkor húsevőként is úgy érezzük, el tudnánk élni mindenféle friss zöldségen! Igazi tavaszi egytálétel következik, bontsatok ki mellé egy üveg hűvös rozét!
Hozzávalók:
50 dkg újkrumpli
5 dkg vaj
1 csomó újhagyma
2 nagyobb zsályalevél
1 csokor petrezselyem
1 ágacska kakukkfű
5-6 levélke rozmaring
5 levél bazsalikom
só, bors
Az öntethez:
3 db sóban eltett citrom
2 dl tejszín
1 ek méz
A krumplit, vajat, újhagymát és a fűszereket tegyük egy serpenyőbe, majd sózzuk, borsozzuk. Fedjük le, negyed óráig pároljuk, közben néha keverjük meg. Közben készítsük el az öntetet.
Kanalazzuk ki két sóban eltett citrom belsejét, és a héját vágjuk apró darabokra. Keverjük a tejszínbe a mézzel együtt, majd öntsük a krumplira. Azonnal zárjuk el a lángot, és már tálalhatjuk is.