A neves séf és a gasztrokalandor küzdelme izgalmasnak ígérkezik, de hisszük, hogy vannak köztünk még igazi harcosok, akik libamájjal álmodnak és ha tehetnék mindig libamájat ennének. Küldjétek be legjobb libamáj recepteteket május 16-ig a divany@divany.hu-ra, és a nyertes Buday Péterrel készítheti el a remek fogást a Libamáj Fesztiválon. A dicsőség mellé a nyertes kap 1 kg libamájat és 4 VIP belépőt a rendezvényre. További információ a fesztiválról: Facebook/libamajfesztival
Részvételi feltételek:
- receptleírás
- saját fotó
- az étel tartalmazzon libamájat
Zsűri: a Dívány gasztrósai: Fűszeres és Lila Füge
Kedvcsinálónak egy-egy recept a Libamájharcosoktól:
Buday Péter: Libamájtorta fügével
Hozzávalók:
0,5 kg libamáj0,2 kg aszalt füge
1,5 dl tokaji hárslevelű
só
A szárított fügét ledarálom, pürésítem, borral hígítom krémesre.
A besózott libamáj szeleteket egy kivajazott hőálló edénybe teszem. Aztán bekeverem a fügekrémmel, majd megint libamáj. Addig rétegezem, amíg az edény megtelik. Fóliával letakarom és kb. 50-60 percig gőzölöm. Akkor kiveszem az egészet a gőzből és lesúlyozom, préselem.
Kozi: Házias májkrém
Hozzávalók:
1/2 kiló libamáj500g vaj
2 vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 paprika
babérlevél
majoranna
őrölt fekete bors
Fogok egy mélyebb serpenyőt és felolvasztom benne a vajat. Beledobálom a megpucolt, de egészben hagyott fokhagyma gerezdeket, 5-6 babérlevelet és egy csipet morzsolt majorannát.
A hagymát, paradicsomot és a paprikát nagyobb darabokra vágom, hozzáadom ezt is. Kis lángon forralom negyed órát. Ha már színe van, belerakosgatom a tisztított nagyobb darabokra vágott májat.
Nagy rácsos kanállal kiszedegetem a májat, ízlés szerint a zöldségeket is (én a paprika kivételével mind belerakom). A megmaradt vajas levet átszűröm, egy kicsit ráöntök, a maradék vajat pedig visszaforralom. A májas zöldséges egyveleget turmixbottal pürésítem, megkóstolom, sózom, borsozom. A besűrített levet ráöntom a tetejére úgy, hogy egyenletesen befedje. Lehűtve fogyasztom.