Akármilyen szorgalmasan is ettünk húsvétkor, csak maradt egy kis tarja a húsvét után. Nem sok, de ilyenkor már látni se bírjuk az ilyesmiket. Megmenthetjük és akkor nem kell hallgatni:, hogy Etiópiában éheznek a gyerekek. Igen, lasagne lesz belőle. Hogy mégis legyen benne valami különleges, és a húsvét reggelire se emlékeztessen: teszünk bele húsz deka kéksajtot.
Nem éppen autentikus olasz vacsora, de tíz perc alatt elkészül, utána csak meg kell sütni.
Hozzávalók:
A húsos réteghez:
4 gerezd fokhagyma25 dkg főtt tarja felkockázva
1 kk őrőlt bors
2 dl sűrű paradicsomlé
A sajtos réteghez:
20 dkg kéksajt1 doboz Philadelphia krémsajt
1-1,5 dl tejszín
2 kk szárított oregánó
lasagne lapok
Késes robotgépben összeaprítom a fokhagymát, majd a húst. Végül felöntöm a paradicsomlével és fűszerezem. Gyorsan elöblítem a tálkát, belemorzsolom a sajtot, beleteszem a krémsajtot és tejszínt, majd fűszerezem és pépesítem.
Egy téglalap formába rétegezem a hozzávalókat a tésztával. Alufóliával lefedve 40 percig sütöm. Érdemes egy tűpróbát végezni, hogy biztosan megpuhult-e a tészta.