A karácsonyi menünk utolsó eleme a desszert, aminél koncentráltunk arra, hogy az elkészítése ne vegyen sok időt igénybe. Persze a végeredmény nem hagyományos, viszont a szokatlanságával el lehet kápráztatni bármelyik felnőtt családtagot. A kicsiknek meg marad a bejgli meg az aprósütemények.
Hozzávalók:
3 marék aszalt szilva
1 dl jó minőségű szilvapálinka
6 tojás sárgája
6 ek cukor
2X2,5 dl tejszín
1 csipet fahéj
Az aszalt szilvát apróra vágjuk, és meglocsoljuk pálinkával, majd megszórjuk fahéjjal. A tojások sárgáját elkeverjük 2,5 dl tejszínnel és a cukorral, majd gőz fölött kevergetve sűrűre főzzük és lehűtjük. A tejszín másik felét habbá verjük, és elkeverjük a tojásos keverékkel, végül beleforgatjuk az aszalt szilvát is. Fagylaltgéppel kikeverjük, és gúla formára ragasztott sütőpapírba töltjük.
Ha nincs otthon, kéznél egy fagylaltgép, akkor sem kell kuncsorogni a rokonoknál, barátnőknél egy ilyen háztartási gépért. Ebben az esetben az összekevert masszát ugyanis egy műanyag edénybe tesszük be a mélyhűtőbe, és kétóránként átkeverjük, hogy ne alakuljanak ki benne jégkristályok. A végén igaz, hogy nem gúla alakú parfét kapunk, de kockára még vághatjuk, az is csodaszép tud lenni.
Karácsonyi menünk eddigi fogásai:
1. rész: Cékla-paradicsom consommé leves
2. rész: Teával füstölt kacsamell
3.rész: Édeskömény-sárgarépa-mangó saláta