Olvasási idő kb. 2 perc
Aki Márton-napján elmulasztotta, az pácolja be ma, s fogyassza vasárnap. Ez ugyan nem az a hirtelen megsütöm kategória, mégis egyszerű és különleges étel.
- A libamellet sóval bedörzsöljük és egy zárható edénybe tesszük.
- Ráöntjük az ecetet, a babérlevelet és a durvára összetört szegfűborsot.
- Hűtőszekrényben 3 napig érleljük. Naponta többször megfordítjuk a húst a páclében.
- 3 nap elteltével a libamellet lecsöpögtetjük és a felolvasztott forró vajon mindkét oldalát (4-5 perc alatt) megkapatjuk.
- A húslevest ráöntjük, 2-3 kanál páclével ízesítjük és így főzzük tovább a húst. Kb. 1 óra alatt megpuhul.
- A libamellet kivesszük, vékonyan felszeleteljük. A szószt pedig besűrítjük: a keményítőt egy kevés vízben feloldjuk és a forrásban lévő léhez keverjük, 2-3 percig főzzük.
- Sült krumplival tálaljuk.
A NoSalty további ajánlatai