Na de érdemes otthon pizzát sütnünk, ha minden alapanyagot beszereztünk, és találtunk egy jónak ígérkező receptet is?
Nem nagyon.
A pizzának ugyanis hő kell. 300 fok, vagy még magasabb. A legtöbb otthoni sütő csak 240 fokot tud, de láttam már 220 fokos maximumot is. Sajnos ezekben reménytelen elkészíteni egy viszonylag jó pizzát. Vannak olyan sütők, amelyek 300 fokra is felfűtenek, kifejezetten az otthoni pizzaszakácsok kedvéért. Ezzel már jobb eredményt lehet elérni, de sajnos soha nem lesz olyan a pizza, mint ami egy fatüzelésű kemencéből kerül elő. Ha ezen túltesszük magunkat, akkor mégis érdemes otthon is elkezdeni, a gyerekek nagyon hálásak lesznek érte!
Nem árt egy ún. pizzakövet, vagy egy nagy tepsi méretű márványlapot beszerezni. Ezt már a felfűtésnél tegyük a sütőbe, jól magában tartja a hőmérsékletet, és hasonlóan működik, mint a kemence alja.
Nekem ez a pizzarecept vált be leginkább, természetesen egy olasznak nem merném megmutatni, de mi nagyon szeretjük!
Hozzávalók
25 dkg finomliszt
1,2 dl melegvíz
2 dkg élesztő
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
só
A hozzávalókat alaposan kidagasztom, majd egy órát kelesztem lefedve. Lisztezett deszkára borítom, és vékony lappá nyújtom. Idén sajnos nem termett megfizethető áron édes paradicsom, ezért a szószhoz olasz paradicsomkonzervet veszek. Olívaolajat, sót, borsot, friss majorannát vagy bazsalikomot keverek hozzá, és megkenem vele a pizzatésztát. Meghintem sajttal, és a 300 fokra előmelegített sütőben a kőre teszem. Tíz perc alatt megsül.
Nyerj velünk jegyet az Ízek, imák, szerelmek premier előtti vetítésére!
Van egy jó olasz recepted?
Vagy neked is volt már részed hasonlóan meghatározó utazási élményben?
Küldd el nekünk emailben, így jegyet nyerhetsz az
Ízek, imák, szerelmek premier előtti vetítésére!