Hozzávalók:
- 40 dkg zellergumó
- 60 dkg krumpli
- 2 dl tej
- 2 dl tejszín
- 10-15 dkg parmezán sajt
- fél maréknyi zsályalevél
- só
- frissen tört fekete bors
A krumplit és a zellergumókat megpucoljuk, a krumplit 3-4 mm-es karikákra vágjuk, a zellert pedig először négybe vágjuk, és úgy szeleteljük hasonló vastagságúra. Nagy tálba tesszük. A tálhoz öntjük a tejet és a tejszínt. Hozzáadjuk a reszelt parmezán 2-/3-át is. Sózzuk-borsozzuk, rászórjuk a durvára vagdosott zsályaleveleket és alaposan össszeforgatjuk a kezünkkel.
Kivajazott tepsibe (vagy egyéb sütőformába, piteformába) öntjük az egészet, a tetejét eligazgatjuk, hogy csak krumpli legyen felül. Alufóliával lefedjük és előmelegített sütőbe toljuk, kb. 40-50 percre, vagy amíg a krumpli- és zellerkarikák megpuhulnak. Levesszük a fóliát, meghintjük a maradék sajttal és visszatoljuk a sütőbe. 10-15 perc alatt rápirul a sajt, és kész is.
A NoSalty további ajánlatai
|
|
|
|
Pásztorpite | Krumplis tortilla | Krumplikosárkák Alhambra módra | További receptek >> |