- A negyed óra alatt elkészíthető gyümölcsfészek a beígért augusztusi kánikulában krémes, üdítő desszert lehet. Málna, ribizli, vagy szeder, a gyümölcs ízlés szerint variálható. Aki még a sajtkrémmel sem akar vacakolni, vaníliás krémtúróval (fejenként fél doboz) is helyettesítheti a mascarponét.
-
Hozzávalók:
- 1 db sárgadinnye -zöldbélű (lehetőleg mézédes)
- 1 db őszibarack
- 10 dkg málna
- 4 kis fürt ribizli
- 2 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 12,5 dkg mascarpone sajt
- kevés konyak/ rum (elhagyható)
Ha a dinnyét kettévágtuk, kaparjuk ki a belsejét, és a dinnye-félgömbök aljából vágjunk le egy keveset, hogy megálljanak. Karalábévájóval gömb alakban szedjük ki a belsejét, a szélét pedig háromszög alakban körben vagdossuk be.
Töltsük vissza a dinnyegolyókat, locsoljuk meg kevés alkohollal, majd szórjuk meg málnával.
A sajtot keverjük ki a porcukorral és a vaníliás cukorral, halmozzuk a gyümölcsök tetejére.
Végül őszibarack-cikkekkel, málnaszemekkel, kevés dinnyével és ribizlivel díszítsük.
Tegyük hűtőbe min. 1 órára, utána tálaljuk.