- Meleg leves helyett hideg előételként, vagy akár egy könnyű uzsonnaként egyaránt megállja helyét. Az olaszok az eredeti recept szerint, a pirított kenyérszeleteket fokhagymával dörzsölték be, majd extra szűz olívaolajjal locsolták meg, és akár magában is ették. Ma már sokféle feltéttel fogyaszthatjuk, a legegyszerűbb közülük a paradicsomos bruschetta.
-
-
Hozzávalók:
- 4 közepes méretű paradicsom (összesen kb. 400-450 g)
- 6-8 bazsalikomlevél
- só
- frissen őrölt fekete bors
- 1 gerezd fokhagyma
- extra szűz olívaolaj
- 6 kis szelet, ropogós héjú kenyér
A megmosott, kicsumázott paradicsomokat vágd egyforma apró darabokra. Tedd tálba, keverd hozzá a vékonyra csíkozott bazsalikomleveleket, majd ízesítsd sóval, borssal. (A Dívány oreganót is bátran ajánl hozzá.)
A megpirított kenyérszeletek mindkét oldalát dörzsöld be fokhagymával, locsold meg finom olívaolajjal, és halmozd el tetejét bőségesen paradicsommal. Buon appetito!