Szakítás után összebújni: csábító gondolat vagy végzetes hiba?

GettyImages-855766620 (1)

Persze hogy csábítóan hangzik, hogy valakinek a karjaiba vessük magunkat, akivel valaha minden tökéletes volt. A közös múlt, az együttes rezdülések, olyan egyszerű lenne minden. Ám, érdemes észben tartani, hogy az emlékek idővel megszépülnek. Vagyis, ha minden olyan csodás lenne, akkor ő most nem az exed lenne, hanem még mindig a jelenlegi párod. Szóval csábító gondolat vagy végzetes hiba a szex az exszel?

Nem az a kérdés, hogy lehetséges-e szakítás után újra összebújni a volt párunkkal, hanem inkább az, hogy megéri-e? Mielőtt rávágod, hogy igen, mérlegelj néhány dolgot!

Amikor szakítunk valakivel, érzéseink nem tűnnek el egyik napról a másikra, akár te kezdeményezted az elválást, akár a fogadó oldalon voltál. Szakítani mindig nehéz, elveszíteni valakit, akit egykor szerettél, és aki az életed szerves része volt.

Szakítós szex: csábító gondolat vagy végzetes hiba?
Szakítós szex: csábító gondolat vagy végzetes hiba?Erdark / Getty Images Hungary

Egy újra összeakadós éjszaka miatt viszont egyikőtökben – vagy akár mind a kettőtökben – újra felcsillanhat a remény, ami többnyire hiábavaló. Ha a kapcsolatotokban korábban voltak problémák, akkor azt a szex nem fogja varázsütésre megoldani. Így aztán az alkalmi együttlét csak újabb sebeket okoz, vagy csak egyszerűen felszakítja a régit, ami még teljesen be sem gyógyult.

Meggátolja a továbblépést

Egy másik ellenérv az „exszexhez”, hogy megakadályozhat abban, hogy továbblépjetek, holott, ha lezártátok, akkor erre igenis szükségetek van. Pontot kell tenni az ügy végére, és előre menni, új lehetőségek után nézni.

Lehet, hogy nem azonnal, hiszen mindenkinek változó, hogy mennyi időre van szüksége, de előbb-utóbb nyitni kell az új lehetőségekre.

Ha viszont továbbra is összejártok, miután szakítottak, azzal minden bizonnyal meggátoljátok ezt a folyamatot.

A fenti állításokat a legtöbb pszichológus megerősíti, és az eszünkkel még lehet, hogy tudjuk is, hogy így kell lennie, ám ki az, aki mindig racionálisan gondolkozik? Szinte ugyanolyan arányban találtunk férfiakat és nőket is, akiknek bejött a szakítós szex, és akiknek nem.

„Számomra a szex az exemmel az egyik legjobb döntésem volt. Sokkal többet kaptam tőle, mint amire számítottam. Arra gondoltam, mennyire rossz és megalázó lesz, ezzel szemben igazi egónövelő tréning volt. Nem éreztem, hogy hátrafelé haladok, inkább egy tökéletes lezárásnak fogtam fel. A kapcsolatunk olyan rosszul végződött, annyi megbántás volt benne, hogy a vége nem szép emlék maradt. Kellett fél év, mire ezen túl tudtam lendülni, és egy utolsó légyottal mintha rátettük volt a pecsétet életünk egy jelentős szakaszára” – mondta Rozi.

Nem mindig sül el jól
Nem mindig sül el jólfizkes / Getty Images Hungary

Ha már belekezdtem, végig is csinálom

„Nekem elméletben jó ötletnek tűnt, sőt a barátnőim is biztattak erre, de a valóság kegyetlen fájó volt. Zsákutcának éreztem, nem tudtam, hogy mit keresek ott, mire jó ez? Egy adott ponton azt éreztem, hogy már a kémia sincs meg, sőt, jött az a borzasztó érzés, hogy »Mit kerestem én e mellett az ember mellett 5 évig?« Úgy voltam vele, ha már belekezdtem, végigcsinálom, de most úgy tekintek rá, mint egy hatalmas hibára, bár az is tény, hogy tanultam belőle. Egy életre megjegyeztem, hogy tényleg csak a töltött káposztát szabad felmelegíteni” – mesélte csalódottan Judit.

„Én olyan vagyok, mint egy rosszul sikerült prototípus, nálam minden máshogy működik. 3 év után szakítottunk a barátnőmmel, majd egy év múlva újra találkoztunk. Azt éreztem, hogy a vonzalom még nagyobb, mint volt, és elkezdtem gondolkozni, hogy miért is szakítottunk.

Tényleg nem tudtam felidézni, és semmi rossz érzés nem volt bennem, amikor újra szexeltünk. Annyira jól sikerült, hogy azóta 6 éve vagyunk együtt, már férj és feleségként.

Nekem a csábító gondolat bejött, és talán az lett volna a végzetes hiba, ha ezt a lehetőséget kihagyom” – osztotta meg mosolyogva Feri.

Szórakozunk, szórakozgatunk?
Szórakozunk, szórakozgatunk?KatarzynaBialasiewicz / Getty Images Hungary

Katasztrófa a köbön

„Ha engem bárki megkérdez, a tanácsom már egyszerű és világos: NE! Összebújni az exszel számomra katasztrófa a köbön. Tényleg felszakítja a régi sebeket, és nagyobb drámát vált ki, mint amit előtte a párkapcsolatban valaha átéltetek. Persze, ez csak az én tapasztalatom, nekem nem vált be. 

Egyszerűnek tűnik néha szórakozni azzal, akivel valaha jó volt, ráadásul ő is ezt akarja, hát miért ne?

Mindig, de tényleg mindig van valaki, aki többet szeretne. Sűrűn megkapom, hogy nekünk, pasiknak megy a szex érzelmek nélkül is. Van benne valami, nem tagadom – bár ez is emberfüggő –, de azért a nők sem jobbak. Szerintem ma már sokan külön tudják választani a testiséget az érzelmektől, és akkor viszont nekünk is fáj a dolog” – érvelt ezzel az örök igazsággal Ádám.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra