Rengeteg pénzébe kerül a magyar autósoknak ez a bosszantó időjárási jelenség

GettyImages-1065086294
Olvasási idő kb. 1 perc

Egyre gyakrabban érkezik sivatagi por hazánkba, ami nem kevés pénzébe és idejébe kerül a magyar autósoknak, mivel az ilyen időjárási események után sokan az autómosó felé veszik az irányt.

Az országba érkező sivatagi por miatt az autómosás több ezer forint többletköltséget jelenthet az autósoknak – hívta fel a figyelmet az Economx.

Az elmúlt 40 évben több mint 200 szaharai porviharral járó eseménytjegyeztek a Kárpát-medencében, raadásul az ilyen időjárási jelenségek gyakorisága és intenzitása a klímaváltozás miatt csak nőni fog a jövőben, ami rossz hír az autósoknak, de annál jobb az autómosóknak.

Az autókra lerakódó sivatagi por sok bosszúságot okoz
Az autókra lerakódó sivatagi por sok bosszúságot okozWestend61 / Getty Images Hungary

Ami az árakat illeti, egy öblítés alsó hangon 500-1000 forintba kerül, de egy alaposabb külső mosásért a kézi mosodákban az autó méretétől függően 4-10 ezer forintot is elkérhetnek. A gépi programok ára ezzel szemben 1500-4000 forint körül mozog. A legolcsóbb program általában samponos kezelést és kerékmosást foglal magában, míg a legdrágább gőzborotvát, viaszos kezelést, vagy alvázmosást.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek