Önimádat és csúnya beszéd: 11 dolog, amit kerülj el, ha sikeresen akarsz flörtölni

GettyImages-517791297

Míg sokaknak természetesen jön, hogy miként kell flörtölni, mások küzdenek ezzel a feladattal, és nem tudják, miként lehet eljutni a flörttől a sikeres randevúig. A ciprusi egyetem kutatói 11 olyan flörtölési technikát állapítottak meg, ami a tesztcsoport szerint a legelvetemültebb módszerek közé tartozik – bár senki ne találkozna az így flörtölő emberekkel!

Korábbi tanulmányok azt sugallták, hogy az emberek flörtölési készségei jelentősen eltérnek egymástól, és a gyengébb flörtölők nagyobb valószínűséggel egyedülállók. Ebben talán nincs semmi meglepő. Egy új tanulmány viszont azt próbálta megállapítani, hogy melyek azok a flörtölési technikák és készségek, amelyek kifejezetten nemtetszést szülnek az emberekben.

Több mint 200 résztvevő töltötte ki egy kérdőívet, hogy szerintük melyek a legvisszataszítóbb flörtölési taktikák. Az így kapott válaszokat egy több mint 700 különálló résztvevőből álló csoporttal tesztelték, akiket arra kértek, hogy értékeljék, mennyire találták kiábrándítónak ezeket a tulajdonságokat egy partnerben.

Ki mondta, hogy randizni könnyű?
Ki mondta, hogy randizni könnyű?Thomas Barwick / Getty Images Hungary

Eredményeik alapján a kutatók 11 kerülendő flörtölési taktikát határoztak meg:

 • túl nyájas viselkedés
 • rossz higiénia
 • kizárólagos érdeklődés hiánya
 • eltérő nézetek
 • vulgáris szókincs
 • intelligencia hiánya
 • önimádat
 • humor és önbecsülés hiánya
 • túlzott intimitás
 • igénytelenség
 • csípősség

A listából kiderül, ha flörtölésről van szó, nem bírjuk a túlzott közvetlenséget, a csúnya beszédet, a narcizmust, a butaságot és az igénytelenséget sem. A résztvevők elmondták, hogy az eltérő nézetek is rögtön zavaróak tudnak lenni, ahogyan az is, ha valaki csak magával van elfoglalva.

„Az emberek hatékonyabb flörtölővé válhatnak, ha dolgoznak a hozzáállásukon. Mindenképp el kell kerülni a szexista megjegyzéseket, az érintést és a túlzott intimitást. De az sem szerencsés, ha egyszerre több személlyel flörtöl valaki” – írták a kutatók.

A nők sokkal érzékenyebbek a rossz flörtre

Az emberek úgy is javíthatnak flörtölésükön, ha változtatnak a külsejükön, vagy nem fukarkodnak az első randin, és kifizetik gálánsan a számlát. Ráadásul a nők érzékenyebbek, mind a 11 típusú flörtölőtől „rosszul vannak”, a férfiak viszont elnézőbbek. A kutatók szerint ennek az lehet az oka, hogy a nők nagyobb részt vállalnak a gyermeknevelésben, így a párválasztás során ők már azt is nézik, hogy a leendő férj milyen példát tud majd mutatni a gyereknek, ha elérkezik az idő. Ennek megfelelően a nők kockázatkerülőbbé váltak, mint a férfiak.

A bóknak még mindig van ereje
A bóknak még mindig van erejeHybrid Images / Getty Images Hungary

A kutatók abban bíznak, hogy eredményeik hasznosak lesznek a flörtölési nehézségekkel küzdő emberek számára. Javasolják, hogy mindenki szokjon le az önimádatról és a csúnya beszédről, de a higiéniára is fordítsanak megfelelő figyelmet. 

Azt remélik, hogy nemcsak az átlagembereknek segíthetnek ezekkel a tanácsokkal, hanem azoknak a mentálhigiénés szakembereknek is, akik olyan kliensekkel foglalkoznak, akiknek nehézségekkel kell szembenézniük a párválasztás terén.

A mosoly és a bók még mindig bejön

Az egyik norvég egyetem munkatársai pedig arról készítettek tanulmányt, hogy melyek a leghatékonyabb flörtölési technikák. Norvégiai és amerikai főiskolai hallgatók véleményét vizsgálták, ez alapján kiderült, hogy a nőknél a leghatékonyabbnak ítélt taktikák szexuális és fizikai jellegűek, a férfiaknál viszont ezeken felül a mosoly és a bókolás is meghatározó. A megkérdezettek szerint viszont érdeklődést kell mutatni a beszélgetések iránt, és az sem árt, ha megnevettetik a kiszemeltjeiket.

Szakácskönyv egy kis extrával!

 

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra