szecska-kicsiHa kedved van flörtölni vagy megismerkedni egy külföldi sráccal (akit a hely történeténél jobban érdekel a push-up dekoltázs), akkor menj a Széchenyi fürdőbe – ott tuti, hogy leszólítanak, és beinvitálnak egy cellulitiszkezelésre is.


A Széchenyi fürdő olyan hely, ahol nem kelt feltűnést, ha egy magamfajta harmincas nő egyedül tér be egy wellnessdélutánra. Európa legnagyobb fürdőkomplexuma 3 kültéri és 15 beltéri medencéből áll. Nyári időben természetesen a legtöbben kint hűsölnek. Így tettem én is, de felfrissülést csak az úszómedencében találtam, mert a Szecska szépen lekövezett udvarán egyetlenegy fa sincs. És mivel viszonylag kicsi a napozásra, ücsörgésre alkalmas terület, így a pihenőágyakból sem számoltam tíznél többet. Én nem tartoztam azok közé a szerencsések közé, akik a fehér napozógarnitúrán süttethették a hasukat.


szecska-szeles

A legdrább kaja is ezer alatt

Ám ahhoz sem volt kedvem, hogy a kemény kövön hajtsam pihenőre a fejem, így inkább a fürdő impozáns teraszán kerestem egy kis asztalt, és belemerültem kedvenc magazinomba. Alig néhány perc múlva két fiú angolul kérdezte meg, hogy leülhetnek-e, és máris mellém telepedtek a frissen gőzölgő rizses húsukkal. „Nem, nem ehetek, egy wellnesdélután nem erről szól” – nyugtattam a gyomromat, amint elsétáltam az önkiszolgáló étterem pultja előtt. Azt viszont örömmel állapítottam meg, hogy egy munkahelyi menza kínálatával vetekszik a választék, és a legdrágább étel ára is 1000 forint alatt marad.

Egy narancslével a kezemben tértem vissza az angol srácok mellé.

szecska-medenceA víziló is ebben fürdik

Hamar beszédbe elegyedtünk. Állításuk szerint nagyon tetszett nekik a fürdő, a szállodában külön felhívták rá a figyelmüket. Minden angoltudásomat összeszedve meséltem, hogy 1913-ban itt még népfürdő működött, és hogy a szomszédos állatkert vízilovának is innen szállítják a fürdővizet, ugyanis az artézi kutakból feltörő víz összetétele majdnem megegyezik a Níluséval.

Lehet, hogy az angolommal volt (van) a baj, de látható jelét adták, hogy a történelmi kitekintésnél sokkal jobban érdekli őket push-upos dekoltázsom. Még szerencse, hogy közben eltelt az idő. Az emeleti fitneszteremben négykor kezdődött az aerobik, ahol bárki ingyen vehetett részt.

Tekercselés és torna

Móni far- és combizom-erősítő órája előtt le a kalappal, alaposan megizzasztott. Ő tanácsolta, hogy a cellulitisz elleni harchoz még egy kis szaunázást és úszást is iktassunk be. De a fürdőben létezik kifejezett cellulitiszkezelés is, igaz, a masszázzsal egybekötött tekercselésért nyolcezret kell fizetni. Úgyhogy maradt a szauna és az olasz fiúk csábos mosolya.

A nációkból melyiket?

Lehet, hogy a nyári meleg volt az oka, de két perc után szinte futva menekültem a helyiségből. Tört jéggel és langyos zuhannyal hűsítettem le magam, a merülőmedencébe sehogy sem kívánkoztam.  „Hihetetlen, hogy itt több a külföldi, mint a magyar” – gondoltam, amikor a szaunakályha mellett állva másodjára pásztáztam végig a közönséget. A vékonyka, japán fiúk halkan pusmogtak, nem úgy a szlovén srácok, akiken látszott, hogy egy-két sörrel többet ittak a kelleténél. És ekkor megpillantottam a mindig jókedvű Tamást az edzőteremből. Intett, hogy üljek mellé. Rég nem örültem ismerősnek ennyire. Mondjon bárki bármit, azért a magyar pasik sem rosszak.

 

Általános információk

Cím: Budapest, Városliget, Állatkerti krt.11.

A belépőjegy ára: 3400 Ft

Ezzel két órát lehet a fürdőben tartozkódni (mindig telt ház van, óriási az érdeklődés, a vendégek jelentős része külföldi)

Nyitvatartás: 6–22 óráig
A medencék száma: 18 db
A víz hőfoka: úszómedence 27 °C, élménymedence 30 °C, termálmedencék: 38 °C.

Extra szolgáltatások: a nappal gyógykórház szolgáltatásai mellett a wellnessrészleg is jól felszerelt.
A kondicionáló teremben cardiogépek találhatók, van infraszauna is. Ezek ingyen használhatók. A thai masszázs nem a fürdő szolgáltatása, thai lányok masszíroznak, ára 6000 Ft.

Parkolás: a ligetben nem kell fizetni, igaz, helyet találni egyenlő a lehetetlennel. Ráadásul a kerékbilincselők törzshelye a Városliget. Így jobban járunk, ha a 72-es trolibuszt vagy a földalattit választjuk. Leszállás az állatkerti megállónál.

 

Még a strandokról

Az a fajta, legátlagabb strandoló, illetve fürdőző vagyok, aki azt sem tudja, mi a különbség a strand és a fürdő között – mi több, azok közé tartozom, akik nem járnak strandra, hanem belebotlanak. | Barlangfürdő – vigyázat, csúszik!

Összeszedtük mindazt, amire szex dolgában a vakáció idején nem árt odafigyelni. | Szex, nyár, parák

Körbekémlelve azt láttam, hogy a haverok konok elszántsággal fekszenek a hasukon, 
a markukban a bermudát szorítják, miközben a háttérben az öreg motorosok cicikről és pózokról elmélkednek. | Mi van, ha meglátják a meztelen feneked?


Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.