Nők mellé ültetik a nőket, hogy elkerüljék a repülőkön gyakori erőszakot

Diósi Szilvia
GettyImages-1357625108
Olvasási idő kb. 2 perc

Egy indiai légitársaság új lehetőséget kínál a nőknek, hogy nagyobb biztonságban érezhessék magukat repülés közben. A ülőhely kiválasztásakor láthatják, hogy hol ülnek még nők.

India egyik legnagyobb légitársasága egy új funkcióval védi a női utasait, amely lehetővé teszi a számukra, hogy az ülőhely foglaláskor megnézhessék, hogy hol ülnek még rajtuk kívül nők. A közlemény szerint az IndiGo Airlines fapados légitársaság kísérleti jelleggel kínálja jelenleg ezt a funkciót a járataikra online foglalásakor a női utasoknak.

Így védik a nőket

A 2006-ban alapított légitársaság naponta több mint 2000 belföldi és nemzetközi járatot üzemeltet Indiában. A funkció, amely az egyedül vagy családi foglalás keretében utazó nők számára lesz elérhető, összhangban van a #GirlPower kezdeményezésükkel. A célja, hogy kényelmesebbé és biztonságosabbá tegye az utazást a női utasaink számára.

Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy minden utasunk számára páratlan utazási élményt nyújtsunk, és ez az új funkció csak egy a sok lépés közül, amelyet e cél elérése érdekében teszünk

˗ írják a közleményben.

Nők mellé foglalhatnak helyet egy légitársaságnál a nők
Nők mellé foglalhatnak helyet egy légitársaságnál a nőkViktor Cvetkovic / Getty Images Hungary

A statisztikák alapján valóban szükség van a nők és kiskorúak védelmére

A kereskedelmi járatokon a nők és gyermekek ellen elkövetett támadásokról világszerte rendszeresen érkeznek hírek. Az Egyesült Államokban a repülőgépek fedélzetén elkövetett bűncselekmények az FBI hatáskörébe tartoznak. Egy áprilisban kiadott jelentésben, amelynek célja a repülőgépeken elkövetett szexuális támadások ismertetése volt, azt írták, hogy 2023-ban 96 fedélzeten elkövetett szexuális támadással kapcsolatos ügyet indítottak. A repülőgép fedélzetén elkövetett szexuális támadás, amely általában nem kívánt érintés formájában valósul meg, bűncselekménynek minősül. Legtöbbször férfiak az elkövetők, és nők és kísérő nélküli kiskorúak az áldozatok.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek