Ezek a nők legborzasztóbb külső és belső tulajdonságai a férfiak szemével

GettyImages-124546013 (1)

Tudjuk, tudjuk: „De gustibus non est disputandum.” Házi minikutatásunkban mégis arra vállalkoztunk, hogy különböző korú, foglalkozású, családi állapotú férfiembereket kérdeztünk 25 és 60 között a számukra legvisszatetszőbb külső és belső női tulajdonságokról. Ők pedig kíméletlenül elmondták. Előre leszögezendő, hogy mindannyijuk a női nem elkötelezett híve és csodálója. Tapasztalatnak sincsenek híján, úgyhogy véleményük mindenképp megalapozott és mérvadó lehet azon hölgyek számára, akiket érdekel, mi vonz és mi taszít egy nőben egy férfit.

Cikkünk inverz változata, amelyben hölgyeket kérdeztünk az általuk legborzasztóbbnak tartott férfi külső tulajdonságokról és jellemvonásról, már napvilágot látott, s a válaszok elemzésének tapasztalata alapján leszűrhető, hogy a hölgyek vagy jobban egyetértenek a sarokpontokban, vagy az uraknak nehezebb megfelelni. Ők ugyanis szélesebb spektrumon határozzák meg véleményüket.

Az is igaz, hogy

sokszor a nők nem is feltétlenül a férfiaknak akarnak elsősorban megfelelni:

az öltözködési és „ki néz ma ki jobban” versenyben legfőképpen női vetélytársaink lepipálása a vezérelv, ha nagyon őszinték akarunk lenni. És mivel sajnos vannak tévhitek, rögzült téves elképzelések, ezért a lepipálási küzdelemben néha elvész a fókusz, és rossz irányt vesznek a dolgok, a pasik meg hiába keresik, ami nekik tetszik…

A legnagyobb tévhit

Erőlködés helyett természetesség!
Erőlködés helyett természetesség!Christoffer Askman / Getty Images Hungary

A külső tulajdonságokat illetően a megkérdezettek válaszaiból világosan kiviláglik egy markáns elv:

a férfiak szeretik a természetes szépséget!

Vagy – és ezt csak nagyon halkan súgom a hölgyek fülébe – legalábbis annak látszatát. 

Fontos nekik, hogy amiben gyönyörködnek, arra természetes adottságként és nem a külső szépség mindent felülíró hajhászásának és öncélú üldözésének eredményeként tekinthessenek. A radikálisabbak például a szilikon és a botox minden formáját elutasítják a női test bármely pontján. De a megengedőbbek is egyetértenek abban, hogy

a felduzzasztott ajkak, nyersebb modorban csak „kacsaszájnak” aposztrofált jelensége egyáltalán és semmilyen körülmények között nem vonzó, sőt taszító

minikutatásunk megkérdezett alanyainak egybehangzó véleménye alapján. Szinte nincs egyetlen másik olyan külső tulajdonság sem, amiben ennyire egy húron pendülnének, mint a puffasztott ajkak megítélése – vagy inkább elítélése. Legtöbbjüknél még a tetoválás sem igazán fér meg a nőiességgel, ahogy a túldimenzionált szemöldök, vagy a festőpemzli, illetve pamacs jellegűre duzzasztott szempillaerdő sem fekszik.

A legborzasztóbb külső tulajdonság: ápolatlanság

Egy igazi nő sosem engedheti meg magának, hogy elhanyagolt legyen!

Elvis Presley is elvárta a nála 10 évvel fiatalabb, gyönyörű feleségétől, hogy jelenlétében mindig csak sminkben és tökéletes hajkoronával mutatkozzon a varázs fenntartása érdekében. Ha ez túlzás is, a higiéniai szabályok betartása, a harmóniát árasztó megjelenés, esztétikus és karbantartott fizikum természetesen alapkövetelmények. Nem bocsátkozunk gusztustalan példák fejtegetésébe azt illetően, mi minden tartozhat az elhanyagoltság bugyrába, annak minden formája úgyis teljességgel kizárt!

Telt idomok

Örök dilemma a nők szemében: most akkor a modellalkatú, vékony női test, vagy ahogy vigasztalni szokták a nagymamák az unokákat: a teltebb idomok az igazán vonzók a férfiak számára. Ez részben kultúrafüggő is, és az idők során is sokat változott a szépségideál megítélése, de ha a kegyetlen igazságra vagyunk kíváncsiak, bizony a vékonyabb, karcsúbb hölgyek előnyt élveznek.

(Ott persze van egy pöti, nehezen feloldható biológiai csapda, hogy míg a darázsderék és a kecsesen vékony végtagok a nőiesség és persze a természetes szépség védjegyei, addig azért a dúsabb keblektől még egyetlen úriember sem undorodott kifejezetten. Ennek a paradoxonnak a feloldását a férfiember elegánsan ránk, nőkre hagyja, mi meg rohangálhatunk push-up melltartóért és kompressziós bugyiért.)

Ha viszont valaki a teltebbek csapatában játszik, azzal sincs feltétlenül gond, főleg amíg a helyzetet kézben tudja tartani, és öltözködési szokásait ennek megfelelően, ízléses mederben tartva alakítja ki.

Öltözködés

Ezzel el is értünk a külsőre vonatkozó sarkalatos pontok utolsó, komoly egyetértést kiváltó eleméhez. Hölgyeim! Fintoroghatnak az urak, ha sok fogyott a hitelkártyáról, vagy késik a meleg vacsi a shoppingolás miatt, de igaz, ami igaz, szinte mindegyikőjük megjegyezte, hogy a stílusos, ízléses és igényes öltözködés: fontos.

Nem mondom, hogy könnyű dolgunk van nekünk, nőknek, mert a fenti, külső tulajdonságokra vonatkozó kívánalmak mellett legalább ennyire fontos szempontokként jelentkeznek a belsőre vonatkozó preferenciák is, s a két kategória összeegyeztetése imitt-amott vékony jég, amin könnyű elcsúszni, de ezért vagyunk nők, hogy ezt a kihívást is abszolváljuk.

Belső

…mert ugyanis míg fontos az esztétikus külső, a harmonikus megjelenés, a karcsú sziluett és a stílusos öltözködés, addig visszatetsző a túlzott hiúság, a felszínesség, a külsőségek és a szépség hajhászásának oltárán beáldozott valódi értékek, a pozőrködés és a szelfiimádat.

Ez kívülről tényleg egy picit vicces…
Ez kívülről tényleg egy picit vicces…AleksandarGeorgiev / Getty Images Hungary

Önértékelés

…és ha egy hölgy külsőleg megüti a mércét, és egészséges önbizalma is kifejlődőben van ennek következtében, akkor ott megálljt is kell parancsolni a gépezetnek, érthető módon ugyanis a beképzelt, önhitt, olykor ezáltal lenéző, lekezelő vagy túlzott öntudattal rendelkező hölgyek még ragyogó külsejük mellett is kiábrándítóan hatnak a férfiakra. Ráadásul egy túl erős személyiségű nő mellett nehéz a férfi számára valóban férfinak maradni, ezért a túl erőteljes egyéniség elriasztó hatású lehet.

Amilyen ne legyen a nő:

  • A legelső jellemhiba, amit a megkérdezettek megneveztek mint visszataszító tulajdonságot, az az, ha egy nő közönséges. Ha valamit, ezt érdemes szem előtt tartani!
Na, ezt például ugye nee!
Na, ezt például ugye nee!Max Mumby/Indigo / Getty Images Hungary
  • Elvárás egy nő felé, hogy érzelmi intelligenciája fejlett legyen, így a nem empatikus hölgyek hátrányból indulnak a férfiszívek megnyerésében.
  • Az arrogancia egy nőben (is) egyértelműen a legtaszítóbb tulajdonságok között szerepel alanyaink szabadszavas válaszai alapján.
Még ő sem olvasta kutatásunk eredményeit…
Még ő sem olvasta kutatásunk eredményeit…Toni Anne Barson Archive / Getty Images Hungary
  • Nem nyeri meg a férfiszívet a kapzsi, az irigy, a flegma és főleg a lusta nőszemély sem házi kutatásunk eredménye értelmében.
  • Minden bajt tetéző, súlyosbító körülmény a humorérzék és az önkritika hiánya. Ezek ismeretében, Hölgyeim, szükségünk is lesz mindkettőre!

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra