A férfiak legnagyobb divatbakijai a nők szemével

GettyImages-72736585

Nem reprezentatív, házi kutatásunk során megkérdeztünk a női populációból különböző életkorú és családi állapotú hölgyeket, akik egyetértettek abban, hogy az alább csokorba szedett férfiviseleteket, legalábbis női szemmel, nem tartják ajánlatosnak. A divatbakik összesítése nem kőbe vésett, objektív igazság, ráadásul építő szándékkal készült, így kinek nem inge, kérjük, ne vegye magára!

Hisszük, hogy fontos néha a másik fél visszajelzéseit is meghallgatni, és bár minden vélemény egyéni, ízlés dolgában pedig nincs miről vitatkozni, de azért biztosan ismert jelenség, hogy a férfiak olykor a praktikum és a kényelem szempontját helyezik mindenek fölé. Ezek valóban nélkülözhetetlen elvárások, de emellett az sem teljesen mindegy, ki néz vissza a tükörből.

Mit ne:

Lecipzározható nyári nadrág

Egy-két évtizede velünk van ez a szafariöltözékre emlékeztető, tojáshéjtól homokszínig, esetleg galambszürke árnyalatban beszerezhető praktikus, nyári nadrágkreáció, de azt kell mondjuk, eljárt felette az idő. 50-60 év alatt hordani kínos, felette talán nem való. A kényelmi és praktikus szempontokat ebben az esetben tegyük inkább félre!

Horgászmellény utcai viseletként

Körülbelül ezzel a lecipzározható nadrággal együtt kaptuk az élettől a horgászmellény divatját is a hétköznapi utcai ruházatba. Ez a városi Krokodil Dandy-szett a kilencvenes években gyakorta látott jelenség volt, mára szerencsére csak elvétve találkozunk vele, de az is tud sok lenni.

Kedves és praktikus, de a rövid ujjú inggel együtt jól mintázza azt, hogy mit ne!
Kedves és praktikus, de a rövid ujjú inggel együtt jól mintázza azt, hogy mit ne!Maica / Getty Images Hungary

Fehér teniszzokni szandállal

Bármilyen szandál viselete tökéletesen inkompatibilis a fehér, vastagon bordázott, frottírszerű teniszzokni vagy bármely más színű és stílusú zokni viseletével. Bizonyára nagyon kényelmes, egészséges és higiénikus kombináció, ezt nem is vitatjuk, mégis a zokni és a szandál kizárólag külön-külön történő viselését javasolják egyöntetűen a megkérdezett női „szempárok”.

Nincs az a zokni, amivel ez a látvány működőképes volna
Nincs az a zokni, amivel ez a látvány működőképes volnaSimone Resca / Getty Images Hungary

Lengően bő szárú tintakék farmer

Szerencsére ezt a típust is kezdi kivetni magából az evolúció, ember ugyanis még nem született, akinek jól állt volna, vagy ki tudott volna belőle hozni valami kedvcsináló megjelenést.

Ugyanez létezett sötétebb kék változatban is...
Ugyanez létezett sötétebb kék változatban is...Michael Ochs Archives / Getty Images Hungary

Ennél csak az volt a rosszabb, amikor a lengő szárú tintakék farmerhez fekete (mű)bőr cipőt vett valaki, hogy kompenzálja a látványt, és belecsempésszen egy kis eleganciát. Ezzel lehetett csak igazán rontani még a helyzeten, de mindez mára már inkább csak egy rossz álom.

De nem csak az idősebbek hibáznak!

A fiatalabb generáció teljesen más választékba és felfogásba is született már bele, így a praktikum és a kényelem szempontjait náluk már felülírják vagy megközelítik az esztétikai kritériumok is, de néha pont ennek a csapdájába esnek bele.

Hatalmas baseballsapka nem fejbe húzva

Egyszerűen vicces. Értjük a poént, de különösebben ne szeretjük. Jópofa lehet az a fiú, aki ilyet visel, de komolyan venni nehéz.

Egy számmal kisebb zakó és szűk öltönynadrág

Van a szűkített fazon, és van az, amikor valami kicsi
Van a szűkített fazon, és van az, amikor valami kicsiYuri_Arcurs / Getty Images Hungary

Sokan voksolnak az elegánsabb megjelenés, a zakó és az öltöny viselete mellett a fiatalok közül. Ez dicséretes, és legtöbbször szemet, lelket és szívet melengető is, de könnyen esnek bele a túlzás hibájába. A karcsúsított, más szóval szűkített zakó nem azt jelenti, hogy nem tudom összegombolni, vagy a vállrész felrántja a viselője vállát, mintha állandóan tanácstalanul állna valamilyen helyzet előtt, míg hátul a hasíték természetellenes mértékben szétnyílik nyugalmi állapotban is, és karöltőnél meg vállban extra ráncok keletkeznek. Ezeket a tüneteket tapasztalva tekintsünk rájuk intő jelként, hogy a zakó nemcsak karcsúsított ebben az esetben, hanem egyenesen pár számmal kisebb is.

Nadrág esetében tud gizda lenni a bokalengő szűk szabású szövet- vagy vászonnadrág, öltönyalj, de az a rossz hírünk van ezzel kapcsolatban, hogy ez leginkább a kifejezetten vékony testalkatúaknak áll jól. Nem kell kimondottan teltnek lenni ahhoz, hogy ez a poén már ne érvényesüljön. Egy kellően kisportolt, masszív és férfias testalkat sem feltétlenül a legelőnyösebb már ehhez az esztétikához. Az igazán vékony alkatúakon viszont menő.

Városi streetwear viseletnek a túl direkt módon és indokolatlanul is kilógatott boka sem magyarázható, ami a homokos strandon végigsétálva egyébként remek!

Se kilógó zoknival, se a nélkül… Getty Images Hungary
Se kilógó zoknival, se a nélkül… Getty Images Hungarybbeltman

Zakón, kabáton nem felvágott hasíték

Ha már a zakóknál tartunk, fontos megjegyezni, hogy a zakók és kabátok hátsó, középső hasítékánál egy x alakú cérnaöltés található, amely a szállítás és a csomagolás idejére hivatott a gyűrődéstől megóvni a zakót. Ezt a kis ikszecskét az első felvétel előtt fel kell szépen bontani, és nem gondolni többé rá!

A zakók ujjánál, kézelőnél bizonyos márkák alkalmaznak kis emblémákat, esetleg apró szalagot a márkajelzéssel. Ez is a vásárlás idejére szól, lehetünk büszkék márkás, drága öltönyünkre, de ezt ne a rajta felejtett márkajelzéssel mutassuk ki.

Ujjatlan trikó

Mi a program, kosármeccs? Más elfogadható magyarázatot nem találtunk rá. Ha bő, akkor azért nem utcai viselet, ha esetleg szűk, és szét akar pattanni a macsó izmokon, akkor pedig azért túl direkt.

Szóval, ez valahogy nem… Getty Images Hungary
Szóval, ez valahogy nem… Getty Images HungaryQunicaStudio

A frizurák világa is megér egy misét!

Bundesliga-frizkó:

Régen az NDK-s focifrizurák leküzdésével gyűlt meg generációkon át a nők gondja. Kisfiútól kamaszon át előszeretettel vágatták homloktól szinte tarkóig teljesen normálisra a frizurájukat, majd ott hirtelen egy kis csikósörény meghagyásával, mintha egyszerre kicsorbult volna az olló, és onnantól a haj megmaradt.

Latin lover haj:

Aztán beszivárgott a latin életérzés, ami nyomokban még most is köztünk van: a konszolidáltan levágott hajat egy tévedésnek köszönhetően aztán mégis hajszárítóval hátrafújják, ami a fejbőrtől elemelkedve engedelmeskedik, és hátrasimul.

Trump-frizura:

Női szemmel először is hadd szóljak a kopaszságuk miatt izguló férfiakhoz: nem para! Hajas babának ott vagyunk mi, nők. Persze, tök szuper, ha egy férfinak van haja, de ha nincs, az a legrosszabb, amit elkövethet, hogy mégis úgy akar csinálni, mintha lenne!

…és akkor a mesterséges színhatásról még nem is ejtettünk szót
…és akkor a mesterséges színhatásról még nem is ejtettünk szótNoam Galai / Getty Images Hungary

Nem kell átfésülni, befesteni, ráhajtani, megerőszakoltan máshova hajtogatni semmilyen, a többi helyett helytálló hajszálat.

Fel kell vállalni és tudatában lenni: egy bátran kopasz fej sokkal férfiasabb és vonzóbb tud lenni a hajasnak tettetett férfifőnél. Elő az ollóval és a borotvával!

David Beckham-konty

Elharapódzottabb változatában inkább nevezhető fejtetőcumplinak, ami most valamiért trendi, de ha mi, nők, választhatunk, akkor inkább ne!

Nehéz komolyan venni
Nehéz komolyan venniAlexandre Morin-Laprise / Getty Images Hungary

Uraim! Persze, minden szubjektív, és a szeretteinek sok mindent elnéz az ember. Arról nem is beszélve, hogy nem a ruha teszi az embert. De abban talán egyetérthetünk, hogy van, ami előnyös, és van, ami nem. Vannak jól öltöztető ruhadarabok, és vannak kerülendők, tulajdonképpen ez ma már nem is annyira pénz kérdése.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek