A női divat férfiszemmel: a nők legnagyobb melléfogásai a pasik szerint

GettyImages-1318340505
Olvasási idő kb. 4 perc

Kinek öltöznek a nők? Ugye nem hisszük, hogy a férfiaknak? Bizonyos klasszikus alapszabályoktól eltekintve a trendek követésével a hölgyek egymás előtt igyekeznek a legjobb arcukat mutatni, és ezzel pozicionálni magukat, de miközben egymással versengünk, néha elfelejtjük, hogy mit is gondolnak erről a férfiak. Most megkérdeztünk néhányat.

De gustibus non disputandum est  mondja a latin sok évszázados bölcsességgel. Valóban: Kinek a pap, kinek a papné: szőke, barna, vörös vagy fekete, vékony vagy telt, mindenki ízlése szerint választ. De azért vannak olyan jellegzetességek, amelyek esetében a férfiak egyetérteni látszanak abban, hogy nem kéne! Megkérdezett férfi alanyaink között van fiatal és középkorú, házas, édesapa és ifjú titán, íme nem reprezentatív felmérésünk szubjektív válaszai.

 • Talán az egyik legnyilvánvalóbb, hogy a pasik hosszúhaj-pártiak. Lehet fickós, szexi, trendi a rövid, jól is állhat, de a férfiszívet mégis inkább a hosszú haj dobogtatja meg.
 • Megegyezés mutatkozott abban, hogy az általunk, nők által tetszetősnek gondolt és mostanában kedvelt viseletként hordott vegán bőrnadrágok NEM hódítanak a férfiak körében. 
  A trendkövetéssel a nők egymásnak üzennek, a férfiaknak nem biztos, hogy pont ez jön be
  A trendkövetéssel a nők egymásnak üzennek, a férfiaknak nem biztos, hogy pont ez jön beAvelino Calvar Martinez / Getty Images Hungary
 • Az indokolatlan és túlzó napszemüveg-viselet vagy az erős rúzshasználat szintén ellenkező hatást ér el a vonzalom felkeltése helyett, ugyanis felesleges feltűnősködésnek élik meg legtöbben a megkérdezett férfiak.
 • A nők által sok esetben szexinek gondolt telt ajkak még isten adta állapotukban sem feltétlenül foglalnak el jó helyet a férfiszívek toplistáján, de a mesterségesen elért, esetleg láthatóan természetellenes hatású ajkak általában ellenérzéseket szülnek. 
  A túlzott és feltűnő rúzs vagy a feltöltött ajkak megítélése is vitatott
  A túlzott és feltűnő rúzs vagy a feltöltött ajkak megítélése is vitatottCareyHope / Getty Images Hungary
 • A magas sarkú cipőt természetesen mindig szexinek vélik a pasik, főleg, ha a hölgy tudja is viselni, kecsesen járni benne, de nem oda illő alkalmakkor öncélúnak tűnik, ezért visszás hatást ér el. Ellenben nem tartják gáznak nőkön a sportcipőt, sőt! Van, akinek kifejezetten bejön, a többiek sem ítélkeznek felette, kényelmes és praktikus viseletnek gondolják, és egyáltalán nem összeegyeztethetetlennek a nőiséggel.
 • Érdekes dolog a kéz és a körmök esete: az ápolt, finom, nőies kéz egy fontos pont, amin megakadhat a férfiszem, de a műköröm sokszor túlzásnak tartott külcsín. Ez igaz a rúzs használatára is, ami alapvetően mellőzendő a megkérdezett, és hangsúlyozzuk, hogy kifejezetten a nőiességet kereső és értékelő férfiak szemében. A szolid, finom és diszkrét rúzs indokolt esetben, alkalomra lehet szép, de az állandó és hangsúlyos rúzsok hétköznapi használatát, úgy tűnik, máshogy értékelik a férfiak, mint mi, nők. 
  A túlzásba vitt (mű)köröm sem a kedvencük
  A túlzásba vitt (mű)köröm sem a kedvencükDelmaine Donson / Getty Images Hungary
 • A tetovált vagy rajzolt szemöldök sem imponáló az általunk összegyűjtött vélemények szerint.
 • A melegítőnadrág és a leggings csak igen ritkán telitalálat, általában nem szólítja meg a férfiúi nemet.
 • További rossz híreim vannak, Hölgyeim, a napjainkban oly népszerű műszempilla sem vonzó a megkérdezettek számára. Persze nem a diszkrét, természetes hatású változata, hanem a feltűnő pamacs, a messziről látszó fajtája, amiről ordít, hogy nem a természet szüleménye.

Vagyis, talán általános alapelvként azt szűrhetjük le, hogy 

a természetes szépség vagy az azt jól imitáló, ügyes trükkökkel elért természetes és nőies hatás, ami leginkább nyerő,

míg a harsány és öncélú túlzások nem jönnek be annyira.

Le kell ugyanakkor szögeznünk, hogy az itt leírtak se nem reprezentatív minta eredményei, sem kőbe vésett igazságok, mindenkinek más a vérmérséklete és az ideálja, más indítja be azt a bizonyos „kémiát”. Mindezek után tehát, nőként amondó vagyok, keressük az önazonos dolgokat, amikben jól érezzük magunkat, és hitelesek vagyunk, és jó esetben van egy férfi egyed, akinek úgy tetszünk, ahogy vagyunk.

Molnár-Zolnay Fruzsina

Az Ez kell a Nőnek stílustanácsadója, a Dívány szakértője. Divat- és stílustervezői képesítését a Budapesti Divatiskolában szerezte 2006-ban.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek