A 3 legnagyobb kapcsolatgyilkos, amikből már nincs visszaút

Egyik párkapcsolat sem tökéletes. A kisebb problémákat általában könnyen meg tudjuk ugrani, előfordul azonban, amikor nagyobb munka vár ránk.

A mérgező kapcsolat jeleinek felismerése a változáshoz vezető első lépés. Bár egy romantikus kapcsolatban ez általában nagyon nehéz, hiszen mindennél jobban szeretnénk, ha működne a dolog, őszintének kell lennünk magunkkal, amikor megvizsgáljuk a helyzetet. Jeffrey Bernstein coach és pszichológus szerint a következő dolgokra érdemes figyelni:

#1 A kritika megvetéssel keveredik

A kritika és a megvetés nagyon nagy károkat tud okozni egy párkapcsolatban. Ezek megjelenhetnek, amikor a partnered gúnyolódik, nyilvánosan kritizál valami miatt, felsőbbrendűnek gondolja magát, ebből kifolyólag pedig lealacsonyít téged. Azt megtapasztalni, hogy akit szeretsz vagy egyszer szerettél, állandóan a hibákat keresi benned, erősen demoralizáló és érzelmileg megterhelő.

#2 Elveszettnek érzed magad a negatív energiában

Úgy érzed, a negativitás a pozitív és szeretetteljes időszakokra is rányomja a bélyegét? A korábban megbeszélt problémákban nem történik előrelépés? Egyre többször érzed úgy, hogy érzelmileg már nem sok minden tud feltölteni a kapcsolatban? Szuper, ha meg tudod nevezni az érzéseidet, hiszen a helyzet felismerése az első lépés a probléma megoldása felé.

Már csak a megszokás tart össze titeket?
Már csak a megszokás tart össze titeket?Image Source / Getty Images Hungary

#3 Tudatos elhanyagolás

Természetesen mindannyiunk életében vannak zsúfoltabb időszakok, amikor kevesebb időnk jut a magánéletünkre. Vannak azonban, akik direkt hanyagolják el a partnerüket, megfosztják a testi kapcsolattól, kisétálnak a párbeszédből, magukra hagyják a másik felet a problémákkal. A közöny éppen azért veszélyes, mert látszólag nem történik semmi. Csakhogy éppen ez a semmi az, ami végzetes lehet egy olyan kapcsolatban, ami a partnerek egymás iránti törődését kellene, hogy alapul vegye. Az elhanyagolás a passzív-agresszív abúzus egyik tipikus formája, és jellemzően idővel fokozatosan durvul.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra