Az a munkája, hogy a festék száradását figyelje – cserélnél vele?

GettyImages-946197306

Némelyik unalmasnak vagy értelmetlennek tűnhet, de akad közöttük meggondolandó is. Tudtad, hogy akár alvással vagy babanév-tanácsadással is lehet pénzt keresni?

A brit Keith Jackson több mint harminc éve teszteli, mennyi idő alatt szárad meg a falfesték. Festéket keverni, cipekedni, létrára állni, falat mázolni nem az ő feladata; Jackson csak áll a szoba közepén, és méri az időt, közben pedig figyeli a falat. A munkája legnagyobb kihívást jelentő része az, hogy időnként megérinti a falat, és ellenőrzi, mennyire ragad. Elég unalmasan hangzik, nemde?

Professzionális alvó

Egy finn hotel még 2013-ban hirdette meg ezt a pozíciót: a szerencsés jelentkezőnek mindössze annyit kellett tennie, hogy 35 napra beköltözik a szállodába, jókat alszik, majd tapasztalatairól egy blogot vezet. Több mint hatszázan jelentkeztek a pozícióra, de sajnos azóta nem hirdették meg újra, pedig biztosan lennének újabb jelentkezők. Más cégek azért fizetnek, hogy matracokat, párnákat teszteljenek a szerencsés kiválasztottak, sőt 2013-ban a NASA is beszállt a bizniszbe: 18 000 dollárt fizetett önkénteseknek, hogy hetven napig ágyban feküdjenek. Ez azért megterhelő lehetett: a jóból is megárt a sok.

Úgy tűnik, ő elégedett a matraccal
Úgy tűnik, ő elégedett a matraccalLuis Alvarez / Getty Images Hungary

Matracugráló

Gyerekként a legjobb mulatság volt az ágyon ugrálni, felnőttként viszont elgondolkodtató, bevállalnánk-e nyolcórás műszakban. Reuben Reynoso, aki a San Franciscó-i McRoskey matrackészítő vállalkozás számára végzi ezt a munkát, úgy tartja, hogy nem is való mindenkinek, hiszen lehet jól és rosszul is csinálni. Reynoso három matracot tesztel naponta, ezek darabja 2750 dollárba kerül. A fizetéséről nincs hír, de amerikai újságírók utánanéztek, hogy munkája a gyártás és összeszerelés kategóriába esik, aminek az órabére 15-20 dollár körül mozog.

Babanév-tanácsadó

Ha valaki úgy érzi, teljesen tanácstalan, milyen nevet adjon születendő gyermekének, és az utónévkönyvet sem akarja lapozgatni, Amerikában már babanév-tanácsadóhoz is fordulhat. „Segítünk, hogy felfedezd, milyen vonzó és emlékezetes nevet választhatsz a kisbabádnak!” – szól az egyik ilyen oldal bemutatkozása. Ami az árakat illeti, több száz dollárról indulnak, hiszen, mint írják, „ez egy prémium, személyre szabott szolgáltatás, melynek technikáit éveken át tökéletesítettük”. Reméljük, ezek után nem az lesz a javaslatuk, hogy nevezd a gyereket Johnnak. 

Körömlakk-elnevező

Az OPI nevű körömlakkgyártó-cég munkatársai „inspirációs utazásokat” tesznek, majd ezekről visszatérve hollywoodi irodájukba, körbeülik az asztalt, és ötletelni kezdenek a legújabb körömlakk-kollekció elnevezéseit illetően. „Az ételek, a zene, a divat, a film, a művészetek és a popkultúra egyaránt inspirálnak minket” – mondja Suzi Weiss-Fischmann, az OPI társalapítója. Saját bevallásuk szerint egy 12 árnyalatos új kollekció elnevezése 6-8 órába telik. És hogy milyen elnevezések születnek egy ilyen értekezlet során? Íme néhány: Te vagy a jövő (The Future is You), Ne várj – alkoss (Don´t wait. Create) vagy Esőcsepp-várakozások (Raindrop Expectations). 

Kutyaeledel-tesztelő

Tévedsz, ha azt gondolod, hogy kutyaeledel-tesztelésre csak végső kétségbeesésében vagy morbid ízléssel adhatja valaki a fejét. Az állateledel-tesztelők fő feladata a tesztelés, nem pedig a kóstolás – bár igaz, hogy ez utóbbi is a munka része. Munkájuk abból áll, hogy értékelik egy adott állateledel tápértékét, erről jelentést írnak, és javaslatokat tesznek arra, hogyan lehetne a minőséget javítani. Ehhez bizony nem maradhat el a mintavételezés, majd az első kritikus pont, a termék szagának értékelése. Mivel az állatok leginkább az illat alapján választanak, a tulajdonosok viszont nem szeretik, ha otthonuk minden szöglete a halas vagy májas kutyaeledeltől szaglik, nem is olyan könnyű mindenki kedvére tenni. Miután ezzel végzett a tesztelő, következik a valódi kóstolás: mint minden más ételkóstolónál, a tesztelők értékelik az állateledel ízét és állagát, majd – szerencsére – kiköpik.

Víz alatti ételfutár

Mindössze ketten vannak a földkerekségen, akik ezzel foglalkoznak: Thane Molhoan és Daniel Blazio a floridai víz alatti hotelban, a több mint harminc éve működő Jules' Undersea Lodge-ban dolgoznak. Mielőtt búvárruhát öltenének, speciális védőkonténerbe helyezik a pizzát, illetve különböző súlyokat tesznek rá, megakadályozandó, hogy a feltétek szállítás közben leessenek. A pizzafutárkodáson kívül egyéb feladatokat is ellátnak a különleges hotelben, ahol óránként 15–20 dollár üti a markukat – plusz a borravaló, ha nem hűlt ki a pizza.

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra