Közel 100 ezer magyart küldhetnek el, ha itt keres orvosi ellátást

GettyImages-1022793180

A kórházi ellátás nem a szokásos rendben zajlik a Szent János Kórházban, egy teljes kerület életét nehezítik meg ezzel.

Több osztályon sem fogadják a II. kerületi lakosokat az intézményben, bár ezek nem zárnak be, derült ki a kórház közleményéből.

Az tény, hogy a gasztroenterológia, az endokrinológia, az anyagcsereosztály, valamint a neurológia március végéig nem tudja fogadni azokat a II. kerületieket, akik egyébként területileg idetartoznak.

A kórházi ellátás szokott rendjétől térnek el most
A kórházi ellátás szokott rendjétől térnek el mostLuis Alvarez / Getty Images Hungary

A Szent János Kórház azt ugyanakkor fontosnak tartotta tisztázni, hogy 

nincsen szó az osztályok bezárásáról, csupán csökkentett ágyszámmal tudják szolgáltatásaikat nyújtani, így területi ellátási kötelezettségük is változott, onnan átmenetileg kikerült a II. kerület.

Ezeknek a pácienseknek az ellátása jelenleg társintézményekben megoldott. 

Mindez azért történik, mert január elsejétől munkaerő-kölcsönző cégeken keresztül nem biztosítható az ellátási képesség, egyszerűbben fogalmazva az osztályokon nem dolgozhatnak vállalkozók, illetve úgynevezett személyes közreműködők. A kórház közlése szerint az elmúlt egy évben folyamatosan dolgoztak azon, hogy csökkentsék az általuk biztosított óraszámot. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek