Vanessa Bryant retteg, hogy vírusként terjednek a képek férje haláláról

GettyImages-1353209523

Kobe Bryant özvegye, Vanessa „félelemben él”, amiatt, hogy a 2020-as kaliforniai helikopter-balesetről készült fotók, amelyekben a kosárlabdasztár, lányuk, Gianna és hét másik ember meghalt, „vírus terjednek el az interneten” – áll egy hétfői bírósági bejelentésben.

Vanessa Bryant attól tart, hogy a Kobe Bryant és Gianna Bryant holttestéről a helikopter-baleset helyszínén készült képek nyilvánosságra kerülnek, és egy bírósági beadványában azt állítja, hogy azzal zsarolják, hogy kiszivárogtatják a tragédia helyszínén készült a fényképeket, vagy hamis képeket tesznek közzé a férje holttestéről.

Ezért bepereli Los Angeles megyét a magánélet megsértése miatt, és megvádolta a seriff helyetteseit és a tűzoltókat, hogy fényképeket készítettek, illetve osztottak meg emberi maradványokról a 2020. január 26-i baleset helyszínéről, amelyben Kobe Bryant, a házaspár 13 éves lánya és további öt ember vesztette életét. Az özvegy hétfőn beadott egy hatoldalas beadványt, válaszul arra, hogy az ügyet igyekeztek lesöpörni az asztalról.

„Ezek az emberek a legrosszabb dolgot tették, ami valaha velem történt – a legrosszabb dolgot, ami bármely anyával vagy házastárssal történhetett –, és még tovább rontották a helyzetet” – nyilatkozta az özvegy. 

Ez a bejelentés volt a legújabb fejlemény Vanessa Bryant jogi csatájában, amelyet a Los Angeles-i megyei seriff osztályával vív, és ami azután kezdődött, hogy legalább nyolc seriff-helyettes engedély nélkül fotókat készített a baleset helyszínéről. Ők állítólag széles körben terjesztették a fotókat a bűnüldöző szervek, a képviselők barátai és családtagjai, valamint néhány idegen között azokban a napokban, amikor Kobe Bryant, kislánya és mások meghaltak a kaliforniai Calabasas közelében, amikor a helikopter, amellyel utaztak, egy domboldalba ütközött. A helyszínen több seriff-helyettes és tűzoltó „előhúzta a mobiltelefonját és fényképeket készítettek a halott gyerekekről, szülőkről és edzőkről”, akik a tinédzserek kosármeccsére tartottak, Vanessa Bryant 2020 szeptemberében benyújtott keresete szerint.

GettyImages-1318211295
Maddie Meyer / Getty Images Hungary

A nevében Luis Li ügyvéd által hétfőn benyújtott dokumentum azt is írja, hogy „Gianna és Kobe maradványairól készült közeli fényképeket legalább 28 LASD-eszközhöz és legalább egy tucat tűzoltóhoz továbbították. És ez csak a kezdet volt.”

A dokumentum azt is írja, hogy az ingyenes megosztás a következő napokban és hetekben is folytatódott, és felháborítóan és kegyeletsértően viselkedtek ezek az emberek, ugyanis, egy bárban lobogtatták a fényképeket, és azokat koktélok mellett mutogatták egy díjátadó gálán is. A fotók megosztása közben az egyik helyettes röhögött, egy másik a baleset áldozatait „hamburgerként” és „húskupacként” írta le.

Oszd meg másokkal is!
Mustra