Karsai Dániel helyett már testvére fogalmaz, alig tud kommunikálni az ALS-beteg jogász

MG 3909
Olvasási idő kb. 2 perc

Hosszú hallgatás után jelent meg újabb bejegyzés az ALS-beteg Karsai Dániel Facebook-oldalán, melyet már testvére fogalmazott meg helyette. Karsai Péter a jogász állapotáról is írt.

Már a szövegek diktálása is túlságosan fárasztó Karsai Dániel számára, állapota rohamosan romlik, számolt be róla testvére, Dániel a Facebookon. 

Beszédképességét ugyan nem vesztette el teljesen, de jóval nehezebben kommunikál, mint néhány héttel ezelőtt, ezért mostantól egy barát, László Róbert, valamint Péter írják majd az oldalára kerülő bejegyzéseket. Csak azt követően piblikálják azokat, hogy egyeztettek az ALS-beteg jogásszal is azokról.

A mostani posztban Karsai Péter leírta, hogy a testvére március 28-i születésnapjára lakásszínházi előadást terveztek, ám ezen a napon kórházba került tüdőgyulladása miatt. 

Napokig volt a betegségből kifolyólag képtelen a kommunikációra, de leküzdötte a fertőzést. A múlt hét óta ismét otthonában ápolják. 

Napjait olvasással és látogatók fogadásával tölti, akikkel tud kommunikálni is, ha nem is úgy, mint pár hete. Mint korábban a TikTokon és a YouTube-on megosztott videóból kiderült, gyomorszondás táplálás útján tudnak kalóriát bevinni szervezetébe, ami arra utal, hogy nyelési nehézségekkel is küzdhet.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek