5 jel, hogy sínen van a párkapcsolatod

A legtöbb ember boldog párkapcsolatról álmodik. De ahogy egyértelmű dolgok jelzik, ha valami nem oké, vannak-e biztos jelei a jól működő kapcsolatnak?

Gerry Heisler pszichológus szerint bizony egy szuper kapcsolatnak is megvannak a biztos jelei. Össze is szedte azokat a kérdéseket, amikből kiderül, hogy nem csak az időnket pazaroljuk a párkapcsolatunkban.

#1 Tudtok egymással beszélgetni?

Mármint úgy, hogy közben valóban egymásra figyeltek, nem görgetitek a közösségi médiát, miközben a másik tereget vagy mosogat. Már napi pár perc osztatlan figyelem is elég ahhoz, hogy fontosnak érezzük magunkat egy kapcsolatban. Ennyi időd neked is van, ugye?

#2 Meg tudjátok oldani a konfliktusokat?

Konfliktusok a legjobb párkapcsolatokban is előfordulnak, úgyhogy felesleges olyan társra várni, akivel mindig mindenben egy véleményen vagytok. Ehelyett sokkal fontosabb, hogy megtanuljátok rendezni a konfliktusokat, megoldásokat találni a problémákra, ne pedig besöpörni azokat a szőnyeg alá.

Ehhez bizony elengedhetetlen a jó kommunikáció
Ehhez bizony elengedhetetlen a jó kommunikációMarko Geber / Getty Images Hungary

#3 Túl tudtok jutni azon, hogy mi lenne, ha...?

A kapcsolatom nagyszerű lenne, csak...

Ő lenne az igazi, ha...

Ismerős mondatok? Arra számítasz, hogy a párod majd megváltozik, vagy elfogadod őt olyannak, amilyen? Ha elégedetlen vagy azzal, amit a kapcsolatod nyújtani tud, tudd, hogy van választásod. Csak rajtad múlik, hogy hogy döntesz.

#4 Tudod, hogy mit szeret benned a másik?

Ez független a kinézetedtől, a testalkatodtól, attól, ahogyan öltözködsz. Sokkal fontosabbak a belső tulajdonságok, mint az empátia, a humorérzék, a figyelmesség, udvariasság s a többi.

Érdekes módon sok pár zavarba jön, amikor arra kérik őket, hogy mondják el, milyen tulajdonságok jellemzők a partnerükre. Nem sok jót sejtet, ha az embernek fogalma sincs arról, hogy valójában milyen ember a másik.

#5 Következetes a partnered viselkedése?

A kérdés egyszerűnek hangzik, mégis rengetegen maradnak hullámzó kapcsolatokban, amiben csak néha tudja magát jól érezni az ember. Az ember hajlamos arra, hogy akkor is benne maradjon valamiben, ha csak időnként kapja meg, amire szüksége van, bármennyire is frusztráló és hosszú távon nem kielégítő a helyzet.

Legyél te 2021 Szupertanára!

 

Az év Szupertanára címmel a Dívány és a Lidl idén is keresi az év legkreatívabb, legszuperebb módszerekkel dolgozó pedagógusát. A pályázatra olyan pedagógusok jelentkezését várjuk, akik egyedi és kreatív módszereikkel színt visznek a magyar oktatásba, akik ki tudnak lépni a tankönyvek által alkotott keretek közül, akik könnyen veszik az akadályokat és nincs számukra lehetetlen, ha kihívásokról van szó.

A verseny fődíja: egy vadiúj iPad Pro, egy 100 000 forintos Lidl vásárlási utalvány, valamint 1 millió forint értékű egészséges élelmiszer az iskolának, ahol tanítasz.

A pályázati feltételeket és a további részleteket erre a linkre kattintva találod. 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra