5 jel, hogy sínen van a párkapcsolatod

A legtöbb ember boldog párkapcsolatról álmodik. De ahogy egyértelmű dolgok jelzik, ha valami nem oké, vannak-e biztos jelei a jól működő kapcsolatnak?

Gerry Heisler pszichológus szerint bizony egy szuper kapcsolatnak is megvannak a biztos jelei. Össze is szedte azokat a kérdéseket, amikből kiderül, hogy nem csak az időnket pazaroljuk a párkapcsolatunkban.

#1 Tudtok egymással beszélgetni?

Mármint úgy, hogy közben valóban egymásra figyeltek, nem görgetitek a közösségi médiát, miközben a másik tereget vagy mosogat. Már napi pár perc osztatlan figyelem is elég ahhoz, hogy fontosnak érezzük magunkat egy kapcsolatban. Ennyi időd neked is van, ugye?

#2 Meg tudjátok oldani a konfliktusokat?

Konfliktusok a legjobb párkapcsolatokban is előfordulnak, úgyhogy felesleges olyan társra várni, akivel mindig mindenben egy véleményen vagytok. Ehelyett sokkal fontosabb, hogy megtanuljátok rendezni a konfliktusokat, megoldásokat találni a problémákra, ne pedig besöpörni azokat a szőnyeg alá.

Ehhez bizony elengedhetetlen a jó kommunikáció
Ehhez bizony elengedhetetlen a jó kommunikációMarko Geber / Getty Images Hungary

#3 Túl tudtok jutni azon, hogy mi lenne, ha...?

A kapcsolatom nagyszerű lenne, csak...

Ő lenne az igazi, ha...

Ismerős mondatok? Arra számítasz, hogy a párod majd megváltozik, vagy elfogadod őt olyannak, amilyen? Ha elégedetlen vagy azzal, amit a kapcsolatod nyújtani tud, tudd, hogy van választásod. Csak rajtad múlik, hogy hogy döntesz.

#4 Tudod, hogy mit szeret benned a másik?

Ez független a kinézetedtől, a testalkatodtól, attól, ahogyan öltözködsz. Sokkal fontosabbak a belső tulajdonságok, mint az empátia, a humorérzék, a figyelmesség, udvariasság s a többi.

Érdekes módon sok pár zavarba jön, amikor arra kérik őket, hogy mondják el, milyen tulajdonságok jellemzők a partnerükre. Nem sok jót sejtet, ha az embernek fogalma sincs arról, hogy valójában milyen ember a másik.

#5 Következetes a partnered viselkedése?

A kérdés egyszerűnek hangzik, mégis rengetegen maradnak hullámzó kapcsolatokban, amiben csak néha tudja magát jól érezni az ember. Az ember hajlamos arra, hogy akkor is benne maradjon valamiben, ha csak időnként kapja meg, amire szüksége van, bármennyire is frusztráló és hosszú távon nem kielégítő a helyzet.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra