Durva hidegfront jön: jégeső és heves zivatarok miatt adtak ki figyelmeztetést

GettyImages-200567720-001
Olvasási idő kb. 2 perc

Tíz vármegyére adott ki riasztást a HungaroMet – Pest és Bács-Kiskun vármegyében és keletebbre bárhol várható zivatar, sőt, egyes helyeken akár jégeső is hullhat az égből.

Holnap a déli óráktól kezdve egészen estig a Duna vonalától keletre szinte bárhol elkezdhet szakadni az eső, akár még kisebb jégdarabok is hullhatnak az égből. A HungaroMet tíz vármegyére adott ki zivatar miatt holnapra citromsárga riasztást. Ezek: Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében zivatarok mellett felhőszakadás is várható, melynek során rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Marad a csapadékos időjárás és a jégeső

Zivatar, felhőszakadás már ma este is kialakulhat: az előrejelzés szerint inkább a nyugati, illetve középső országrészben lehet sok csapadékra számítani, ami akár jég formájában is hullhat. Éjszakára aztán megszűnnek a zivatarok. Holnap hajnalban 8 és 15, délután 24 és 29 fok között alakul a hőmérséklet, viszont a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb is lehet majd.

Keleten bárhol hullhat jégeső
Keleten bárhol hullhat jégesőPawel Wewiorski / Getty Images Hungary

A csapadékos időjárás csütörtökön és pénteken is megmarad. Sőt, egyre nagyobb területen lehet záporokra, zivatarokra számítani, péntekre már mind a 19 vármegyére citromsárga riasztás van érvényben zivatarok és jégeső miatt. A hétvége első napján még kialakulhatnak záporok, zivatarok, ám vasárnap már inkább napos időre lehet számítani.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek