Már hajón is, nem csak vonaton lehet ingyen utazni ezzel a trükkel

GettyImages-689774720
Gerhát Petra

A családbarát kormányzati intézkedések sora még öt éve bővült ezzel az új elemmel, azonban meglepően kevesek használják ki. Megmutatjuk a trükköt, így utazhat a család egy része teljesen ingyen a közösségi közlekedési járművek jelentős részén.

Bár minden diák megkapja évek óta Kajla-útlevelét az év végi bizonyítványosztáskor, nem biztos, hogy tudjuk, mi mindent kezdhetünk a pecsételőfüzettel. Az alsó tagozatosoknak járó kis füzetke, melynek címlapjáról a kezdeményezésnek helyet adó vizsla mosolyog ránk, nem csak arra szolgál, hogy a hazai látnivalóknál begyűjtsük a pontokat, segít abban is, hogy tömegközlekedéssel ingyen eljuthassunk az ország minden tájára. 

Nagy kedvezmények az egész családnak

A füzet tulajdonosai diák- vagy személyi igazolványukkal együtt díjmentes jegyet válthatnak a buszokra és a vonatokra a nyári szünet folyamán, egy vagy két felnőtt kísérőjük pedig 33 százalékos kedvezményre jogosult

Akár a Balaton, akár Budapest az úti célunk, a Kajlával ingyenes utazásra jogosultak egész nyáron a gyerekek
Akár a Balaton, akár Budapest az úti célunk, a Kajlával ingyenes utazásra jogosultak egész nyáron a gyerekekDigoarpi / Getty Images Hungary

„A Kajla-program ötödik éve bizonyítja, hogy rengeteg élmény vár mindenkit Magyarországon, csak útra kell kelni. Megújuló közlekedési járműpark, menetrendi fejlesztések, új kedvezményes jegykonstrukciók; a közlekedési vállalatok felkészültek, így minden adott ahhoz, hogy az idei nyár is a felejthetetlen élményekről szóljon” – hívta fel a figyelmet Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a napokban a lehetőségre. 

A Magyar Turisztikai Ügynökség a kerettörténet megalkotása során nemcsak az utazásra, de a látnivalók megismertetésére is gondolt. Ha inspirációra van szükségünk, az útlevél mellé biztonságos túraútvonalakkal, érdekességekkel teli, kézzel fogható idegenvezető prospektusokat, feladatos füzeteket is kaphatunk segítségül a Kajla honlapján jelölt helyszíneken. 

Június 17. és augusztus 31. között minden gyermek korlátlan számban díjmentesen utazhat a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain az idei, világoskék Kajla-útlevél és személyazonosításra alkalmas igazolványának felmutatásával, informál a vasút központi honlapja. A felhasználási lehetőségek idén bővültek, immár a Balatonon és a Dunán is kedvezményes jegyet válthatunk a MAHART hajóira alsó tagozatos családtagjainknak. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra