Senki sem szeret ételt kidobni, ezért gyakran eltesszük a maradékot egy következő alkalomra. Nem minden étel viseli ezt jól, azonban megfelelő tárolással elkerülhetjük a gondokat.
Rosszul tárolva veszélyesek lehetnek bizonyos ételek
Érdekes módon a statisztikák szerint a legtöbbet arra keresünk rá, hogy „meddig áll el a főtt csirke a hűtőben?”. Ha megfelelően, 5 Celsius-fok alatti hőmérsékleten tároljuk a hűtőben, a főtt csirke akár három napig is friss marad. Ehhez légmentesen záródó üvegedénybe helyezve, legfeljebb két órával a főzés után tegyük el.

A főtt rizst lehetőleg 24 órán belül el kell fogyasztani, és gyorsan le kell hűteni (hideg víz vagy a kinti hideg levegő segítségével), mielőtt a hűtőbe kerül, hogy megakadályozzuk a baktériumok elszaporodását. A tojásokat az eredeti csomagolásukban kell tárolni, és a minőségmegőrzési időn belül elfogyasztani, hogy biztosan frissek maradjanak.
Ha ezeket nem tartjuk be, baktériumok szaporodhatnak el rajtuk, növelve az ételmérgezés kockázatát.
A megfelelő tárolásban segítenek a műanyag edényeken lévő jelölések, ismerd meg az alábbi cikkünkből, hogyan.

Megnéztük, hogy a műanyag edényeken található szimbólumok mit jelentenek, és ezek tükrében melyik edényt ajánlott választani.
Tovább olvasom
Megjelent az új Dívány-könyv!
Bálint Lilla, a Dívány szerzője új könyvében elmeséli, mi történt az irodalom és a művészvilág híres múzsáival a nagy szerelmek elmúlása után.
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés