Ortopédcipőkkel verik át magyarok tömegét

GettyImages-1463457395
Olvasási idő kb. 3 perc

Újabb furmányos módszerrel csapják be a vásárlókat ismeretlen weboldalak, amelyek gyakran furcsa, magyartalan hirdetésszövegei sem keltenek gyanút a vevőkben. Még akkor sem, ha a kamu cég például „ortopéd masszázslakásként” kínál egy ortopédcipőt.

Se szeri-se száma azoknak a csalásoknak, amelyek során súlyos ezrekkel, akár tízezrekkel károsítják meg vásárlóikat ismeretlen nevű webshopok, arcátlan trükkel kijátszva őket. Ezeknek az átverési céllal létrehozott oldalaknak ugyan már nagyon sokan áldozatul estek, mégis

újabb és újabb esetekről hallani.

Új helyett ócska ruhák

Bő egy hónapja írtunk azokról a vásárlókról, akik hiába várták a webshopokból tízezrekért megrendelt ruháikat, helyettük ócska, rossz minőségű, használt és gyűrött holmikat postáztak ki. A gyanútlan vevők ráadásul a csomag érkeztéig nem is gyanakodnak, hiszen rendelésükről még visszaigazolást is küldenek az átverésre szakosodott weboldalak. A kézbesítés után azonban eltűnnek, mint a kámfor:

hiába is reklamálna a vásárló, a cég már többnyire elérhetetlen. 

Hiába is tesznek panaszt a rossz minőségű ruhával, cipővel átvert vásárlók, nem érnek célt
Hiába is tesznek panaszt a rossz minőségű ruhával, cipővel átvert vásárlók, nem érnek céltizusek / Getty Images Hungary

Most már cipőkkel is megy az átverés

Úgy tűnik, a sok panasz ellenére ezt a módszert még most sem unják a csalók, ugyanezzel a trükkel ugyanis legújabban cipőket adnak el. Noha már az érintett cég a termékét népszerűsítő, magyartalan és jobbára értelmetlen szövegezésű hirdetése is gyanúra adhatna okot, többen is bedőlnek neki. Egy nő – akinek 15 ezer forintja bánja – arra panaszkodott, hogy

a 43-as méretben megrendelt, márkás lábbelije helyett egy 41-es műanyag cipőt kapott.

Az átverős és kamu oldalak ellen csoportosult Facebook-közösség egyik tagja szerint mindez úgy történhet meg, hogy a márkajelzést és a feliratot utólag montírozzák a termékről készült fotóra, amelyhez ráadásul még Photoshop sem kell, a műveletet már egy alap androidos fotósalkalmazás is elvégzi.

Bár ezt a vásárlót kivételesen válaszra méltatta a cég, miután panaszlevelet küldött, az eladó nem értette, mi a gondja a vevőnek a megvásárolt áruval.

Ennek tetejében ráadásul még arról is tájékoztatták, hogy a lábbelinek nincs minőségi problémája.

A posta is figyelmeztetett

Úgy tűnik tehát, hogy lehet még tovább fokozni a korábbi kéretlen csomagos átverést is, amellyel kapcsolatban a Magyar Posta már idejekorán felhívta a figyelmet arra, hogy webáruházas rendelésnél figyeljünk oda a bolt megbízhatóságára, és tanulmányozzuk át a visszaküldés feltételeit is.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek