Idd ki magadból a mérget!

Olvasási idő kb. 4 perc

bojtA harmadik naptól lesz jó. Elmúlnak a fájdalmak, megtisztul test és lélek. Megszűnik az éhség, és jókedved kerekedik. Egy léböjtkúra napjai online.Zsame most éppen egy léböjtkúrára utazott, nem is túl messze Budapesttől, a visegrádi hegyek közé. Egy házba, amelynek ablakaiból csak erdőket látni, amelynek kertjében madarak laknak, és szarvasok látogatják éjjelenként. Egy varázslatosan nyugodt világba. Körötte csend, fény és kristálytiszta levegő. Ide jár évek óta léböjtkúrára. Azt mondja, az a tíz nap, amit ott tölt, minden év legbékésebb időszaka. Ezen a héten veled is megosztja élményeit, online mesél a lélek és a test tisztulásáról. Ezekben a pillanatokban talán már túljutott a nehezén.


Volt egy csata, amelyben alul maradt

Az asszonyt, aki Visegrádi házában a léböjtkúrákat vezeti, régóta ismerem. Arádi Antóniának hívják. Különös asszony. Az a fajta, aki bármibe fog, sikeres. Ő volt Európa egyetlen női motorcsónak-versenyzője. Ötvenéves korában ugrott először életében ejtőernyővel. Daganatos betegségben szenvedő férje miatt hagyott föl minden üzleti tevékenységével. Kitanulta a különféle kúrák vezetését, a gyógynövények titkait, a természetgyógyászat sok ágát. Két év halasztást sikerült férje számára kicsikarnia a haláltól.
Amikor meghalt, úgy éreztem, életemben először alul maradtam – mondja.
Feladtam.
Az altatókkal, nyugtatókkal kövezett út a pszichiátriára vezetett. De Antónia felállt. Egy vidéken tartott léböjtkúrával kimosta magából a mérgeket. A tisztító böjt annyira jót tett neki, hogy úgy döntött, ezentúl léböjtkúrák szervezésének szenteli az életét. Vendégei évente rendszeresen visszatérnek. Néhányan évente kétszer is. Házát panzióvá alakította. A hely ideális. A Fellegvár alatt, az erdő mélyén nincs kísértés, nincsenek vendéglők, boltok, pékek. Csak csend, városi tüdő számára szinte metszően tiszta levegő – és ameddig a szem ellát, fenyőerdők és nyugalom.

Hogyan lehet ezt kibírni?

A Buchinger-kúra kilenc napja alatt zöldség- és gyümölcsleveket, gyógyteákat és nyákokat kapnak a résztvevők. A házban nincs egyéb élelem. Nem lehet a fridzsiderbe nyúlkálni, nincs csokoládé a fiókok mélyén, se maradék keksz, ropi, egyebek. Van viszont masszázs, nyirokrendszert serkentő fáslizás, szauna, torna, kirándulás, korai ágyba bújás. És vannak nehéz napok. Az első kettő biztosan. Ami engem illet, nekem általában három bemelegítő napra van szükségem. Rendszerint eddig tesz meg a szervezetem mindent azért, hogy ellenálljon. Aztán a harmadik-negyedik nap reggelén kivétel nélkül mindig megtörténik a csoda. A fejfájás megszűnik, szervezetemből, mintha csapot nyitna ki valaki, eltávozik a víz, az éhség megszűnik, a fejem kitisztul, és valami érthetetlen jókedvem kerekedik. A mozdulataim lelassulnak, és úgy alszom, ahogyan régen gyerekkorában aludt az ember. Kipihenem magam valóban. Éhséget nem érezek, s bár nem ez volt a cél, tíz nap alatt 3-4 kilóval leszek kevesebb.

A kúra célja

A szervezetben évek során felhalmozódott felesleges tartalékok, kóros anyagcseretermékek lebontása. A sejtek salaktalanítása, a feleslegtől való megszabadulás. A fizikai és szellemi képességek regenerálása.

Napirend:
8.00-kor: ébresztő, langyos keserű só, reggeli gyógytea, tisztálkodás
9.00-kor: Masszázs, fáslizás
10.30-kor: torna
12.00-kor: ebéd, mindennap más biozöldségből főzött, átpasszírozott leves
14.30-ig csendes pihenő, utána friss gyümölcsből préselt lé
15.00–16.30-ig: gyalogtúra a pilisi hegyekben
17.00: szauna, szolárium
18.00: vacsora, amely ugyanaz a zöldségleves, mint délben.
Korai lefekvés.


(Zsame léböjtkúrájának naplóját hamarosan olvashatod.)

Tetszett ez a cikk? Olvasd el ezeket is!

Napóra, ősfák, lebomló vegyszerek és szélkerék az első ökostrandon – bár biobungaló is van, a változatosságra vágyó természeteskaja-hívők jó, ha visznek magukkal elemózsiáskosarat a Velencei-tóhoz. | Biolány az ökostrandon

Izzadni manapság nem trendi, de a klímaberendezések bevetéséért a hőség ellen drágán fizetünk – egészségügyi problémákkal, növekvő áramszámlával és környezetszennyezéssel.
| Klíma 1. – mindegy, csak legyen hűvösebb?

És megeszel még jó pár olyan élelmiszert, amelynek eredetéről, pontos összetevőiről vajmi keveset tudsz. Persze nem is kellene tudnod. Egyszerűen csak bízni kellene az élelmiszergyártókban. Csak bízni…
| Téged is mérgeznek?Oszd meg másokkal is!
Érdekességek