18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

9 dolog, amitől igazán jó szerető leszel

Vajon jó vagyok az ágyban? Örök klasszikus kérdés, amit mind felteszünk magunknak, válasz azonban – legalábbis explicit módon – ritkán érkezik. Szerencsére nem sűrűn fordul elő olyan, hogy az ember partnere egy álmos vasárnap reggelen azzal nyit: figyelj már, szerintem tök béna vagy az ágyban... de sajnos az sem mindennapos, hogy írásos, pecséttel ellátott igazolást állítsanak ki nagyszerű ágybéli teljesítményünkről. Így marad a latolgatás és a remény: ugye azért nem vagyok csapnivaló?

Csapnivaló biztosan nem vagy, ne aggódj. Már legalábbis ha konszenzuális dolgokat művelsz egy másik felnőttel és igyekszel figyelni az ő örömére is, továbbá van benned hajlam, hogy újra és újra elmerengj a kérdésen. Kezdetnek ez éppen elég: ahhoz ugyanis, hogy jó legyél az ágyban, nem feltétlenül fineszes trükköket kell ismerned, és még csak nem is a testi adottságaidon múlik a dolog.

Sajnos azonban az sem igaz, hogy a jó szerető-plecsni kiérdemléséhez elég egyszerűen jó fejnek lenni. Attól, hogy egy nő vagy férfi beleegyezéses és önzetlen szexben utazik, sajnos még nincs garancia arra, hogy partnere csillogó szemekkel forduljon le róla egy-egy együttlét után. De akkor vajon mi a titkuk a híresen jó szeretőknek? Van egyáltalán titkuk? Vagy inkább olyan közös tulajdonságaik vannak, amelyek mindannyiunk számára elérhetők, kibontakoztathatók? A Bustle szerint az utóbbiról van szó, és ha az alábbi kilenc jellemvonás döntő többségében magadra ismersz, tuti nincs szégyenkeznivalód. Ha meg valami még hibádzik, el lehet kezdeni dolgozni rajta.

#1 A jó szeretőnek van önbizalma

Önbizalom nélkül sajnos nem megy. Nemcsak azért, mert ha bizonytalan vagy, attól könnyen elbátortalanodhatsz, vagy elkezdhetsz tőled teljesen idegen módon viselkedni, de azért is, mert az önbizalom nagyon szexi tud lenni. Sokszor, sok helyen leírták már, épp azért, mert nagyon igaz: egy büszke derűvel, esetleg némi öniróniával viselt pocak sokkal szexibb, mint bármilyen tökéletes, ámbár félszegül mozgó test. Az önbizalom ráadásul ahhoz is szükséges, hogy bele tudd engedni magad az együttlétbe, ami nélkül se neked, se a partnerednek nem tud igazán jó lenni a dolog.

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Persze könnyű azt mondani, hogy hé, legyen már egy kis önbizalmad! Ilyen felszólításoktól még senkinek nem lett. Sőt, sok esetben az ilyen jellegű biztatásoktól csak még gyámoltalanabbnak érzi magát az ember. Ehelyett inkább annyit mondunk, hogy ha eljutottál a szexig egy másik emberrel, akkor több mint valószínű, hogy vonzónak, szexinek tart, szóval nyugodtan abbahagyhatod a parázást.  

#2 A jó szerető el tudja fogadni, hogy a szex is csak emberi dolog

A szex sokszor alakul kicsit másképpen, mint ahogy azt eleve tervezi az ember. A legtöbbször épp nem úgy alakul, sőt a túlzott tervezgetés szinte mindig magában rejti a kiadós csalódás esélyét is.  Míg a romantikus és erotikus filmekben mindig minden flottul megy az ágyban, a valóságban egy csomó guzmi adódhat: nehezen kikapcsolható ruházat, bonthatatlan óvszer, és persze illatok, szagok és kellemetlen hangok. Bizony megesik, hogy épp a legszexibb pillanatban történik valami önkéntelen a testeddel, épp azért, mert tök jól ellazultál és fesztelen vagy. És akkor mi van? Kicsit ciki, ezt nem lehet letagadni, de annyira azért nem, ráadásul teljesen emberi dolog, ami bárkivel megesik. Ha ilyenkor tovább tudsz lépni (akár veled, akár partnereddel esett meg), az annak a jele, hogy tök jó (fej) vagy az ágyban.

#3 A jó szerető beszél a szexről

Nemcsak a tapasztalat utal rá, a tudomány is igazolja, hogy azok, akik nem félnek néha beszélni is a szexről, sokkal jobb szexuális életet élnek, mint azok, akik hallgatásba burkolóznak. A szexről való beszéd alatt (amibe beletartozik a másik értő és figyelmes meghallgatása is) nemcsak azt kell érteni, hogy konkrét akció közben nem restelled elmondani, mi esik jól és mi nem, de azt is, hogy a hálószobán kívül sem tabusítod a dolgot. Beszélj róla, mit szeretnél, milyen új ötleteid vannak, adj folyamatos visszajelzést a partnerednek, és ami a talán legfontosabb: merd elmondani, hogy mire vágysz. Nem tudod, hogyan vágj bele? Ne sokat agyalj, hanem legközelebb, amikor egy pohár ital társaságában lazultok otthon, hozd fel, milyen klassz volt ez vagy az a közös szexuális élmény. 

Drágám, beszélnünk kell!
Drágám, beszélnünk kell!Vasyl Dolmatov / Getty Images Hungary

#4 A jó szerető nem ijed meg az újdonságtól

Belegondoltál már abba, hogy annak ellenére, hogy a szexben mennyi lehetőség van, a legtöbben nem nagyon kísérletezünk új dolgokkal a húszas éveink óta? Sőt, sokan vannak, akik harminc-, negyven-, ötvenévesen még mindig a kamaszkorban beégett mintákat követik. Mit gondolsz, vezethet bármi jóra, főleg egy hosszú távú kapcsolatban, ha mindig ugyanazt nyújtod? Lehet-e jó szerető valaki, aki ugyanazt tolja a partnerének évtizedeken át? Hát, ha nagyon jó az, amit fiatalon kisütött, talán igen, de nagyobb az esélye annak, hogy ő is és a partnere is halálra unja már a dolgot. Ha jó szerető szeretnél lenni, ne félj kipróbálni új dolgokat! Mindezt persze csak a vérmérsékletednek megfelelően. Ha számodra egy más fazonú bugyi is a komfortzónából való kilépést jelenti, akkor kis lépésekkel kell kezdeni a megújulást.

#5 A jó szerető nem csendes az ágyban

Jó, persze, van az a helyzet, amikor muszáj csöndben lenni, mert félő, hogy felébrednek a gyerekek, vagy a másik szobában még ébren van a lakótárs, de ha megvan a lehetőség, ne fogd vissza magad. A nyögések, sóhajtások nemcsak annak izgatóak, aki hangot ad, de a partnert is beindítják, mert arra engednek következtetni, hogy valamit nagyon jól csinál. A különböző nyögdécselések, sóhajtások a szex alapvető kommunikációs formái, és nem csak nőknek szabad ám élniük vele. Túlzásba persze itt nem kell esni: ha nagyon idegen tőled a vokális visszajelzés, egy minden átmenet nélküli sikoltozással csak halálra rémíted a partneredet. 

#6 A jó szerető ad és ad és ad

A jó szerető egyik fontos ismérve, hogy nem spórol az energiájával. Tudja, hogy a szex alapja a kölcsönösség, és nem lehet mindig csak kapni, adni is éppen olyan fontos. Ha arra vágysz, hogy jó szeretőnek gondoljanak, ne aprózd el magad, hanem minden alkalommal adj bele apait-anyait! Akár többet is, mint a partnered, ezzel is inspirálva őt, hogy legközelebb ő legyen nagyvonalúbb.

Igazán nem kellett volna, zavarba hozol
Igazán nem kellett volna, zavarba hozolVasyl Dolmatov / Getty Images Hungary

#7 A jó szerető nem fél a fénytől

Valahogy arra vagyunk beállítva, hogy a szexet sötétben vagy félhomályban csináljuk, pedig a vizualitás nagyon is fontos része tud lenni az egésznek. Felvillanyozó és izgalmas látni a partnert és alaposan megfigyelni azt is, ahogyan éppen a kedvünkre tesz. Arról nem is beszélve, hogy azok, akik nem csak a jótékony homályban tudnak feltárulkozni, magabiztosabbnak, önbizalomtelibbnek és az egyes ponthoz visszakapcsolódva, szexibbnek is tűnnek, mint azok, akik csak pincekörülmények között mernek vetkőzni. Megint csak: ha partnereddel már itt tartotok, hidd el, van egy többé-kevésbé jó elképzelése arról, hogy nézel ki pucéran, és igen, épp azon szeretné legeltetni a szemét.

#8 A jó szerető ott van a pillanatban

Persze a villanyszámla is fontos, az anyóst is fel kellene hívni és amúgy is épp most megy a meccs. Ezek is lényeges ügyek, kétségtelen, csak nem akkor, amikor épp szexről lenne szó. Ha jó szerető szeretnél lenni, szokj le arról, hogy csak félig-meddig vagy ott, hogy a háttérben megy a tévé és hasonlók. Ha igazán ki szeretnél tenni magadért és te magad is élvezni szeretnéd a történéseket, figyelj arra, ami épp akkor történik, legyél ott a pillanatban, és add is át magad neki.

#9 A jó szerető élvezi, amit csinál

Lehetsz bármilyen önfeláldozó, ha partnered örömérzetének fokozásáról van szó, ugorhatsz zokszó nélkül az első szóra, vagy huncut nézésre is, ha a szexben csak azért veszel részt, mert kell. Ha te magad nem élvezed, amit csinálsz, akármilyen technikás és ügyes lehetsz, nem leszel jó szerető. Sőt, nagy valószínűséggel megölöd az egész hangulatot, hiszen a partnered azt szeretné látni, hogy lelkesen és évezettel vagy ott, ahol, mert ettől ő is egyből hangulatba jön. 

Végigfutottad a listát? Mi jött ki?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek