Tudod, milyenek az igazán magabiztos emberek?

Nem árt, ha tudod, hogyan különböztesd meg az igazán magabiztos embereket a harsányaktól, nagyszájúaktól, önzőktől és nagyképűektől. Te mindig jól különbözteted meg a látványpékséget a valódi erőtől? Most kipróbálhatod.

„Akár azt gondolod, hogy képes vagy rá, akár azt gondolod, hogy nem vagy rá képes – igazad van.” – mondta Henry Ford utalva arra, hogy az ember mentalitása, hozzáállása, hite önmagában mennyit számít a sikerességéhez. Ki is jött egy melbourne-i kutatásban, hogy azok, akik magabiztosak, magasabb fizetést kapnak, és gyorsabban lépnek előre.

shutterstock 406026574

Nem árt viszont megkülönböztetni az igazán, belülről fakadóan magabiztosakat a harsányaktól, nagyszájúaktól, önzőktől és nagyképűektől. Van, amikor az embernek beletelik egy időbe, hogy valakin észrevegye, hogy a hangos és domináns tábornok-viselkedés mögött félelem és sebezhetőség bújik meg. Arra a kollégádra például elkezdhetsz gyanakodni, akivel a közös ebéd minden áldott alkalommal úgy zajlik, hogy végighallgatod a legújabb hőstetteit, és azt, hogy miért mindig őnála van a legjobb megoldás.

Az igazán magabiztos embereket arról lehet felismerni, hogy inspirálják a többieket, van valami vonzó bennük, és képesek arra, hogy megcsináljanak dolgokat. Akár egészen nagyokat is.

Travis Bradberry, az Érzelmi Intelligencia 2.0 szerzőjének gyűjtése alapján nézzük, mennyire ismered fel az igazán magabiztos embereket! Mennyire vagy te magad magabiztos? A következő kvíz kitöltésével tesztelheted, hogy állsz a magabiztossággal. Három állítás közül válaszd ki, hogy melyik a leginkább jellemző a tényleg magabiztos emberekre.

A játék lezárult.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek