Ez történik, amikor egy színvak először lát színeket

Elég megható tud lenni, ha egy testépítő csak szipogni és tapsikolni tud, annyira lenyűgőzi, hogy színesben látja a világot.

A 66 éves, egy tökéletes bajusszal is felruházott testépítő, Bill Reed színvakon született, és – ahogy azt a The Irish News-nak elmondta – csak egy sáros és szürke főzelékké összefolyt világot ismert, egészen addig, amíg be nem szerzett neki a családja egy szemüveget, ami képes segíteni a rendellenes színlátás bizonyos fajtáin. 

"Ilyet még soha nem láttam!"

Billt a húga ajándékozta meg egy színkorrekciós lencsékkel felszerelt Enchroma szemüveggel, amely a szemben található fotóreceptorok különböző hullámhosszú fényeket érzékelő három fő típusa által küldött jelek közötti egyensúly visszaállításával éri el, hogy az addig meglehetősen színtelen és ingerszegény környezetüket a színvakok és színtévesztők is olyannak láthassák végre, mint a családtagjaik. Bill reakciója pedig magáért beszél:

Van még látnivaló

Bill felesége, Pam szerint meglehetősen ritka, hogy a fákat „3D-ben látó” testépítő ennyire elérzékenyüljön, nem véletlen tehát, hogy nem csak Bill, hanem az egész család a könnyeivel küszködött a tapsikoló óriás öröme láttán, akit egyébként New Yorkba is el terveznek vinni nézelődni Pamék, természetesen a szemüvegével együtt. 

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.