Nagy könnyítést kaptak, akik felújítanák az otthonukat

GettyImages-922010920

Kibővítették azoknak a körét, akik hozzájuthatnak az otthonteremtési támogatáshoz, mivel a pályázati feltételekből kihúzták az egyik megkötést.

Eddig fontos feltétele volt a pályázatnak, hogy az igénylőnek be legyen kötve a gáz az otthonába, amelyet most eltöröltek. Ennek értelmében így a júniustól induló, 108 milliárd forintos keretösszegű Otthonfelújítási Programra jóval többen pályázhatnak.

A források június 3-tól igényelhetőek a 266 MFB Bank Pont Pluszban.

Többen élhetnek az otthonteremtési támogatással

Tovább folytatódtak a szakmai és a szakértői egyeztetések annak érdekében, hogy a lakosság részére a legjobb programot dolgozzák ki – idézi az Infostart a minisztérium közleményét.

Fábián Gergely, a Nemzetgazdasági Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára elmondta, hogy sikeresen lezárult a Magyar Fejlesztési Bank nyílt, európai uniós jogszabályoknak megfelelő közbeszerzési eljárása, melyet

az MFB Pont Plusz lakossági hálózat kialakítására hirdettek meg.

A közvetítői feladatok ellátásának jogát az MBH Bank, az OTP Bank és a Gránit Bank által alkotott konzorcium nyerte; a hitelintézetek a 2021-2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait összesen 266 bankfiókban teszik elérhetővé az ügyfelek részére.

Az első 128 MFB Pont Plusz május 30-ig, a további 138 db pedig június 30-ig nyílik meg.

Az otthonteremtési támogatásból ablakcsere is végezhető
Az otthonteremtési támogatásból ablakcsere is végezhetőMonty Rakusen / Getty Images Hungary

Kikerült az otthonteremtési támogatás feltételeiből a gázhálózatra kötöttség

A pályázati felhívásból kikerült a családi házak esetében a gázhálózatra kötöttség feltétele a szakmai egyezetetések és a lakosság részéről érkező kérések eredményeként. Ezzel jelentősen megnőtt az igénylők potenciális köre.

Az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. innovatív felületet kínál, ahol előzetes kalkulációkat végezhetnek a pályázók, figyelembe véve a várható költségeket és az energiamegtakarítást. Emellett az alapok felmérése abban is segít, hogy megállapítsák, a tervezett beruházás eléri-e a támogatás feltételeit, amely legalább 30 százalékos primer energiamegtakarítást követel meg épületenként.

A támogatásból és a kamatmentes hitelből az

  • épület külső határoló elemeinek hőszigetelése;
  • nyílászárócsere;
  • használati melegvíz-rendszer korszerűsítése és

fűtésrendszer korszerűsítése valósítható meg akár 3,5 millió forint vissza nem térítendő támogatással.

A pályázati felhívás tervezetének részleteit napokon belül megismerhetik az érdeklődők.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek