Ez a bútor árulja el a legtöbbet rólad az otthonodban

GettyImages-1386162413

Fehér sarokkanapéd van, nem szereted a függönyt, a díszpárnáidra pedig idézeteket nyomtak a kedvenc költőidtől. Valószínűleg társaságkedvelő vagy, aki szereti a tiszta megoldásokat, és nyitottan állsz a világhoz. Bár nem tudsz róla, valójában fecseg rólad a lakásod!

Ha belépsz egy ismeretlen ember nappalijába, vagy fotót látsz az enteriőrről, többet megtudhatsz a személyiségéről, mint hinnéd. Beszélnek a falon a képek, a könyvek, de még a kanapé helyzete is, vagy a függöny mintája. 

Domináns színek

Kezdd az otthonod domináns színeivel! Mit közvetítenek? Vibráló energiát, vagy inkább békét és nyugalmat? Mi jut eszedbe a falak vagy a bútorok színéről? Vidámság vagy inkább visszafogottság? Szereted a feltűnő árnyalatokat, vagy inkább az aktuális divatnak igyekszel megfelelni? Ezeket a kérdéseket nemcsak a lakáson belül, de akár a külső színezés vagy a kert jellemző árnyalatai kapcsán is felteheted, már ha ezeket te választottad. 

Az otthonod színei mesélnek a személyiségedről
Az otthonod színei mesélnek a személyiségedrőlterrababy / Getty Images Hungary

Az egyik külföldi lakberendezési magazin összegyűjtötte, hogy az otthonodban uralkodó színek mit árulnak el rólad.

Kék: A kék a nyugalom színe, ily módon azok, akik ezt az árnyalatot választják nagy mennyiségben az otthonukba, valószínűleg úgy tekintenek erre a helyre, mint a béke szigetére, amely védelmet nyújt. Általában kitartó és megfontolt emberek. 

Narancs: A meleg, narancsos árnyalatok a belső tereknek is melegséget és otthonosságot kölcsönöznek. A házigazdák általában vitalitással teli emberek, akik barátságosak, gondoskodóak, és szeretik, ha sokan veszik őket körül. 

Zöld: Gyakorlatias emberek, akik két lábbal állnak a földön. Otthonuk a pihenés és a testi-lelki feltöltődés színhelye. Sokszor választanak segítő foglalkozást, vagy szívesen hallgatnak meg másokat, adnak tanácsot. 

Piros: Ahogyan ruhában, úgy az otthon színében is, aki vöröset választ, az bizonyára nem fél a feltűnéstől. Nagyon impulzív személyiség, és rendkívül öntudatos. 

Fekete és sötétszürke: Határozott, független ember, aki nem szokott beállni a sorba. A véleményét nem rejti véka alá, de soha nem akar meggyőzni. Remek a stílusérzéke, bátran használja az erejét. Otthona a szentélye, ahová csak keveseknek van lehetősége betekinteni. 

Fehér: Szereti a kiszámítható dolgokat, nem kedveli a szélsőségeket, és nehezen dönt. A változást lehetőleg kerüli, lojális, nyugodt személyiség.

Hagyomány vagy új lehetőségek

Ha az otthonodban sok a családi fotó, az arról szól, hogy fontos számodra, hová tartozol, honnan jössz, mik a gyökereid. Aki a minimalista stílus jegyében kevés, gondosan megválogatott dísztárgyat tesz a polcokra, annak általában fontosabb a funkció, az átláthatóság, mint az önkifejezés. Ha a faladon a család féltve őrzött festményei lógnak, arról árulkodik, hogy büszke vagy arra, amit magaddal hoztál a szülői házból. Inkább poszterek vannak a falakon? Valószínűleg szereted a friss, új lehetőségeket, és élsz is velük. 

Fontosak a hagyományok annak, aki régi képeket tesz a falra
Fontosak a hagyományok annak, aki régi képeket tesz a falraMint Images / Getty Images Hungary

Kitörni a keretek közül

A függönyeid sokat mesélek rólad: virágmintás, romantikus drapériák veszik körül az ablakodat, vagy inkább geometriai minták – ez a személyiségről is árulkodik. Ahogyan az is, ha nincsenek függönyeid; nyitott ember vagy, aki nem tart attól, hogy mások is belessenek az életébe, mert úgy érzi, nincs takargatnivalója. 

A díszpárnák is árulkodóak: ha számodra fontos idézetet nyomtattak rá, igazi idealista vagy, aki hisz a szavak erejében. Ha a semleges színű kanapéra vidám, színes darabokat teszel: bár szereted a rendet és a fegyelmet, időnként ki kell törnöd a keretek közül. 

Ami a leginkább mesél az otthonodban: a könyvespolc

Az e-könyvek korában egyre nehezebb következtetéseket levonni a könyvtáradról, de ha még mindig szeretsz könyvesboltban nézelődni és hazavinni egy-két darabot, támpontot adsz a személyiségeddel kapcsolatban. Elég megnézni, hogy milyen címek szerepelnek a kötetek gerincén, és egyértelművé válik, hogy a könnyed szórakozás, a romantika vagy a fajsúlyosabb témák hoznak lázba. 

Egy nagy fecsegő: a kanapé

A nappali központi eleme, ami többet mesél a gazdájáról, mint azt hinnéd. A színe pontosan ugyanúgy mutatja a személyiséged, mint amikor a falat fested valamilyen árnyalatra, a jelentés pedig ebben az esetben ugyanaz. Ha sarokkanapéd van, szereted magad sok emberrel körülvenni és kényelmesen pihenni. Fontos számodra, hogy praktikus bútoraid legyenek, és az élethez is így állsz hozzá; nem keseregsz, hanem mindig a megoldást keresed.

A sötét szín mindig eleganciát sugároz
A sötét szín mindig eleganciát sugározDougal Waters / Getty Images Hungary

A klasszikus bőrkanapé-tulajdonosok számára fontosak a hagyományok, illetve, hogy megbecsülést vívjanak ki. Ha fehér vagy krémszínű a kanapéd, szereted a letisztult megoldásokat, de valószínűleg sokat adsz a látszatra. Szabálykövető ember vagy, némi tisztaságmániával. A térbe fordított kanapé modern gondolkodásmódra enged következtetni, míg a szigorúan a televízió felé fordítva, a falnál azt mutatja, hogy a klasszikus értékeket viszed tovább. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra