Milliós bírság járhat érte, ha erre nem figyelsz az otthonod körül

GettyImages-1802430224

Egy tragédiával végződő lakástűz kapcsán hívta fel a háztulajdonosok figyelmét a katasztrófavédelem erre a veszélyes szabálytalanságra, amely miatt milliós bírságot szabhatnak ki.

Szerda hajnalban Sóskúton egy halálos kimenetelű lakástűz oltását megnehezítették a családi házban és környékén torlaszt képző lomok. A katasztrófavédelem ezért arra hívta fel a lakosság figyelmét, hogy 

a lakóingatlanokban és azok környezetében, illetve a kertekben felgyülemlett hulladékok, használaton kívüli tárgyak nemcsak akadályozhatják a szabad menekülési utat és nehezítik a behatolást tűzesetnél, de önmagukban is tűzveszélyesek.

Az ingatlan tulajdonosa, használója köteles a területet éghető hulladéktól és további hasznosításra nem kerülő száraz növényzettől mentesen tartani – írta az eset kapcsán az Index.

A ház körüli zöldhulladékok elégetése is veszélyes lehet
A ház körüli zöldhulladékok elégetése is veszélyes lehetTeresa Lett / Getty Images Hungary

Nemcsak a veszélyt jelentő éghető hulladék felhalmozása tilos a kertekben, hanem a zöldhulladék égetése is, ami olyankor is önkormányzati engedélyt igényel, amikor éppen nincs érvényben tűzgyújtási tilalom. Megszegése esetén tűzgyújtási bírság szabható ki, melynek összege 10-20 ezertől több millió forintig terjedhet.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek