Szeretnél boldogabban ébredni? Ez segíthet rajtad is!

GettyImages-1339089919

Lássuk be, a korai ébredés és a kényelmes ágy elhagyása nem mindig olyan csábító. Sőt, kifejezetten kellemetlen, amikor kint már szakad az eső és fúj a szél. Szerencsére mindenre van megoldás, hogy kicsit feldobjuk a napnak ezt a kellemetlen részét. Igen, a kávé is segíthet, de egy energizáló és hangulatjavító színű hálószoba létrehozása még könnyebbé teheti a reggeleket.

A színek és a fények befolyásolhatják a hangulatunkat, ezért erősen indokolt a színes hálószoba kialakítása. Ehhez használhatunk festéket, de ha nem akarunk ekkora felfordulást kelteni, akkor segít az ágynemű, egy színes festmény, egy új függöny vagy akár másik szőnyeg is. Lássuk, melyek a leghatásosabb színek, ha pluszenergiákat, boldogságot szeretnénk felfedezni az ébredésünkben.

Ferrari-piros hálószoba az energikusság jegyében

Azok a nők, akik rendszeresen járnak manikűröshöz, jól ismerik ezt a meghatározást, a férfiak pedig alapból sejtik, hogy mit jelent a Ferrari-piros. Olyan erős piros színt képzeljünk el, ami nagy energiájú, mégis megnyugtató és merész. A hálószobában ez a szín az időtlenséget jelképezi, mert a piros lakk sosem megy ki a divatból. Ha túl kicsi a szoba, akkor ragaszkodjuk a magasfényű festékhez, ami a mennyezettől a padlóig beteríti a teret, így a felület frissnek és fényesnek fog tűnni, ami ebben az esetben egyet jelent a meleg és elegáns hatással.

El tudod képzelni ezt a színt a hálószobádban?
El tudod képzelni ezt a színt a hálószobádban?mikkelwilliam / Getty Images Hungary

Rágógumi-rózsaszín: a szín, ami sosem megy ki a divatból

A rágógumi-rózsaszín bátor választás. Nem kell felháborodni tőle, a férfiak is szeretik, csak nem hangoztatják. Ez a szín fiatalos szellemiséget sugároz és jól kiegészíthető a visszafogottabb vagy épp mintásabb bútorokkal, esetleg a virágmintákkal. Bár utóbbival bánjunk óvatosan, nem az a cél, hogy egy virágoskertben ébredjünk, csak az, hogy békésebb napot teremtsünk.

Korall, te boldog!

Semmi sem sugárzik úgy az örömtől, mint a korallszín. Igen, közel van a piroshoz és a rózsaszínhez is, de ha valakinek az előző kettő túl erős volt, most itt van egy árnyaltabb lehetőség. A korallt jól lehet ötvözni a sötétebb szürke színű díszítéssel akár ággyal, ágyneművel vagy épp díszpárnákkal. Közvetlen fényben világosabbnak tűnik, míg halványabb vagy kevésbé közvetlen fényben a terrakotta tompább árnyalatát utánozza.

Krém és bézs, az elegancia jegyében

Ki mondta, hogy a bézs és a krém unalmas? Inkább megbízható, sokoldalú, meleg és elegáns. Ezek a semleges színek a legjobb választást jelenthetik. A világosszürkés árnyalat éppen kellően kontrasztos lesz az éles, világos belső terekkel, miközben némi melegséget is juttat a térbe. A homokos tengerparton tett hosszú sétákat is eszünkbe juttathatja, és ki ne akarna minden reggel a beachre emlékezni?

Citromsárga, a napfény jegyében

Ha már előbb megvolt a tengerpart, akkor jöjjön mellé a napfény is, citromsárga képében. Ha tudjuk, hogy mely színek egészítik ki egymást, akkor minden könnyebb lesz, és még a citromsárga is tökéletes választás lesz. Szürkével, fehérrel, de még feketével is hangulatos és megnyugtató választás. Kétségtelen, hogy a sárga a vidámságot jelképezi, ezért ha meleget és energiát szeretnél teremtetni a hálóban ez a neked való szín!

Zöld és arany örök kombó

Elegáns és arisztokratikus, mint egy Elfújta a szél-díszlet. Ez jut eszünkbe a zöld és arany kombinációjáról. Elronthatatlan páros, hacsak nem viszed valamelyiket túlzásba. A legtöbb dekoratőr határozottan támogatja ezt a színkombinációt, megéri kipróbálni, csak vigyázz, mert félő, hogy utána teljesen a rabjává válsz, és lehet, hogy el sem akarod hagyni reggelente a szobát.

Acélkék, de mégsem rideg

A kék és annak árnyalatai évek óta tarolnak, de mégsem a hálóban. A 2020-as Classic Blue, valamint a 2021-es duplázó, Ultimate Gray és Illuminating után 2022-ben a „Very Peri” névre keresztelt kékes árnyalat lett az év színe. Ez a kék egy kis lilás beütéssel rendelkezik, eltér az acélkék árnyalattól, de a kettő kombinálása sem ördögtől való ötlet. A kék is hozza a zöldhöz hasonló eleganciát, miközben nyugtató és energetizáló hatása van.

Ropogós fehér

Az a hálószoba, amelyik a fehér színt kapja, látványos, ugyanakkor egyszerű és időtlen. Bár egyesek azt mondják, hogy a fehér az összes szín hiánya, nem kell ezzel egyetérteni. Inkább a tisztaság és a letisztultság szimbóluma. Néha a semleges árnyalatok időtlenebb és nyitottabb érzetet adnak a térnek, miközben lehetővé teszik, hogy a design többi eleme jobban kiemelkedjen. Egy szép fehér, ha úgy tetszik, ropogós fehér hálószobában boldogabb lehet az ébredés még akkor is, ha kint épp egy szürke őszi nap virradt fel.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek