A csocsóasztal fokozza a munkakedvet

Sokáig tartotta magát az az elképzelés, hogy egy munkahelyen csakis szigorral, fegyelemmel lehet elérni, hogy mindenki keményen dolgozzon.

Aztán először a kisvállalkozásokban, majd a legprogresszívabb nagy cégeknél is kialakítottak pihenőszobát. És nem csak kényelmes kanapé volt benne.

csocso

A helyzet az, hogy valójában épp a pihenés, a kikapcsolódás, vagy legalább a tudat, hogy erre lehetőségünk van motiválja igazán az embereket. Ma már megszokott, hogy a telekommunikációs cégek nagy irodaházaiban legalább egy pihenőszoba található csocsóasztallal, videójátékokkal, tévével, sőt a Vodafone központi irodájában még masszázs és gerinctorna szolgáltatással is. Náluk egy 70 négyzetméteres szobában kapcsolódhatnak ki a dolgozók, ahol relax fotelek, magazinok, tévé, DVD-lejátszó és csocsóasztal várja a megfáradt munkaerőt.

Egy tavalyi felmérés szerint ez a figyelmesség a munkáltató részéről 10 alkalmazottból 9-nek fokozza a munkakedvét, ráadásul a cég iránt érzett lojalitást is. A megfelelő pihenő környezet kialakításával tehát mindenki csak nyer!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek