Félmilliárd az elefántcsontpartiaknak

Olvasási idő kb. 2 perc

2,25 millió svájci frankos támogatási megállapodást írt alá a Nestlé és a Nemzetközi Vöröskereszt. Az együttműködés célja az elefántcsontparti vízminőség és élelmiszerbiztonság javítása.

A cég élelmiszerbiztonság terén szerzett több évtizedes tudását és tapasztalatait is hasznosíthatják majd a karitatív szervezet munkatársai. A magyar leányvállalat többek között közös jótékonysági alap létrehozásával működik együtt a Magyar Vöröskereszttel.

Az elefántcsontparti munka során az élelmiszeripari vállalat és a nemzetközi szervezet a vízellátáson és az egészségügyi viszonyokon kíván javítani, valamint megkülönböztetett figyelmet fordítanak majd az iskoláskorú gyerekek higiénés körülményeire. A pénzbeli támogatás mellett a cég élelmiszerbiztonság terén szerzett több évtizedes tudását és tapasztalatait hasznosíthatják majd a Vöröskereszt munkatársai.  „Ez a partnerség jól mutatja, hogy mit jelent számunkra a Közös Értékteremtés. Nagy büszkeséggel tölt el, hogy - 2002 és 2006 után - harmadik alkalommal írhatom alá a Nestlé és a Vöröskereszt együttműködési szerződését ” – tette hozzá Peter Brabeck-Letmathe, a Nestlé elnöke.

A Nestlé és a Vöröskereszt - a nemzetközi partnerség mellett - számos országban helyi szinten is együttműködik. Hazánkban a Nestlé Hungária Kft. a Magyar Vöröskereszttel közösen 2008-ban Jótékonysági Alapot hozott létre 0-18 éves korú gyerekek gyógykezelésének támogatására. Az elmúlt 2 évben 24 beteg gyermeket és családjukat segítette a közös kezdeményezés. A Jótékonysági Alap 50 000 – 100 000 Ft közötti összeggel támogatja a rászorulókat. A Vöröskereszt munkatársai a megítélt összegből megvásárolják számukra a szükséges gyógyszereket, tisztálkodó szereket, ruhaneműket, élelmiszereket. A közös jótékonysági alapba eddig összesen több mint 2 000 000 Ft került a Nestlé Hungária jóvoltából.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek