A chiamag vagy azték zsálya afféle szuperélelmiszer, mivel Omega-3 tartalma igen magas, értékes fehérjeforrás, magas az antioxidáns tartalma és értékes vas-, kalcium- és foszforforrás. Vegánoknak az előbb felsoroltak miatt különösen ajánlott a fogyasztása, de húsevő halandóknak is jót tesz.
A magok folyadékba áztatva néhány óra alatt többszörösükre duzzadnak, és kocsonyás (kaviárra emlékeztető) állagúvá válnak. A fura állag ellenére finom, és tényleg sokára éhezünk meg, ha ezt esszük reggelire, lelkiismeret-furdalás nélkül fogyasztható.
Hol szerezzük be? Bioboltokban vagy azok webáruházaiban biztosan talál.
Hozzávalók (1 adaghoz):
2,5 dkg chiamag
2 dl kókusztej (vehet kókuszkrémet is, amit hígítson 1 dl vízzel)
1 teáskanál nyírfacukor
a tetejére szórhat magvakat, gyümölcsöt de magban is eheti
- Előző este a chiamagot elkeverjük a kókusztejben, ízesítjük, és éjszakára hűtőbe tesszük.
- Másnap átkeverjük, és gyümölccsel vagy magvakkal megszórva már fogyaszthatjuk is.