Ez a sült krumpli ugyan nem húsz perc alatt készül, de olyan sok macera azért nincs vele. Cserébe ropogós, ízes, belül pedig jó puha. A kecskesajtos mártogatóssal pedig nem csak köretként, de simán főételként vagy bulikajaként is tálalható.
Katuci
Hozzávalók:
1 kg burgonya
kb. 1-1,5 dl olívaolaj (lehet pl. rozmaringos)
2 gerezd fokhagyma
só, bors
20 dkg kecskesajt (friss, nem érlelt vagy penészes)
5 dkg mascarpone
1 dl tejföl
1 kis csokor snidling
- A krumplit megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, és megfőzzük.
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az olívaolajat fűszerezzük meg alaposan sóval, borssal, préselt fokhagymával. Ha már eleve fűszeres olajat használok, akkor nem is teszek hozzá mást. Ha nem, akkor mehet bele rozmaring vagy bazsalikom.
- A főtt krumplit leszűrjük, és alaposan megforgatjuk a fűszeres olajban. Betoljuk 50-60 percre a forró sütőbe, amíg szép aranybarnára sül.
- A kecskesajtot, a krémsajtot és a tejfölt mixerbe vagy késes aprítóba tesszük, és homogén krémet keverünk belőle. Aprított snidlinggel ízesítjük, és a krumpli mellé tálaljuk kis tálkákban.