Cseh Tamás emlékére

cseh_tamas_1Véget ért egy dal. Most azt mondd meg, Tamás, hogyan tovább? Jó lenne még egy üzenet, egy foszlány, csak hogy tudjuk, minden rendben. Csak tudnánk, hogy minden rendben… Cseh Tamás Kossuth-díjas dalszerző, énekes augusztus 7-én hosszan tartó, súlyos betegség után…




Nehéz most írni. Hajnalban egy hírre ébredsz, mert olyan gyors a világ, hogy mindig mindent azonnal tudsz. Szinte azelőtt, hogy a hír megszületne.
Ezzel a hírrel akkor sem számoltunk, s hiába gyűri vissza az ember a könnyeit, igaztalanul szól, hamisan, lehetetlen ténnyel.

Magunkra maradtunk.
Talán egy hónapja, hogy a Duna Televízió a Zene ünnepén egész napos műsorral adózott Tamás életművének. Zsame akkor ezt írta: Amikor betetőzik az ifjúsági probléma
Most meg itt ez a hír, néhány sorban, egy önéletrajz, amely halálhír kapcsán elengedhetetlen, érdemek, munkásság, nevek, dátumok… benne egy élet – sok száz dallal.
Most nagyon éget, mar, feszít bármelyik, amit dúdolok. Figyelj csak!



Vagy hallgasd meg ezt!



Mit mondhatnánk még? Milyen szó illene ide: szép, illedelmes? Nem hiányzik a szó, de egy név, egy név…

Tamás, a Dalok maradnak, így, nagybetűvel. Hogy kínos a nagybetű? Ez pedig már így marad, meg sok minden más egyéb is. De úgyis tudod! Mosolyogj csak! Így, most rendben!

Hát akkor most, Isten veled, Tamás, kedves Cseh Tamás!

Oszd meg másokkal is!
Mustra