Ha mégis hiányzik mellé valami, süss ki egy szelet halat roston, készíthetsz fűszeres paradicsomszószt vagy kiegészítheted egy salátával. Mindez kerülhet együtt a tányérodra és még mindig nem vétkezel. Abban az esetben, ha épp nem annyira figyelsz az alakodra, löttyints rá egy kevés barnított vajat, de ezt csak a kisördög mondatja velünk, ilyet mi sosem tennénk :)
Hozzávalók:
30 dkg ricotta
15 dkg spenót
1 kis hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 egész tojás + 1 tojás sárgája
5 ek liszt
1 tk frissen őrölt szerecsendió
só
frissen őrölt bors
10 dkg frissen reszelt parmezán
Egy tálban keverd el a ricottát a felvert tojással és tojássárgájával, és a reszelt parmezán felével. Sózd, borsozd ízlés szerint.
Egy serpenyőben hevíts egy kevés olajat, fonnyaszd meg rajta a hagymát és a fokhagymát. Dobd rá az alaposan megmosott spenótot és keverd addig, amíg összeesik. Tedd szűrőbe, hagyd kihűlni és jól nyomkodd ki a spenótot. Vágd apróra és keverd a ricottához. Add hozzá a lisztet és keverd el. Ízesítsd a fűszerekkel, ha szükséges és hagyd pihenni 15 percet.
Egy nagy lábosban forralj vizet, ha felforrt adj hozzá 1 ek sót. A lobogó vízbe márts egy kanalat, ezzel szaggass a tésztából egy gombócnyit, formázd meg és dobd a vízbe. Miután a gombócok feljöttek a víz felszínére 6-8 percig még főzd őket, egyet vágj ketté, hogy a belseje is szilárd legyen. Szedd a gombócokat szűrőbe, majd egy tálra. Tálalás előtt szórd meg a maradék parmezánnal.