SZÜLŐSÉG

A mindent tudó táblázat megmondja, mikor menjen ágyba a gyerek

Ico 2017. augusztus 19., szombat 16:20

A táblázat szép kerek számok segítségével igyekszik meghatározni, mi az az időpont, amikor már aludnia kéne a gyereknek.

Ezek szerint van olyan ember, aki szerint egy Excel táblázattal megoldható a szülők egész hadseregeit mozgósítani képes, gyakran meglepően heves érzelmeket felkorbácsoló vita a lefekvés ideális idejének meghatározásáról.

A Scary Mommyt is kiakasztó legújabb táblázat amúgy nem igazán foglalkozik azzal, ki mikor kel, egyszerűen csak közli a szülőkkel – és persze a gyerekkel – mikor kell elaludni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
511 szavazat 301 szavazat

Videó: Ami nekünk csak feladat, a gyereknek lehet varázslat

Koncz Andrea 2017. május 17., szerda 16:18

"Gyerekes ismerőseim most ezt osztják a Facebookon, és mindegyik zokog rajta" - küldte át Edina az alábbi videót, és nem tudjuk nem megosztani, zokogjunk együtt. Lehet azért, mert megéljük, milyen csodálatos az anyaság, vagy azért, mert nem mind születtünk Bartoserikának, aki a leejtett torta romjai fölött is MINDIG képes szerető támogatást nyújtani a gyereknek.

Akárhogy is, a gyerekeink aranyosak, és megérdemlik/megérdemelnék, hogy gyakrabban lássunk ki a mindennapi frusztrációink mögül, blablabla, de pacsi, ha te is tudod, erről miért az Annapetigergő okozta mély frusztráció jutott eszünkbe.

Ami neked csak egy normál nap, neki lehet varázslat - szól a szlogen. 

125 szavazat 185 szavazat

Menő vagy ciki felmatricázni a gyereket?

Dívány 2017. március 21., kedd 09:34

Kisfiúnak nézték a kislányodat csak azért, mert még nincs elég sok haja? Tragédia! De a "Kislány Ragasztó" (Girlie Glue) segít a bajban! Most a fejükön egyértelműsítheted a gyerekek nemét, így minden néninek egyértelmű lesz, kit csipked halálra - írja a Mommys.com

Távolról sincs vége, olvasson még »
648 szavazat 511 szavazat

Menő tanár: ahány gyerek, annyiféle kézfogás

Dívány 2017. február 7., kedd 16:58

Jerusha Willenborg, egy szőke amerikai tanárnő a net új sztárja, aki harmadikosai mindegyikét egyedi, csak neki szóló koreográfiával indítja haza a nap végén. A videót már csaknem 60 millió ember látta mostanáig, és ha megnézzük, milyen bonyolultak az egyes figurák, hát nem tudunk mást mondani, mint, hogy le a kalappal.

Távolról sincs vége, olvasson még »
631 szavazat 643 szavazat

Piaci rés: kommandós babahordozó apukáknak

(sze) 2017. január 14., szombat 15:41

Férje nem szívesen veszi föl a cuki cicás hordozót? Itt egy speciálisan férfiak számára tervezett hordozóalkalmatosság, amivel nem kell többé szégyenkezniük a kemény megjelenésüket féltő apáknak.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1335 szavazat 1611 szavazat

A tini, aki komolyan vette az első benyomást

(sze) 2017. január 5., csütörtök 13:45

A 18 éves Grant annyira komolyan vette azt, hogy két ember találkozásánál az első benyomás életre szóló, hogy öltönybe és nyakkendőbe öltözött, amikor először meglátogatta újszülött unokahúgát a kórházban – írta meg a BuzzFeed.

Távolról sincs vége, olvasson még »
849 szavazat 2442 szavazat

Van, ahol már iskolában tanítják a boldogságot

(bzs) 2016. november 5., szombat 10:31

A hazánkban is ismert Ilona Boniwell (A boldogság egyenlete című könyv szerzője) állítja: a boldogság is tanítható az iskolákban a hagyományos tantárgyak mellett. A Huffington Postban megjelent cikkében gyakorlati tippeket is ad, hol kell kezdeni a boldog gyerek nevelését.

Annak ellenére, hogy a WHO "egészség" fogalmába már 1947-ben belevették a mentális és szociális egészséget is a fizikai mellett, sok iskolában az egészséges életmód még mindig kimerül a tornaórákban és (esetleg) az étkezésben.

Távolról sincs vége, olvasson még »
326 szavazat 549 szavazat

Menő vagy ciki a gyerekekre naptejet fosó drónsirály?

Szűcs Gyula 2016. július 14., csütörtök 11:51

A gyerekek nem nagyon szeretik, ha bekenik őket naptejjel, hiszen a procedúra rengeteg értékes időt elvesz olyan fontos dolgoktól, mint a homokvárépítés vagy a csúszdázás. Viszont ha valakit nyaralás közben véletlenül fejen szar egy madár, az mindig vicces! Na ezt a két dolgot kombinálta most össze az egyik PR-ügynökség egy mókás reklámfilm erejéig, amiben

építettek egy robotsirályt, ami Nivea naptejjel fossa le a strandoló gyerekeket!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1335 szavazat 1459 szavazat

Hamarosan már legócsecsemőt is vehet!

Edicsek 2016. május 31., kedd 16:29

Ha eddig nem tudta, hogy mi hiányzik a gyerek készletéből? Akkor megmondjuk, egy legócsecsemő! A dán cég Facebookja szerint ugyanis a június egytől kapható LEGO City 60134 Fun in the Park készletnek ez a figura is a része lesz, sőt, egy babakocsi is, és abban tologatja majd a legómamája vagy - papája a műanyag bébit.

Ha örül annak, hogy legócsaládja új taggal bővülhet, akkor nyomjon a menőre, viszont ha azon stresszel majd ezentúl, mikor lép bele otthon egy elhagyott minifigurába, nyomjon egy cikit. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
922 szavazat 1157 szavazat

Menő vagy ciki az iskolai tévésáv az M5-ön?

Edicsek 2016. április 26., kedd 20:23

M5 néven új közszolgálati csatorna indul ősszel, amelyben az ismeretterjesztés, oktatás és kultúra áll majd a középpontban - mondta Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap tartalomszolgáltatási igazgatója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Távolról sincs vége, olvasson még »
668 szavazat 779 szavazat

Menő vagy ciki zombiként fotóztatni a gyereket?

bb 2016. március 26., szombat 11:55

Nem arról van szó, hogy elnéztük volna a naptárat és elcsúsztunk volna a Halloween vagy a farsangi buli előkészületeivel, egyszerűen az történt, hogy a 23 éves fotós, Amelia Rose szerint semmi hátborzongató nincs abban, ha élőhalottnak maszkírozza vagy Photoshoppolja a gyerekeket a munka során. – hívja fel a figyelmet a furcsa jelenségre a Metro.co.uk.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1548 szavazat 1804 szavazat

A legbizarrab diákmunkát a japánok találták fel

Divany.hu 2016. január 8., péntek 13:57

Jó hírünk van, amennyiben ön egy olyan pedofil, aki nehezen kel fel, hiszen kitalálták, hogy mostantól simán ébredhet kellemes, élő középiskolás lány hangjára is! Az új szolgáltatás neve JKmorning, és nagyjából annyi a lényege, hogy  az erre fogékonyak ébresztő hívást kaphatnak egy valódi, japán iskoláslánytól tudtuk meg, hála a Dailydot-nak. 

jk

Ön szerint ez milyen?

 • 187
  Gáz
 • 133
  Undorító
 • 225
  Tök jó, végre!
 • 153
  Trükk, hogy pedofilokat fogjanak

És ez állítólag nem vicc, a JK ugyanis a japán joshi kosei kifejezésből származik, ami annyit tesz középiskolás lány. Olyannyira hús-vér gimisről van szó, hogy az összes hívónak lecsekkolják a diákját, mielőtt munkába állna. 

A hívásokat a hívott fél PayPal rendszeren bonyolítja, hiszen nyilvánvalóan fizetős hívásokról van szó, így ráadásul nyoma sincs, hogy hova is ment a pénz, bár ez amúgy sem probléma, hiszen elvileg senki nem csinál semmi rosszat. Vagy igen? 

Amúgy a szolgáltatás egyelőre nem elérhető (talán csak felmérik az előzetes igényeket), ám ha ön szeretné tudni, mikor is indul, csak be kell gépelje az email címét! 

Távolról sincs vége, olvasson még »
815 szavazat 937 szavazat

Menő vagy ciki a parahas?

mzd 2015. november 18., szerda 14:46

Ha bármikor a jövőben megkapná valakitől, hogy önnek milyen sok szabadideje van, csak mutassa meg neki ezt a cikket: a főszereplő, Marie Bradley ugyanis a saját terheshasát formázta meg úgy, mintha a születendő gyermeke ki akarna törni önnan, írja a DailyMail.

Távolról sincs vége, olvasson még »
2762 szavazat 2660 szavazat

Menő vagy ciki, hogy már a barátságkarkötő is okos?

Edicsek 2015. október 14., szerda 08:44

A kézzel font barátságkarkötő ideje már úgy tűnik lejárt, megjelent ugyanis abból is az okos verzió. A Gemino karkötők lényege nagyjából ugyanaz, mint a hagyományos barátságkarkötőké, azzal a plusszal, hogy ez a karkötő világít ha a legjobb barát a közelben van. Sőt, nem egyszerűen csa világít, máshogy jelez, ha mondjuk a titkos kézfogás ejtik meg, sőt üzenhetnek is egymásnak fényjelekkel. A bökkenő csak annyi, hogy míg egy hagyományos, kézzel font karkötő nagyjából 0 és 300 forint közötti összegbe kerül, addig az okos verziójáért 19.000 és 27.000 forint közötti összeget kérnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »
709 szavazat 811 szavazat

A legviccesebb ajándék, amit tanár valaha kapott

mzd 2015. október 7., szerda 12:58

Önök mit adnak a tanároknak pedagógusnapra? Csokit? Könyvet? Virágot? Haha! Felejtse el a kliséket, ugyanis az Evermine Occasions blogon rábukkantunk a világ legjobb szánt köszönőajándékára: egy bor a kisiskolás fotójával és a "Talán éppen a mi gyerekünk miatt iszik, szóval élvezze ezt az üveget!" felirattal.

Fotó: Evermine Occasions

„Szerettem volna valamivel könnyedebb meglepetést adni. A napi kontaktus miatt az összes tanárt meglehetősen közelről ismerem, és tudtam, hogy viccesnek találják majd" – írta posztjában az oldal egyik bloggere, Stacy Dutton.

„Vettünk néhány bort, eltávolítottuk a címkéjüket, majd ráragasztottuk a saját magunk által készítettet. Ennél több dologra egyébként nincs is szükség hozzá – talán még egy szalagot köthetünk a palack nyakára, amire a személyre szóló kísérőket köthetjük" – tette hozzá.

Szerintünk zseniális ötlet! Önök mit gondolnak, menő vagy ciki a személyesre szabott üveg bor a pedagógusnak? Szavazzanak!

4208 szavazat 3719 szavazat

Ezek a szülők a legnagyobb trollok!

Becca 2015. szeptember 17., csütörtök 09:16

Nehéz a tinédzserek sorsa, mindig is tudtuk. Most éppen Emily Mussonon a sor, aki lelkesen szelfizget különböző pózokban pasijával, és ezeket a fotókat előszeretettel osztja meg Twitterén. De persze, miért is ne tenné, azoknak akik a mostani szelfigenerációba születtek, ez teljesen természetes. Na, nem úgy a lány szüleinek, akik valószínűleg sokkot (vagy kedvet?) kaptak gyermekük kényszeres fotózkodási mániájától, és rekonstruálták a művészileg beállított csücsörítős képeket. 

Miután a fotók bejárták az egész netet, és már nem csak saját szórakoztatásukra posztolgattak a szülők, Emily, a lányuk fanyar humorral konstatálta, hogy szülei több lájkot szereztek ezzel a kis mókával, mint ő eddig bármelyik posztjával: „A szüleim bedrogoztak, vagy valami. Szóval úgy gondolom ez valóban vicces, na, de nem annyira, hogy 30 ezer lájkot kapjanak."

Úgy tűnik, manapság egyetlen szórakozás marad csak a jópofa szülőknek: kínos helyzetbe hozni gyermeküket - hiszen nem Emily szülei az elsők, akik ekképp alázzák szét csemetéjüket. Ami persze egyrészt felettébb szórakoztató, másrészt meg igen szomorú amikor a szülők kifigurázzák gyermekeiket. Ja, nem.

 

844 szavazat 2044 szavazat

Gyerekmentes étterem: menő vagy ciki?

Primilla 2015. augusztus 9., vasárnap 09:19

Kitiltotta az étterméből a hét év alatti gyereket egy ausztrál vendéglős. Liam Flynn ugyanis vitába keveredett az egyik vendégével, mert annak kétéves gyereke a sírásával zavarta a többi vendéget. Az incidens után Flynn lépett: úgy döntött, a hétévesnél fiatalabb gyerekek többé nem léphetnek be hozzá. A Business Insider cikke szerint a kutyákkal azonban nincs gondja a tulajdonosnak, azok továbbra is bemehetnek.

Az intézkedés legalábbis megosztó, a Facebook-on is posztolt döntésre sokan kikeltek magukból, de olyanok is voltak, méghozzá nem is kevesen, akik egyetértettek vele: miért is kellene étkezés közben zajongó kisgyerekeket hallgatni? Az ügynek jó pár olvasata van, ezért körbekérdeztem, hogy az ismerőseim hogyan is vélekednek erről. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
4001 szavazat 3327 szavazat

Babakocsireklám miatt hisztiznek az anyák világszerte

Becca 2015. július 31., péntek 08:39

Ismét hőzöng a „mamavilág”, de ezúttal nem azért – mert egy nyolc hónapos várandós, egyben bombatestű anyuka pózol a tükör előtt – hanem, mert volt pofája egy babakocsit gyártó cégnek egy tökéletes alakú nőt – Ymre Stiekema 23 éves holland modellt - szerepeltetni legújabb futó-babakocsijuk reklámjában.

Fotó: Bugaboo

Ráadásul a modell saját gyermekét tolja maga előtt a fotón, ja, és persze, hogy nem csak úgy tologatja, de éppen a napi futását bonyolítja babakocsistól. Ugyanis ezt a babakocsit olyan anyukáknak fejlesztették, akik szívesen futnak gyermekükkel. 

Az amszterdami felső-kategóriás babakocsi gyártó cég a Facebook-ra és az Instagramra posztolta a fotót, melyen a modell fekete-fehér bikiniben edz, amíg két éves kislánya láthatóan élvezi, hogy elkísérhette anyukáját a túrára. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
2831 szavazat 2313 szavazat

Béreljen homokvárat építő inast a nyaraláshoz!

aa 2015. július 25., szombat 13:33

Ha túl sok a pénz, és már nincs ötletük, mire költhetnének még a családi vakáción, akkor jó hírünk van.

Nem mindennapi szolgáltatással bővítette kínálatát az Oliver's Travel néven ismert luxus utazási iroda, melynek élelmes vezetői egy homokozásban képzett „építészt” és animátort ajánlanak a tehetős családok gyermekeinek szórakoztatására. – számol be a dailymail.co.uk a naponta 500 fontba (kb.218.890 forint) fájó szolgáltatásról, amit vélhetően csak kevesen engedhetnek meg maguknak. Sőt, valószínűleg többen vannak olyanok is, akik ennek az összegnek a töredékéből hozzák ki a nyaralásukat.

Távolról sincs vége, olvasson még »
428 szavazat 597 szavazat

1975-ben bezzeg még nem cicóztak a felvilágosítással

Edicsek 2015. június 17., szerda 12:26

A Designtaxi oldalán találtunk egy szexuális felvilágosító gyerekkönyvet 1975-ből, ami igencsak részletekbe menően mesél el mindent a gyereknek arról, hogyan készült a kistestvére. A részletes alatt azt értjük, hogy képekkel illusztrálva egészen apu és anyu megismerkedésétől a szülőszobás kalandokig, a minden alatt pedig azt, hogy mindent, de tényleg mindent megmutatnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »
385 szavazat 496 szavazat

Akciósan most csak 1890 a jó jövő a gyereknek!

kondara 2014. december 7., vasárnap 20:29

Nem túlszínvonalas dolog mások hitrendszerén rugózni, nem is igen tennénk, ha csak arról lenne szó, hogy valaki éppen a Ji Csing (vagy Ji King) alapján éli az életét. A 3 ezer éves kínai Változások könyve sok ember szerint alkalmas arra, hogy útmutatást adjon az életben, filózófiai tartalma elvitathatatlan.

Végül is, ezek alapján nyilván az ellen sincs kifogásunk, hogy bárki a gyereke jövőjével kapcsolatban is használja ezt a művet, bár az eredeti könyvből mára leginkább az instant jóslási szisztéma maradt meg.

Még az se akkora ciki, ha valaki erre felépít egy weboldalt, de mély filozófiai jártasságában addig már nem jut el, hogy a Változások könyvének eredeti neve létezik magyar átiratban, nem I-Ching-ként néven szokta emlegetni, már aki szokta egyáltalán emlegetni.

Az viszont már röhejes, hogy az ókori kínai filozófia öt perc alatt összerakott magyar weboldalán az intant jóslás (ingyenes!!!) egyből üzleti tevékenységgé is válik, mert ha megjósoltuk a gyereket, azonnal meg is rendelhetjük neki a megfelelő bodyt, csak most, akciósan 1890, még kapnak ezer forint engedményt.

Távolról sincs vége, olvasson még »
171 szavazat 179 szavazat

A legfölöslegesebb vagy a legmenőbb könyv a legózós? Szavazzon!

Koncz Andrea 2014. szeptember 6., szombat 13:05

Szerkeszőségi listánkon hatalmas vita bontakozott ki, vajon a legfölöslegesebb könyv-e ez, amit valaha kinyomtattak? Ügyes marketingfogás? A kreatív gondolkodás gyilkosa? Vagy egy szuper eszköz, ami jó tippeket ad?

legókönyv

A szóbanforgó meglehetősen drága kiadvány legózási ötletekkel szolgál a tanácstalanoknak, mit lehet építeni a legóból.

Távolról sincs vége, olvasson még »
400 szavazat 429 szavazat

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés