OFFLINE

Anna Wintour zokogásban tört ki Kanye West divatbemutatója alatt

Edicsek 2016. április 25., hétfő 18:23

Sok mindent el lehet képzelni a Vouge mindig szigorú tekintetű főszerkesztőjéről, de azt kissé nehezen, hogy a sötét napszemüvege alatt könnycseppeket morzsol el Kanye West divatbemutatója alatt. Pedig Seth Meyers műsorában bevallotta, hogy ez történt, de nem attól, mert annyira imádta, vagy éppen annyira gyűlölte Kanye West  túlárazott és szokatlanul ronda csöves ruháit. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt a perfekt megoldás, ha tökéletes lábkörmökre vágyik!

Menő/Ciki

Divany.hu 2016. április 25., hétfő 16:17

Japánok. Naná. Ki más? Megint a japánok rukkoltak elő valami eszement ötlettel, ami valójában tökéletes megoldást nyújt, ha nem ér rá a pedikűröse, vagy éppen időhiányban szenved. Itt a lakkozott körmű zokni! Nem viccelünk, egy japán cég piacra dobta a zoknit, amely instant megoldást nyújt, ha vészhelyzet van, és azonnal cselekedni kell. A 3000-4000 forintnyi jenért kapható csodák jól jöhettek volna Katalinnak, akinek a lábfején a fél világsajtó rugózott, skandallumot kiáltva, amikor indiai útja során le kellett vennie a cipőjét a vallási előírások miatt. Igen, ez volt az az utazás, ahol a hercegné összesen 13,6 millió forintot érő ruhát vonultatott fel, de tegye a szívére a kezét, ön a Zarából meg a New Lookból öltözködne, ha hercegné lenne?

Mindenesetre a zoknik mindenki számára elérhetőek, itt csak a méretekből adódhatnak gondok, esetleg abból, hogy nem vehet fel rövid ruhát a zoknikhoz. A rendeléshez keressen azért egy japánul tudó havert, bár ha tovább terjed az őrület, nyárra már az Ázsia centerben fogjuk kétezerért venni. Már ha szeretnénk. Szeretnénk?

737 szavazat 866 szavazat

Ennyit számít egy ruhánál, hogy milyen magas celebnő hordja

mzd 2016. április 25., hétfő 11:36

Mai Kinek áll jobban? posztunk a hossz és a magasság köré épült: megnézhetik, mennyit számít egy Gucci ruhánál az, hogy meddig ér a lábon, azt, hogy miként mutat ugyanaz a dressz egy magas és egy alacsonyabb celebnőn, de még azt is, hogy mennyire nem mindegy, hogy mit vesz fel egy kötözős szandálhoz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: a zacskós pisztáciák jók, nagyon jók és szuperek

Tuna Judit 2016. április 25., hétfő 09:14

Pisztáciát a nyolcvanas évek vége felé még csak pár, hiperexkluzív helyen lehett kapni - vagy ugye külföldre látogató családtagok ajándékaként hozzájutni - holott Ausztriában már rég az összes szuper polcán ott ücsörgött. Akkoriban óriási hipszerségnek számított, ha valaki ilyet ropogtathatott, ezért is volt hatalmas csalódás gyerekkoromban, mikor egy bécsi kiruccanásunk alkalmával kaptam egy jó nagy konzerv (konzervben árulták!!!) pisztáciát.

Természetesen hazafelé a kocsiban azonnal rá is mentem, és mi volt a konzervben?! Nagyjából csak pisztáciahéj. Arra nem emlékszem, hogy meddig bőgtem, de jó sokáig. Aztán eltelt pár év, és már Magyarországon is csak egy mag volt a sok közül.


Persze, ha a "magok" kerülnek szóba, még mindig benne van az első négyben, ezért választottuk hát, hogy megnézzük, van-e különbség az itthon kapható zacskós változatok között.

Összesen hatféle terméket kóstoltunk, mindegyik a pirított és sózott (legalábbis a csomagolásuk szerint). A magokat nem tudományos szempontok alapján vizsgáltuk, egyszerűen a legfinomabbat kerestük. A maximálisan elérhető pontszám 30 volt, mindegyik termék jó helyezést kapott.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tavaszi trendek, ahogy a bloggerek látják

nemoszi 2016. április 24., vasárnap 20:19

A Fashion Days sajtóreggelit szervezett tavaszi kollekciója promotálására, ahol – a leírás szerint – hazánk "legelismertebb" bloggerei mondták meg a tutit a 2016-os trendekről. Az esemény érthető módon a Fashion Days márkáinak szettjei köré szerveződött, de mivel a 7 éves cég már több mint 1000 márkával dolgozik és félmillió terméket lehet kapni náluk, ez nem nagyon szűkíti a választékot. Érdekesség, hogy míg egyfajta kiárusító portálként indult a Fashion Days, ahol limitált ideig volt kapható egy-egy márka, mára több márkával stratégiai együttműködést alakítottak ki és jellemzők az új kollekciós készletek, melyek darabjait 3 országból 4 millió felhasználó böngészi nap mint nap. És van már saját blogjuk is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fát nevelni avokádómagból? Kipróbáltuk!

Tuna Judit 2016. április 24., vasárnap 11:32

Lassan öt hónapja vágtam bele, hogy megnézzem, tényleg lehet-e avokádót magról gyökereztetni. Gyorsan alábbhagyott a lelkesedésem, mikor már eltelt egy hónap, és még mindig nem történt semmi. A Youtube-on bemutatott videókon rendre azt látni, hogy milyen egyszerű ez az egész, és hogy csak bele kell tenni megfelelő módon a magot a vízbe, aztán gyorsan el is kezd gyökeret ereszteni.

Nos, a valóságban ez nem ennyire egyszerű. Először is, nem mindegy, hogy a mag meg van-e pucolva, vagy nincs, illetve a mag minősége is befolyásolja ezt a folyamatot. Most megmutatjuk, hova jutott a projekt öt hónap alatt, mert természetesen lőttem pár fotót miközben azon izgultam, hogy berohad-e a mag a vízbe, vagy esetleg nekem is lesz egy menő, elültethető avokádómagom. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Öltözzön fogtündérnek a Szigetre!

bb 2016. április 24., vasárnap 10:59

Nyakunkon a fesztiválszezon, aminek köszönhetően lassan előszivárognak a szekrény aljáról a rojtos kimonók, a virágokkal díszített fejdíszek, a farmersortok, gumicsizmák és kockás ingek. Pörgős időszak előtt állunk tehát, amin felbuzdulva készítettünk egy galériát arról, hogy milyen szerelésekben szórakoznak a szabadban a hírességek, de egyúttal inspirációt is gyűjthet a saját fesztiválozós összeállításaihoz!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki a turistatrikó?

Menő/Ciki

ermiz 2016. április 24., vasárnap 10:15

Mint egy mese, úgy kezdődött az Iconspeak trikók története – és mint tudjuk, minden márkához kell egy jó sztori. Ebben az esetben ez a történet George-hoz, Stevenhez és Florianhoz köthető, három baráthoz, akik motoroztak egyet Vietnámban. A motor elromlott, ők nem beszélték a nyelvet, így nehéz volt megértetni magukat a helyiekkel. Néhány sör után jutott eszükbe az ötlet, hogy piktogramokkal ellátott pólókat dobnak piacra – írja a Contemporalist. A jó hír, hogy a motort sikerült megjavítani, és ők visszajutottak a hazájukba. Az ötletből végül lett egy cég, és a trikókat átlagosan 33 dollár(9000 ft) körül lehet megvásárolni. A fotó és a reklámblokk alatt szavazhat: ön szerint menő ilyen pólóban grasszálni, vagy utálja, ha turistának nézik és kerüli az efféle holmikat?

iconspeak-tanktop-women-black 1024x1024
664 szavazat 636 szavazat

Műszűlas felsőben égett meg a brit nő

Edicsek 2016. április 23., szombat 19:09

A 3 gyerekes Amanda Clarke csak vacsorát szeretett volna készíteni bournemoth-i otthonában, mikor az Asdában kapható 12 fontos, azaz nagyjából 4700 forintos felsője felgyulladt. A nő a másodperc törtrésze alatt tépte le magáról a ruhadarabot, de így is harmadfokú égési sérüléseket szenvedett a karján és a mellkasán, sőt a szemgolyója is megégett, ahogyan a a lángoló felsőt tépte le magáról. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A ruhaüzletekben is újra vásárolhat ám vasárnap!

mzd 2016. április 23., szombat 16:03

Arról folyamatosan beszámolunk, hogy miként alakul az áruházak vasárnapi, de a tavaly márciusban hozott boltzártörvény egy héttel ezelőtti eltörlése nem csak ezeket érintette. Mivel 17-én össze-vissza voltak nyitva a ruhaüzletek, ezért arra gondoltunk, körbekérdezünk a divatcégeknél, hogy miként tartanak nyitva ezek után.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A metálfényű cipő a szezon egyik alapdarabja

aa 2016. április 23., szombat 15:23

Annak ellenére kapkodják az üzletekből a metál árnyalatú, elsősorban ezüst és arany cipőket, hogy a trend nem is a tavaszi-nyári szezonban robbant be a köztudatba, hanem már tavaly is felkapott volt a divatszakemberek körében, tehát ahogy a legtöbb őrület, először egy szűk rétegen belül terjedt el, aztán később egyre több emberen bukkant fel a hétköznapi divatban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem találja ki, mennyibe kerül ez a rongy

nemoszi 2016. április 23., szombat 12:36

Nemrég összeadtuk, mennyibe kerültnek Katalin hercegné indiai turnés ruhái: akkor a Facebook oldalunkon többen kifogásolták, hogy mit számolgatunk, de most el kell keserítsük önöket, ismét árakról lesz szó. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tündérmese: a szegény lány, aki tortát sütött a királynőnek

mzd 2016. április 23., szombat 10:19

II. Erzsébet királynő április 21-én 90 éves lett, a születésnaposnak pedig természetesen torta is jár. Ha arra gondolt, hogy azt Michelin-csillagos séfek vagy sztárcukrászok készítik majd, akkor bizony hatalmast tévedett: a megtisztelő feladat a brit Sütimester hatodik évadát megnyerő Nadiya Hussainnak jutott, írja a Mirror.

Nadiya Hussain története igazi modern tündérmese. 1984-ben született, családja bangladesi származású, 1970-es években költöztek Angliába, ő már az egyesült királyságbeli Lutonban született és nőtt fel, hatan voltak testvérek.

Nem lehet azzal vádolni, hogy a sütés tudományát az anyatejjel szívta volna magába, édesanyja ugyanis soha nem sütött, a készüléket kizárólag tárolóhelyként használta. Bár a család sokat főzött (apja menő étteremben is dolgozott, sőt, maga is volt étteremtulajdonos), a sütés teljesen kimaradt az életükből. 

"Olyan kultúrából jöttünk, ahol szinte teljesen ismeretlen a valami édesség vacsora után. Ezért aztán nálam kimaradt a sütéssel vagy a sütővel való hivatalos ismerkedés. A szüleim mindketten csodálatos szakácsok, sok időt töltöttek a konyhában, főztek, alkottak, kísérleteztek. Minket is bátorítottak, hogy megtanuljunk főzni, és jól bánni a konyhai eszközökkel, késekkel. A szüleink mindig azt sugallták: ne ijedjetek meg a konyhától. 

Már középiskolás voltam, amikor felfedeztem magamban a sütés iránti érdeklődést, ami később szenvedély lett. Azóta is próbálok a szüleim mantrájának megfelelően, félelem nélkül mozogni a konyhában." - írja magáról Hussain.  

Nadiya az alapokat az iskolában szedte magára, a legelső dolog, amit életében sütött leveles tészta volt, amit háztartástanórán készítettek az iskolában. Később pedig szakácskönyvek és Youtube videók segítségével haladt tovább.

 21 évesen ment férjhez, rövidesen anya lett, és ekkor kezdett komolyabban sütni is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Utánozhatatlan stílusa volt Prince-nek

bb 2016. április 22., péntek 16:40

Az egész világot megrázta az egyik leghíresebb énekes-előadó halálhíre. Az 57 évesen elhunyt Prince egyedi stílusa és munkássága a popkultúra számos területére nagy hatással volt a zenétől a filmeket át a divatvilágig. A galériára kattintva megnézheti, hogy milyen teátrális és elegáns ruhákat viselt a mindössze 157 centiméter magas legenda, aki jól láthatóan rajongott a provokatív, jelmezszerű darabokért, az öltönyökért, a magasított derekú nadrágokért, illetve a garbópulóverekért.

Pénteki süti: extracsokis kocka

Piszke 2016. április 22., péntek 15:15

Bár itthon hozzászoktunk, hogy a piskótaszerű sütemények csak lisztet-cukrot-tojást tartalmaznak, érdemes kipróbálni ezt a joghurtos-vajas változatot. Extra szaftos, extra csokis (kakaós) és végtelenül egyszerű: konyhai eszközként csak egyetlen tál, mérleg és egy fakanál szükséges hozzá, de az eredmény: sűrű, mégsem tömör, nem is túl édes, nagyon csokis süti, az állagért pedig a sütőpor és a szódabikarbóna mellé járuló savanykás joghurt a felelős – tejjel nem, csak íróval helyettesíthető, különben nem lesz szép magas és levegős a tésztánk.

DSC 0019

Ezután már csak rajtunk múlik, hogy a világ egyik legegyszerűbb süteményét, hogy dekoráljuk – bármit használunk, biztos majdnem több időt vesz igénybe, mint az alaptésztát eljuttatni a sütőig.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki a tacskós nénis kitűző?

Menő/Ciki

Edicsek 2016. április 22., péntek 13:26

Újabb kitűzőkkel rukkolt elő Udvardi Ramóna, a Popular Pins megálmodója. Korábban már rajongtunk egy sort a Taki bácsis és a Bud Spenceres kitűzői kapcsán, most azonban itt az új kollekció fővárosi életérzéssel. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1538 szavazat 1092 szavazat

Kiállítják Erzsébet királynő legszebb ruháit

bb 2016. április 22., péntek 09:38

Idén nemcsak a punk 40.évfordulóját ünneplik egész évben az Egyesült Királyságban, hanem II. Erzsébet királynő 90. születésnapját is, aminek alkalmából természetesen számos rendezvény és kiállítás is lesz majd a közeljövőben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Van élet a csicsás cuccokon túl is

nemoszi 2016. április 22., péntek 07:47

Első benyomásaink alapján arra jutottunk idén, hogy annak lesz a legkönnyebb dolga a boltokban, aki valamilyen jópofa, mintás holmit szeretne vásárolni. Ez eddig rendben is van, jó dolog, ha van választék és szeretjük a mintákat is, de mit tehetünk, ha nem akarunk talpig csicsába borulni? Ha a felvarrós gatyához szeretnénk egy egyszerű bombert, amin nincsenek minták? Körülnéztük öt üzletben, hogy mit talál az, aki a lehető legegyszerűbben szeretne idén is felöltözni: meg lehet találni a megfelelő egyszínű alapdarabokat, az árak és a minőség már más kérdés...

Távolról sincs vége, olvasson még »

Két divattervező is a 100 legbefolyásosabb közt

mzd 2016. április 21., csütörtök 19:47

Egy hónappal ezelőtt a Forbes legbefolyásosabb nőinek listáját nézhettük meg, most pedig a Time tette közzé a világ 100 legbefolyásosabb emberének névsorát. A lajstromot kategóriákra bontva itt böngészheti (felkerült rá egyébként többek között Kim Dzsongun, Mark Zuckerberg és felesége, Priscilla Chan, illetve Adele is), mi most – divatrovat lévén – a tervezőkkel foglalkozunk egy kicsit. Ők csak ketten vannak a teljes listán: Guo Pei és Riccardo Tisci a hajtás után.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mostantól sajátmárkás vega kaját is vehet

Tuna Judit 2016. április 21., csütörtök 15:35

Végre Magyarországon is lehet kapni vega ételeket, és nem csak úgy, hogy az ember elmegy egy vegetáriánus (vagy vegán) étterembe, hanem úgy, hogy leugrik értük a boltba. Az történt ugyanis, hogy az Ausztriában már évek óta kapható SPAR veggie by NENI-vonal egy kis választékát ezentúl az itthoni SPAR-okban is be lehet szerezni. A kínálatban lesz: labane (chiamagos joghurtszósz), natúr hummusz, curry-s és mangós hummusz, paradicsomos-bazsalikomos krémsajtkészítmény, muhammara (diós paprikamártás), baba ganusch (szezámmagos padlizsánkrém), aufstrich tofu-curry (tofus-curry-s krémsajtkészítmény), falafel. Az ételek kis műanyag dobozos kiszerelésben kaphatók és nem is drágák, 5-600 forintból kijön egy adag.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Főznének fele ilyen látványosan, de kétszer ilyen jól!

ermiz 2016. április 21., csütörtök 14:25

Egy jó szakma felér egy diplomával! - hirdeti a SkillsHungary, mi pedig csak hevesen bólogatunk, hisz egy jó asztalos a sokszorosát keresi az orvos fizetésének. A SkillsHungary egy fiatal szakembereknek kiírt verseny, mondhatni világbajnokság, melynek a magyarországi döntőjét a Hungexpón rendezték meg.

A cél a kijutás a svéd döntőre, ahol reméljük megint számos díjat hoznak haza a fiatalok. A választásokat jól mutatja, hogy míg a fodrászversenyre három ember jelentkezett, addig az informatikára 254. 

A háromnapos verseny és kiállítás elsődleges célja a szakmák bemutatása az általános iskolás korosztály részére, hogy minél többen vegyenek részt a szakoktatásban. Ezért is lehetett kipróbálni, milyen kasszázni - most mondom, nehéz - hogyan lehet hegeszteni, milyen csempemozaikot kirakni, és más hasonló nyalánkságok.

De minket most elsősorban az érdekelt, hogy hol tart a szakácsképzés, hol tartanak a fiatal szakácsok. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

90 fotó a ma 90 éves II. Erzsébet királynőről

nemoszi 2016. április 21., csütörtök 08:59

Kedvenc fagyiszínű királynőnk pont ma, 2016. április 21-én tölti be a 90-et, ennek örömére egy óriásgalériával emlékezünk meg arról, hogyan öltözött az elmúlt közel egy évszázadban. Bár újabban leginkább Katalin hercegnét szokás divatikonként emlegetni, II. Erzsébet is erős kalapokban, tudjuk, hogy hű cipészéhez és arról is írtunk már, hogy milyen trükkökkel marad mindig kifogástalanul elegáns.

Távolról sincs vége, olvasson még »

13,6 millióból könnyű jól öltözni egy hétig

nemoszi 2016. április 20., szerda 19:12

Katalin hercegné és Vilmos herceg 7 napot töltöttek Indiában és a környező országokban: erre a 7 napra a hercegné öltöztetői 17 szettet állítottak össze, 37 tervező munkáiból, a ruhatár értéke pedig drágább, mint egy egész indiai luxusút lenne – írja az E-online. Összesen 13,6 millió forintba, 50 ezer dollárba kerülne, ha le szeretné másolni az egyébként bohókás, csinos, de nem túl drágának tűnő ruhatárat, mely teli van indiai ihletésű és népies mintákkal ellátott ddarabokkal. Ennél nyilván sokkal olcsóbban kijön, ha körülnéz a fast fashion üzletek fesztiválhangulatú kollekciói között, de most nem ez a lényeg: nézze meg a galériában Katalin összes turné-szettjét, a ruhák márkáját és az árakat, aztán ámuldozzon kedvére! Annyit elárulunk elöljáróban, hogy már első nap 3,5 milliónyi ruhát felvonultatott Katalin.

Heti kedvenc: a rövid ballonkabát

moana 2016. április 20., szerda 16:13

Pár héttel ezelőtt a klasszikus ballonkabátot választottuk heti kedvencnek, de ha ön inkább a rövidebb fazonokat szereti, akkor sem kell elkeserednie, ebből is készült ilyen változat. Igaz, ezt nem kapni minden üzletben. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

20 remek túrós sütemény recept

Katucikonyha 2016. április 20., szerda 15:25

A túrós sütiknek, tortáknak, pitéknek, sósaknak mindig sikerük van. A túró hálás alapanyag, állaga miatt könnyű vele dolgozni. Kitűnően ízesíthető, gondoljunk csak a citromra, a vaníliára vagy akár a kaporra.

Próbáltuk már megtalálni a legjobb félzsíros túrót, ez a teszt sem volt könnyű, ahogy a legjobb túró rudi megtalálása sem.

Ezúttal is rengeteg receptet szedtünk össze a repertoárunkból, jó válogatást! 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 ... 439

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés