A fővárosban fagyiznál? Adunk 9 tippet!

Összeszedtük kedvenc fagyizóinkat szerte a városban: ha épp fagyizni indulnál, de nem tudod, hol kapsz TÉNYLEG finom fagyit, talán ez a szubjektív lista majd segít! Cikkünk elején a sokunk által kedvelt versenyzők, hátul a kevésbé-, vagy épp nem a fagyijukról ismert cukrászdák állnak - de nem rangsoroljuk a fagyizókat, ne értsétek félre: mind a kilencet ugyanúgy szeretjük!

1. Gelateria Pomo D'oro

Az Arany János utcai fagyizóra többen is szavaztak a szerkesztőség tagjai közül, úgyhogy tutira nem fogsz csalódni. A kapros mandarinfagyit például azonnal kipróbálnám, de a vajas keksz is jól hangzik!

Cím: Budapest, 5. kerület, Arany János utca 12.

Nyitva tartás: 11:30 - 21:00

gianni
Facebook / Gelateria Pomo D'Oro

2. Artigiana Gelati

A Csaba utcai fagyizót is többen ajánlották, a következő szövegekkel: "nagyon drága, de nagyon szuper"! Végülis egy gombócot biztos érdemes kigazdálkodni. Van Lavazza kávé is és minden természetes, friss alapanyagokból készül!

Cím: Budapest, 12. kerület,  Csaba u. 8.

Nyitva tartás: 11:00–19:30

artigiana gel
Facebook / Artigiana Gelati

3. Dolcissima

A cuki cukrászdában egész évben remek olasz sütiket lehet fogyasztani, naná, hogy a fagylaltjuk is szuper! A pisztácia-kávé-sós karamell kombót ennénk, és a Sfogliatelle fagyi is isteni. Ha nem tudod, mi az a Sfogliatelle, menj el még most a Dolcissimába, megéri!

Cím: Budapest, 2. kerület, Frankel Leó út 21.

Nyitva tartás: 7:30 - 20:00

dolcissima
Facebook / Dolcissima

4. Fragola

"Én pont a Csévi utcaiba járok, de a Nagymező utcai ugyanazt tudja" – mondja kollégánk, akit a  kurkumás kesudió fagyival vettek le a lábáról a Fragolánál. Megfizethető és amúgy tényleg finom is, rengeteg helyen megtalálod őket Budapesten és akkor a franchise-ról még nem is beszéltünk.

Cím: Budapest, 6. kerület, Nagymező utca 7 / 13. kerület, Pozsonyi út 49 / 2. kerület, Csévi utca 7.

Nyitva tartás: 11:00 - 20:00

fragola
Facebook / Fragola

5. Cioccolatte Fagylaltozó

A Pozsonyi úti fagyizóban tök jók a cukormentes fagyik és előny, hogy különleges, de tök egyszerű fagyik is vannak. Értsd: a citrom mellett ott áll a gránátalma meg a narancsos csoki.

Cím: Budapest, 13. kerület, Pozsonyi út 7.

Nyitva tartás: 12:00 - 21:00

cioccolatte
Facebook / Cioccolatte

6. Gelateria No.7

Fent a Várban is lehet jót enni, nem csak turistacsapdák vannak: főszerkesztőnk szerint erre a Gelateria No. 7 az egyik bizonyíték a Szentháromság téren. A sós mogyoró fagyijuk zseniális, de van Ferrero-fagyi is és mindennek nagyon jó telt, intenzív íze van. 

Cím: Budapest, Szentháromság u. 7, 1014

Nyitva tartás: 10:00 - 21:00

gelaterian7
Tripadvisor / Gealteria No. 7

7. Auguszt

Szerintem náluk kaphatók a legfinomabb torták a városban – fagyi tekintetében pedig a mentás málna és rizs az, amiért érdemes betérni! Én a Fény utcába járok, de van Auguszt a Kossuth Lajos utcában és a Sasadi úton is.

Cím: Budapest, 5. kerület, Kossuth Lajos utca 14-16 / 11. kerület, Sasadi út 190 / 2. kerület, Fény utca 8.

Nyitva tartás: üzletenként változik, de általában vasárnap zárva tartanak, egyébként délelőtt 10 és este 6 között meglátogatni őket.

auguszt
Facebook / Auguszt

8. Daubner

A süteménykirályt persze ebből a felsorolásból sem tudtuk kihagyni. A furcsán burjánzó, évek óta félkész épületben trónoló óriás egyik előnye: olcsó (200 forint egy gombóc). A másik: nincs benne semmi forradalmi, de az alapot hibátlanul tudják, és szerzőnk, Andi szerint a csoki-málna kombót kár lenne kihagyni!

Cím: Budapest, 2. kerület Szépvölgyi út 50.

Nyitva tartás: 9:00 - 19:00

daubner
Daubner

9. Balatoni fagyizó

Talán kevésbé ismert, viszont két kolléga is elkezdett nosztalgikus ábrázattal áradozni róla, szóval ezek szerint ez a fagyizó baromi jó. 18. kerületi lakosok előnyben!

Cím: Budapest, 1184 Budapest, Üllői út 385. / 1182 Budapest, Halomi út 31. /  1188 Budapest, Vezér utca 43.

Nyitva tartás: 9:00 - 20:00

balatoni
Balatoni Fagyizó

Az a bizonyos +1

Kilenc kedvencet összeszedtünk, de illene a lista végére az a bizonyos "plusz egy", amit olyan jó érzés a nem kerek számokra végződő listák végére tenni. Hisz 10 kedvenc fagyizó mégiscsak jobb, mint 9!

Szóval ha neked van olyan nagy szerelmed, amit kihagytunk a felsorolásból, írd meg nekünk, hadd legyen meg az a plusz egy, és összességében a 10 legjobb budapesti fagyizó!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek