OFFLINE

Már öt Michelin csillagos étterme van Budapestnek

2016. március 9., szerda 13:25

Megjelent a Michelin Kalauz (Michelin Guide Main Cities of Europe) 2016-os kiadása, ami 20 európai ország 44 nagyvárosának legjobb szállodáit és éttermeit listázza. Az idei kiadványba egy Michelin csillaggal bekerült a belvárosi Costes Downtown, aminek köszönhetően Budapest immár öt Michelin csillagos étteremmel büszkélkedhet és ez igencsak jónak számít a közép-európai régióban.

Az inkognitóban tesztelő szakemberek eddig az Onyxot, a Costest, a Borkonyhát valamint a Tantit illették egy csillaggal, de az új kiadásból kiderül, hogy a Petrus és a Laci Konyha is megtarthatta “Bib gourmand” minősítését, ami az elérhető áron kapható kiváló minőségű ételeket jelenti a kalauz szerint.

A Vigyázó Ferenc utcai Costes belső tere.
A Vigyázó Ferenc utcai Costes belső tere.
Fotó: costesdowntown.hu

Magyarország először 2010-ben részesült a nívós elismerésben, akkor a Prestige Hotel Budapestben található Costes került fel a nemzetközi gasztronómiai térképre, majd 2011-ben az Onyx, 2014-ben a Borkonyha, 2015-ben pedig a Tanti is megszerezte az 1928 óta kiosztásra kerülő csillagot.

g-470d40747ab3 - 760x475
Fotó: costesdowntown.hu

"Egyrészt nagyon örülök, másrészt nagyon meg vagyok lepve. Azon izgultunk, hogy a séfváltás mellett minden rendben lesz-e a Ráday utcában, arra nem is mertünk gondolni, hogy ez bekövetkezik. Épp nemrég volt esélylatolgatás a kollégákkal, amin azt mondtam, hogy ha tudjuk tartani ezt az irányt, akkor pár év múlva esélyes lehet egy csillag nekünk, erre máris megkaptuk"- nyilatkozta a Világevő blognak a frissen díjazott étterem tulajdonosa, Gerendai Károly, aki az első magyar Michelin csillagos étterem tulajdonosa is egyben. Az étterem egyébként hazai pályán is tarolt a közelmúltban, ugyanis a Larus Étterem és Rendezvényközpontban megrendezett Év Étterme eseményen a Hennessy Év Séfje díjával jutalmazták a Costes étterem fiatal tehetségét, Palágyi Esztert.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FILMVILÁG Jó utat, Sir Roger!

Mindenkit meghódított közvetlenségével, csibészes mosolyával, sztárallűröktől mentes, sziporkázó személyiségével. Jellegzetes angol humora, beszólásai az évek folyamán szállóigévé váltak.

NÖVÉNYEK 5 növény, amik imádják a fürdőszobádat

Ha ezek közül választasz, akkor biztosan sikerül hosszú távra becsempészned a természetet a fürdőszobádba!

MÁS TÉSZTA Zseniális: pizzafalatok a jégkockatartóból

Ezzel a trükkel isteni kaját varázsolhatsz bármilyen bulira, de persze vacsorára is jó lesz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés