Így élje túl férfiként a telet!

Pár héttel ezelőtti posztunkban néhány lehetséges alternatívát mutattunk azoknak a férfiaknak, akik valóban meleg télikabátot kerestek, most pedig olyan egyéb, de szintén hasznos tippeket adunk, amelyek segítik a télre való felkészülést. A thermo aláöltözetek, a kiegészítők (sál, kesztyű), a meleg lábbeli (és talpbetét) beszerzése mellett fontos a megfelelő bőrápolás és az is, hogy mindig legyen nálunk egy termosz, benne vészhelyzet esetére meleg itallal.

Aláöltözetek

Ha nem tetszik sem a bélelt parka, sem a tollkabát, és inkább maradnánk a kedvenc – a téli időszakban viszont a legtöbbször kevésnek bizonyuló – szövetkabátunknál, akkor érdemes aláöltözőkkel felszerelkeznünk. A testre tapadó változatok a nadrág és a felsők alatt is észrevehetetlenek maradnak, az irodába beérve pedig egy háromperces öltözéssel meg is szabadulhatunk tőlük a mosdóban, majd a délutáni hazamenetel előtt ugyanennyi időbe telik, amíg visszakerül ránk.

Arra figyeljünk, hogy a kifejezetten sportoláshoz (például sí) gyártott aláöltőzök a legtöbbször akkor „aktiválódnak”, ha fokozott fizikai aktivitás történik. Emiatt fontos az is, hogy a nedvességet könnyen el tudják vezetni, így ha a hütte helyett a munkahelyre igyekszünk benne, akkor nem ez a legjobb választás.

Kesztyű, sál

Az egyik leggyakoribb kesztyűtípus a párszáz, maximum ezer forintért beszerezhető fajta, aminek viszont a téli mínuszokban már kevés hasznát vesszük. Ha sportosabb télikabátja van, akkor válasszon egy kötött, thermo béléses darabot, ha viszont kitart a szövetkabátja mellett, akkor az ideális választás egy (hasított) bőrből készült.

Sálak esetében oversize darabokat csak akkor válasszon, ha meg tudja úgy kötni, hogy a legerősebb szél sem mozdítja el: mit sem ér a nyakunk köré várfalként felépített kötött sál, ha az első szellő elmozdítja vagy lefújja rólunk és az egyik kezünk mindig szükséges, hogy a helyén tartsuk. Ha biztosra szeretne menni, akkor keresse a körsálakat, amelyek egyszer vagy kétszer a nyakunk köré tekerve biztosan nem mozdulnak el.

1. H&M - 6990 Ft; 2. Forver21 - 14.90 euró; 3. H&M - 5990 Ft; 4. Zara (gyerekosztály) - 3695 Ft; 5. ZARA - 8595 Ft; 6. F&F - 2790 Ft; 7. Mango - 8995 Ft.
1. H&M - 6990 Ft; 2. Forver21 - 14.90 euró; 3. H&M - 5990 Ft; 4. Zara (gyerekosztály) - 3695 Ft; 5. ZARA - 8595 Ft; 6. F&F - 2790 Ft; 7. Mango - 8995 Ft.reklámfotó

Lábbelik

A lábunk van legközelebb a földhöz, így őt tesszük ki a legnagyobb hidegnek. Ezért fontos, hogy a zárt, meleg lábbeli mellett a megfelelő talpbetétekről is gondoskodjunk. Népszerű cipőüzletekben párszáz forintért lehet kapni négyrétegű (többek között alumínium) talpbetétet, de ajánlatos egy hasonló árú gyapjútalpbetétet is beszerezni.

Ha nem szeretnénk kitenni a bőr cipőinket a hónak, sárnak és egyéb szennyeződéseknek, akkor vagy kezeljük megfelelően impregnáló spray-vel (szintén cipőszaküzletekben szerezhetjük be őket) és ettől nem lesz sófoltos sem a lábbelink orra, vagy válasszunk egy műbőr darabot, amit aztán kedvünkre nyúzhatunk és tehetünk ki az időjárás viszontagságainak.

Mit tegyünk, ha már megtörtént a baj? A sófoltot ecetes langyos vízzel tudjuk eltávolítani a cipőnkről, a száradás helyének pedig a fűtőtestektől távol eső pontot jelöljünk ki. Télen minél magasabb a lábbeli szára, annál jobb, így a bakancs mellett jó szolgálatot tehet még a bokacsizma és a – sajnos túlságosan alulértékelt – úgynevezett „desert boot” fazon is.

1. ASOS - 54 euró; 2. F&F - 12900 Ft; 3. Diesel - 246 euró; 4. ZARA - 29 995 Ft; 5. ZARA 22 995 Ft.
1. ASOS - 54 euró; 2. F&F - 12900 Ft; 3. Diesel - 246 euró; 4. ZARA - 29 995 Ft; 5. ZARA 22 995 Ft.reklámfotó

Bőrápolás

A smink a nők kiváltsága, viszont a hó és eső a férfiak bőrét sem kíméli, így mindenképpen fontos, hogy legalább a hidegebb évszakokban ők is odafigyeljenek a bőrápolásra. Nem kell új polcot fúrni a fürdőszoba falára: elég, ha egy jó minőségű kéz- és arckrémet, egy ajakápolót, egy hidratálót és – bár elég furán hangzik decemberben – egy naptejet.

Kézkrémek közül a Nivea és a Neutrogena mindig tökéletes választásnak bizonyulnak. Az ajkakat egyrészt ápolhatjuk Carmex-szel, amely a kiszereléstől függően (tégely, tubus, stift) eltérő erősségű; másfelől ajakradírral 2-3 naponta átdörzsölhetjük őket, eltávolítva ezzel az elhalt hámsejteket.

Télen is fontos a folyadékbevitel, de az arcunknak plusz ápolást és védelmet adhatunk egy jó minőségű hidratálóval. A Krémmánia  weboldalán kapott pontszám, összetevők és ár szerint is böngészhetünk és ha a reggeli rutinunkba nem is fér bele a krémezés, akkor éjszakára válasszunk egy „nehezebbet”, van ideje beszívódni és az arcbőrünk hálás lesz a másnapi szélben. A testápolókkal csínján bánjunk, visszatérő bőrszáradás esetén érdemes szakembert felkeresni, lehet, hogy kialakuló vagy már létező ekcémáról van szó, azon pedig a drogériás krémek nem segítenek.

1. Nivea arckrém; 2. Carmex (tégelyes változat, Müller) - 695 Ft; 3. Lush ajakradír - 2350 Ft; 4. The Body Shop ackrém (fényvédővel) - 3890 Ft; 5. Neutrogena kézkrém.
1. Nivea arckrém; 2. Carmex (tégelyes változat, Müller) - 695 Ft; 3. Lush ajakradír - 2350 Ft; 4. The Body Shop ackrém (fényvédővel) - 3890 Ft; 5. Neutrogena kézkrém.reklámfotó

Termosz

Miután a külsőnket megfelelően megóvtuk a hidegtől, gondoljunk a belsőnkre is: előfordulhat, hogy lekéssük a buszt vagy lerobban az autónk, ilyenkor pedig jól tud esni egy forró ital. A reggeli tea vagy kávé elkészítésénél főzzünk nagyobb adatot és egy részét tegyük el termoszunka. Ha semmi váratlan nem ér minket a munkába menet, akkor sem kell megijedni: napközben is jó szolgálatot tehet egy pohár meleg ital.

1. Butlers - 4290 Ft; 2. Tatonka (Mountex) - 5290 Ft; 3. IKEA - 1990 Ft.
1. Butlers - 4290 Ft; 2. Tatonka (Mountex) - 5290 Ft; 3. IKEA - 1990 Ft.reklámfotó

Hasznosnak találta a bejegyzést?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek