OFFLINE

Így élje túl férfiként a telet!

2013. december 26., csütörtök 09:20

Pár héttel ezelőtti posztunkban néhány lehetséges alternatívát mutattunk azoknak a férfiaknak, akik valóban meleg télikabátot kerestek, most pedig olyan egyéb, de szintén hasznos tippeket adunk, amelyek segítik a télre való felkészülést. A thermo aláöltözetek, a kiegészítők (sál, kesztyű), a meleg lábbeli (és talpbetét) beszerzése mellett fontos a megfelelő bőrápolás és az is, hogy mindig legyen nálunk egy termosz, benne vészhelyzet esetére meleg itallal.

Aláöltözetek

Ha nem tetszik sem a bélelt parka, sem a tollkabát, és inkább maradnánk a kedvenc – a téli időszakban viszont a legtöbbször kevésnek bizonyuló – szövetkabátunknál, akkor érdemes aláöltözőkkel felszerelkeznünk. A testre tapadó változatok a nadrág és a felsők alatt is észrevehetetlenek maradnak, az irodába beérve pedig egy háromperces öltözéssel meg is szabadulhatunk tőlük a mosdóban, majd a délutáni hazamenetel előtt ugyanennyi időbe telik, amíg visszakerül ránk.

Arra figyeljünk, hogy a kifejezetten sportoláshoz (például sí) gyártott aláöltőzök a legtöbbször akkor „aktiválódnak”, ha fokozott fizikai aktivitás történik. Emiatt fontos az is, hogy a nedvességet könnyen el tudják vezetni, így ha a hütte helyett a munkahelyre igyekszünk benne, akkor nem ez a legjobb választás.

Kesztyű, sál

Az egyik leggyakoribb kesztyűtípus a párszáz, maximum ezer forintért beszerezhető fajta, aminek viszont a téli mínuszokban már kevés hasznát vesszük. Ha sportosabb télikabátja van, akkor válasszon egy kötött, thermo béléses darabot, ha viszont kitart a szövetkabátja mellett, akkor az ideális választás egy (hasított) bőrből készült.

Sálak esetében oversize darabokat csak akkor válasszon, ha meg tudja úgy kötni, hogy a legerősebb szél sem mozdítja el: mit sem ér a nyakunk köré várfalként felépített kötött sál, ha az első szellő elmozdítja vagy lefújja rólunk és az egyik kezünk mindig szükséges, hogy a helyén tartsuk. Ha biztosra szeretne menni, akkor keresse a körsálakat, amelyek egyszer vagy kétszer a nyakunk köré tekerve biztosan nem mozdulnak el.

1. H&M - 6990 Ft; 2. Forver21 - 14.90 euró; 3. H&M - 5990 Ft; 4. Zara (gyerekosztály) - 3695 Ft; 5. ZARA - 8595 Ft; 6. F&F - 2790 Ft; 7. Mango - 8995 Ft.
1. H&M - 6990 Ft; 2. Forver21 - 14.90 euró; 3. H&M - 5990 Ft; 4. Zara (gyerekosztály) - 3695 Ft; 5. ZARA - 8595 Ft; 6. F&F - 2790 Ft; 7. Mango - 8995 Ft.
Fotó: reklámfotó

Lábbelik

A lábunk van legközelebb a földhöz, így őt tesszük ki a legnagyobb hidegnek. Ezért fontos, hogy a zárt, meleg lábbeli mellett a megfelelő talpbetétekről is gondoskodjunk. Népszerű cipőüzletekben párszáz forintért lehet kapni négyrétegű (többek között alumínium) talpbetétet, de ajánlatos egy hasonló árú gyapjútalpbetétet is beszerezni.

Ha nem szeretnénk kitenni a bőr cipőinket a hónak, sárnak és egyéb szennyeződéseknek, akkor vagy kezeljük megfelelően impregnáló spray-vel (szintén cipőszaküzletekben szerezhetjük be őket) és ettől nem lesz sófoltos sem a lábbelink orra, vagy válasszunk egy műbőr darabot, amit aztán kedvünkre nyúzhatunk és tehetünk ki az időjárás viszontagságainak.

Mit tegyünk, ha már megtörtént a baj? A sófoltot ecetes langyos vízzel tudjuk eltávolítani a cipőnkről, a száradás helyének pedig a fűtőtestektől távol eső pontot jelöljünk ki. Télen minél magasabb a lábbeli szára, annál jobb, így a bakancs mellett jó szolgálatot tehet még a bokacsizma és a – sajnos túlságosan alulértékelt – úgynevezett „desert boot” fazon is.

1. ASOS - 54 euró; 2. F&F - 12900 Ft; 3. Diesel - 246 euró; 4. ZARA - 29 995 Ft; 5. ZARA 22 995 Ft.
1. ASOS - 54 euró; 2. F&F - 12900 Ft; 3. Diesel - 246 euró; 4. ZARA - 29 995 Ft; 5. ZARA 22 995 Ft.
Fotó: reklámfotó

Bőrápolás

A smink a nők kiváltsága, viszont a hó és eső a férfiak bőrét sem kíméli, így mindenképpen fontos, hogy legalább a hidegebb évszakokban ők is odafigyeljenek a bőrápolásra. Nem kell új polcot fúrni a fürdőszoba falára: elég, ha egy jó minőségű kéz- és arckrémet, egy ajakápolót, egy hidratálót és – bár elég furán hangzik decemberben – egy naptejet.

Kézkrémek közül a Nivea és a Neutrogena mindig tökéletes választásnak bizonyulnak. Az ajkakat egyrészt ápolhatjuk Carmex-szel, amely a kiszereléstől függően (tégely, tubus, stift) eltérő erősségű; másfelől ajakradírral 2-3 naponta átdörzsölhetjük őket, eltávolítva ezzel az elhalt hámsejteket.

Télen is fontos a folyadékbevitel, de az arcunknak plusz ápolást és védelmet adhatunk egy jó minőségű hidratálóval. A Krémmánia  weboldalán kapott pontszám, összetevők és ár szerint is böngészhetünk és ha a reggeli rutinunkba nem is fér bele a krémezés, akkor éjszakára válasszunk egy „nehezebbet”, van ideje beszívódni és az arcbőrünk hálás lesz a másnapi szélben. A testápolókkal csínján bánjunk, visszatérő bőrszáradás esetén érdemes szakembert felkeresni, lehet, hogy kialakuló vagy már létező ekcémáról van szó, azon pedig a drogériás krémek nem segítenek.

1. Nivea arckrém; 2. Carmex (tégelyes változat, Müller) - 695 Ft; 3. Lush ajakradír - 2350 Ft; 4. The Body Shop ackrém (fényvédővel) - 3890 Ft; 5. Neutrogena kézkrém.
1. Nivea arckrém; 2. Carmex (tégelyes változat, Müller) - 695 Ft; 3. Lush ajakradír - 2350 Ft; 4. The Body Shop ackrém (fényvédővel) - 3890 Ft; 5. Neutrogena kézkrém.
Fotó: reklámfotó

Termosz

Miután a külsőnket megfelelően megóvtuk a hidegtől, gondoljunk a belsőnkre is: előfordulhat, hogy lekéssük a buszt vagy lerobban az autónk, ilyenkor pedig jól tud esni egy forró ital. A reggeli tea vagy kávé elkészítésénél főzzünk nagyobb adatot és egy részét tegyük el termoszunka. Ha semmi váratlan nem ér minket a munkába menet, akkor sem kell megijedni: napközben is jó szolgálatot tehet egy pohár meleg ital.

1. Butlers - 4290 Ft; 2. Tatonka (Mountex) - 5290 Ft; 3. IKEA - 1990 Ft.
1. Butlers - 4290 Ft; 2. Tatonka (Mountex) - 5290 Ft; 3. IKEA - 1990 Ft.
Fotó: reklámfotó

Hasznosnak találta a bejegyzést?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta