OFFLINE

Bréking: a rendszeres vásárlás tényleg fogyaszt!

2013. július 17., szerda 21:34

Mi nők különösen szeretjük magunkat azzal hitegetni, hogy a vásárlás nem csak jó hobbi, hanem remek alakformáló praktika is. Bár utóbbi nevetségesen hangozhat, most már tudományosan is bizonyították, hogy igenis van benne valami: egy újabb felmérés adatai szerint a nők évente akár 15 ezer kalóriát is elégethetnek csupán vásárolgatással, mivel a megfelelő zsákmányok beszerzése nem csak erős koncentrációt, hanem kitartó keresgélést is igényel.

Egy vásárlás: 1000 kalória

Van egy jó hírünk a vásárlásmániás hölgyek számára: egy tudományos vizsgálat eredményei egyértelműen kimutatták, hogy a heti egy shopping-körút kifejezetten egészséges, mivel több kalóriát égethetnek el általa évente, mintha minden nap a fitneszteremben kínoznák magukat. A brit nők évente akár 180 km-t is legyalogolnak a plázákban ami több, mint amit 7 maraton alatt fut le az ember, így a vásárlásonkénti ezer kalória leégetése garantált – írja a Daily Mail. A fogyás persze nem mindenkinél megy végbe, mivel a vásárlásmániás nők 33%-a előszeretettel nassol a beszerzőkörút alatt, így az ő esetükben közel sem beszélhetünk olyan intenzív zsírégetésről, mint a maradék 67%-nál, illetve az is kiderült, hogy a nők kétharmada kizárólag saját magával foglalkozik vásárláskor, ezért a baráti segítséget kifejezetten irritálónak tartja és sokkal inkább anyukájával vagy aktuális partnerével indul a hajtóvadászatra.

Ha folyamatos csalódásokkal szembesül a vásárlás során, ne aggódjon, nincs egyedül: a tanulmány azt is kimutatta, hogy a boltokban gondosan összegyűjtögetett darabok közül maximum egy vagy kettő landol ténylegesen a gardróbban, mivel tíz felpróbált darabból általában csak egy ruha nyeri el annyira az átlagos vásárló tetszését, hogy azt tényleg meg is vegye, így a minél termékenyebb vásárlás érdekében tanácsos mindent becipelni a próbafülkébe. Érdekes, hogy online sokkal kevésbé vagyunk válogatósak: a webáruházakból berendelt darabok negyede sosem kerül vissza a kereskedőkhöz, míg a 'must have' darabok közül is legtöbbet már az interneten szerzi be a vásárló.

Most kedvet kapott a vásárláshoz?

  • 33
    Már veszem is a cipőmet!
  • 54
    Ekkora baromságot!
  • 130
    Persze, fizeted?

Bár a vásárlás sok macerával jár, a végeredmény miatt általában megéri a fáradtságot. A brit nők egytizede minden nap, majdnem fele pedig kéthetente jár ruhatárat újítani, a maradék általában csak havi szinten űzi ezt. A VoucherCodesPro.co.uk adatai szerint az angolok 7-14 ezer forintnak megfelelő font között költenek havonta ruházkodásra, ráadásul többnyire olyan darabokba fektetnek be, ami alkatukhoz egyáltalán nem is illik. Bár a becsült összeget mi irreálisnak tartjuk, azért az alakformáló vásárlás ötlete eléggé szívmelengető. Ön most több kedvet kapott a shoppinghoz?

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta