OFFLINE

Szaporodnak Magyarországon a csirkézők és jön a Starbucks is

2008. május 10., szombat 08:00

Ha a fenti képre kattint, egy galéria formájában nyomban meglátja, miért volt zárva az Erzsébet körút és a Király utca sarkán lévő Kentucky Fried Chicken a múlt keddig. Globális trend manapság a gyorséttermek úgymond belassítása, azaz finomítása, emberközelibbé (azaz elviselhetőbbé) tétele, és valamennyi megakajálda próbálja levetkőzni manapság már túlzottan igénytelennek tűnő imidzsét. A magyar KFC-k tulajcégének ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy ez esetben nem kifejezetten erről volt szó, egyszerűen csak felújításra szorult az étterem. Akárhogy is, fel- és megújították az Erzsébet körúti KFC-t, és ebből az alkalomból megnyitóestet tartottak, amin mi is részt vettünk, tolakodtunk, lábatlankodtunk, csirketeszteltünk és illetlen kérdést tettünk fel a kabalabácsinak.

Apropóként szolgált az is egyébként, hogy csak 2007-ben 9 új franchise-csirkéző nyílt a korábban meglévő 4 mellé, tehát komplett KFC-invázió alatt áll a város. Miután ezt megtudtuk, minimális erőszakossággal a konyhába is bekíváncsiskodtuk magunkat, igaz, itt fotózni nem engedtek, bár nem teljesen volt világos, hogy miért. Egy nyakig paníros alkalmazotton kívül minden patikatisztasággal csillogott a meglepően kis helységben, a csirkefalatok pedig vidáman rotyogtak az olajban, ahogy kell. Amikor kisült az első adag a vadonatúj konyhában, elvágtak egy szalagot, és lehetett enni, ugyanúgy, mint mindig.

Leteszteltünk tehát az egyébként változatlanul maradt KFC-kínálatból annyit, amennyi belénk fért, a következő eredménnyel. Kétfős különítményünk vegetáriánus tagja úgy találta, hogy az egészből a káposztasaláta volt a legfinomabb. A húst is evő Velvet-kommandósnak sem szöktek könnyek a szemébe az egyébként korrekt rántott csirke hatására, bár ezt nem is várta. Ehelyett szintén egy "köret", a vajas főtt kukorica ízlett neki a legjobban, ami hiába van mirelitből (szemben a frissen, magyar termelőtől vásárolt szárnyashússal), olyan ízélményt nyújt, mint semmi más, amit aznap ott ettünk. A desszertek közül egy-egy dobozba zárt mascarponés torta jutott nekünk áfonyakrémmel, ami szintén jól esett, bár a krém folyós volt, a tészta pedig száraz-morzsálódó, tehát a doboz nélkül jóindulattal sem lehetett volna tortának nevezni. Ízben mindenesetre simán lekörözte a később felszolgált ünnepi vajaskrémes csokitortát, ami azonban nem KFC-termék volt, hanem egy (rossz magyar) cukrászdából rendelték.

Jelen volt a rendezvényen egy hús-vér Sanders ezredes is, a KFC kabalafigurája, akinek ujjszopásról szóló eredeti szlogenjét Madonna is megénekelte (persze Erotica című albumán), és akitől nem átallottuk megkérdezni, hogy paróka van-e rajta. Megtudtuk, hogy nem, csak a szerep kedvéért őszre festették az ötvenen jócskán túl járó úr egyébként egyelőre egyáltalán nem őszülő tincseit. Volt műsor is, például Kőhalmi Zoltán humorista, aki, bár a körülmények nem kedveztek neki, viccesebb volt, mint bármi, amit magyar kereskedelmi televízióban volt szerencsénk látni az elmúlt 10 évben. Előtte a Bolyki Brothers énekelt, de a legjobb szám akkor csendült fel, amikor a vacsora előtt háttérzenének bekevertek egy kis Sophie Ellis-Bextort.

És ha már a "régió" főnöke elejtett erről pár szót, a KFC-ket is üzemeltető cég magyarországi igazgatójánál érdeklődni kezdtünk, hogy mikor érkezik végre hozzánk a misztikus Starbucks. "2009-ben" - válaszolta ő, tehát jövőre már biztosan ihatjuk a világhírű nagypoharas kávékat. (Illetve ihatjuk már most is, hiszen van már hasonló szisztémájú kávézó Budapesten, például a gyorsétterem-de-egész-emberi trendbe szintén passzoló Coffeeshop Company.)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.05.10 10:23:52Los Alamuszi

  Ezer éve nem voltam KFC-ben, de mindig is a káposztasali volt a kedvencem. A húsok semmi különös (megtarthatják a panír receptjét). De régen volt még valami friss, meleg vajas pogácsa is, az is zseniális volt, de megszüntették.

 • 2008.05.10 11:14:27AdamM

  Nem csak a Coffeeshop Company árulja olyan szisztémában a kávét mint a Starbucks!!! A Corvin moziban van egy kávézó a neve: Stardust és sokkal finomabb a kávé mint bárhol a városban és az árak is elfogadhatóak. Nem olyan drága mint a többi felkapott hely.Egyébként ők is most fognak terjeszkedni!

 • 2008.05.10 19:24:29siegmund

  Los Alamuszi: Ha finom pogácsát szeretnél, akkor a Rákóczi Pékség a hely, amit keresel. :)

 • 2008.05.11 08:24:54Sue

  Nemhogy inkább a Tacobell menne Mo-ra. KFC-fajta éttermekből már van elég.

 • 2008.05.11 12:22:19Szelíd hangorkán

  Megjegyzem, hogy a KFC használja a legtöbb hidrogénezett növényi zsírt, asszem pont a velvet írt erről.

  Egyébként miért van szükségünk ilyen amerikánus baromságokra?

 • 2008.05.12 15:25:56hano

  Én a Wendyst szerettem a legjobban...az a nagy, töltött krumplijuk és a chili is hiányzik...KFC-ben kb 3szor voltam eddig, nem nagy szám szerintem.

 • 2008.05.12 21:04:30sn

  A Corvinban k. draga a kave aZ American Coffeeban meg a multkor a Vanilla Latte helyett Caramel Macchiatot kaptam, mert 'mér, az nem ugyanaz?'

 • 2008.05.13 18:30:17sleepingbeauty

  Na végre! Kivi leszek a STARBUCKS-ra! :)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta