OFFLINE

Igyon szójatejes cappuccinót a Javában!

2008. április 14., hétfő 12:30


Olyan ritkán írunk tisztán pozitív hangvételű bejegyzéseket, hogy most nem is fogom vissza magam. Tömören annyi a lényeg, hogy aki tejérzékeny, aszketizmus helyett látogassa meg a Java Caffét.

Nem muszáj mindenáron a presszó- vagy zaccos hosszúkávéval sanyargatnia magát az érzékeny belűeknek, mert már létezik Budapesten egy-két hely, ahol szójatejet is kérhetünk. A múltkor említett Fruccola is ilyen, és legutóbb a Java Cafféban kóstoltam remek, szójatellel készült cappuccinót. Ha valaki inkább laktózmentes tejjel inná, azzal is lehet, de érdemes megkóstolni ezt a változatot, mert a kiszolgáló személyzetet is boldoggá tesszük vele. A kételyemet, hogy vajon fel lehet-e habosítani eléggé a szójatejet (mert nem olyan zsíros, mint a hagyományos tej, ami pedig a habképzés egyik esszenciája), a pincérlány lelkesen rávágta, hogy még jobban is sikerül. Egyébként valószínűleg egy enyhén ízesített szójatejváltozatot használnak, mert a hab édeskés ízű volt, de nem zavaróan. Kollégánk a croissant-t is megkóstolta, és beszámolója szerint itt végre nem azt a nehéz tésztájú, nyögvenyelős változatot kínálják, mint a legtöbb helyen. Egy cappuccinó ára 340 Ft, és bagel is kapható 440 Ft-ért. Az Aulich utcában (a Batthyány-örökmécsesnél) található kávézó kicsi, a meghitt ücsörgést ezért ne ide tervezzük, viszont elvitelre is kérhetjük a portékát.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta