Igyon szójatejes cappuccinót a Javában!

Zanza!


Olyan ritkán írunk tisztán pozitív hangvételű bejegyzéseket, hogy most nem is fogom vissza magam. Tömören annyi a lényeg, hogy aki tejérzékeny, aszketizmus helyett látogassa meg a Java Caffét.

Nem muszáj mindenáron a presszó- vagy zaccos hosszúkávéval sanyargatnia magát az érzékeny belűeknek, mert már létezik Budapesten egy-két hely, ahol szójatejet is kérhetünk. A múltkor említett Fruccola is ilyen, és legutóbb a Java Cafféban kóstoltam remek, szójatellel készült cappuccinót. Ha valaki inkább laktózmentes tejjel inná, azzal is lehet, de érdemes megkóstolni ezt a változatot, mert a kiszolgáló személyzetet is boldoggá tesszük vele. A kételyemet, hogy vajon fel lehet-e habosítani eléggé a szójatejet (mert nem olyan zsíros, mint a hagyományos tej, ami pedig a habképzés egyik esszenciája), a pincérlány lelkesen rávágta, hogy még jobban is sikerül. Egyébként valószínűleg egy enyhén ízesített szójatejváltozatot használnak, mert a hab édeskés ízű volt, de nem zavaróan. Kollégánk a croissant-t is megkóstolta, és beszámolója szerint itt végre nem azt a nehéz tésztájú, nyögvenyelős változatot kínálják, mint a legtöbb helyen. Egy cappuccinó ára 340 Ft, és bagel is kapható 440 Ft-ért. Az Aulich utcában (a Batthyány-örökmécsesnél) található kávézó kicsi, a meghitt ücsörgést ezért ne ide tervezzük, viszont elvitelre is kérhetjük a portékát.

Blogmustra