OFFLINE

Jófej eladók, kellemes fehérneműárak a Keletinél

2007. november 13., kedd 09:29

Már nem tudjuk, melyik kedves olvasónk említette egyik kommentjében a Keletinél található Ikertex textilházat (Thököly út 6.), mindenesetre kb. egy évtized után újra betértünk és elégedetten távoztunk.  
 
Elképesztő hely: kicsi, de nagyon tartalmas. Az eladóknak pedig olyan kellemes a modora, továbbá annyira visszafogottan segítőkészek, mintha valami ráérős vidéki butikban dolgoznának. Pedig amikor ott voltam, igazán sokan voltak a szűkös üzletben (mondjuk a párbeszédek alapján többen közülük visszatérő törzsvásárlók), mégsem futószalagon nyomták le a kéréseket. Egészen biztos vagyok benne, hogy ha Lohn Londei boltfotós Budapesten is fotózgatna atmoszféramegőrző jelleggel, az Ikertex az elsők között lenne, aki bekerülne az albumba.
 
Nem önkiszolgáló a rendszer, kérni kell, szóval kikerülhetetlen a kommunikáció. Az üzlet szó szerint plafonig tömve van árukkal, ezért akkor lehetünk a legeredményesebbek, ha kis nézelődés után átgondoljuk, majd őszintén megfogalmazzuk az eladóknak kérésünket. Ha ez például csizmában hordható térdzokni 38-as méretben, akkor valahonnan villámgyorsan előkapnak egy nagy doboznyi mindenféle színű 38-as térdzoknit, elénk rakják és válogathatunk. Őrület. 
 
Átlag olyan harminc százalékkal olcsóbbak a cuccok, mint másutt, sok esetben kifutó modelleket árulnak, de el nem tudom képzelnek, hogy ez gondot okozhat annak, aki mondjuk színes harisnyát, vagy férfi atlétatrikót akar venni. A választék pedig tényleg pazar (szemléltetésként: lábszárvédő legalább nyolcféle színben kapható 690 forintért) és árulnak férfiruházatot is. Ja, és a végén e szavakkal búcsúztak el tőlem: „Tessék mindet egészséggel hordani!” Tényleg őrület.
 
Kis hibás női felsők: 990 forint
Varriálható ún. tolvajkesztyűk: 790
Triumph pamuttrikó: 1100
Öt pár J. Press zokni 1500
Csíkos Lagoon fehérnemű szett (francia bugyi + trikó - lásd kép): 1290
 
Ikertex textilház
Thököly út 6.
 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.11.13 10:07:51Picinger

  Azt tudod, hogy meddig vannak nyitva, ill 7végén nyitva vannak-e?

 • 2007.11.13 10:09:32feng zsuzsi

  na, ez az, amit elfelejtettem feljegyezni, az biztos, hogy szombaton nyitva vannak, arra viszont nem emlékszem, hogy hétközben 6-ig vagy 7-ig. ha valaki arra jár, kommentelje be, legyen olyan kedves, köszi!

 • 2007.11.13 11:57:48megymárka

  na, nekem ez a kedvenc boltom. évek óta visszajárok, olyan ez mint a kábítószer, mindig kell vennem vmit ha már bementem...

  több ismerősömet is vittem oda, és mindenki imádja ezt a jófajta szocreál feelinget. kedvencünk a kasszás hölgy, aki egyben a bolt vezetője. én teljesen kész vagyok a stílusától, egyszerűen imádom! volt már arra is példa h hitelbe vásároltam mert nem volt nálam elég pénz, azért az ilyen ritka manapság, nemde? (azért hozzáteszem ez évek munkája volt részemről)

  és ne feledjük a rövidáru kínálatot sem, ami szintén olcsó és bőséges. szóval én csak szuperlativuszokban tudok róluk beszélni, és ajánlom mindenkinek, nagyon megéri. aki egyszer már volt ott annak maradandó elmény marad.  hétkönap 6-ig szombaton pedig csak 12-ig vannak nyitva ha jól emlékszem.

 • 2007.11.13 12:53:27e-lisa

  és ami nem sok helyen van! melltartó, harisnya, bugyi extra nagy méretben, olyan áron, mint sehol a városban. az one-way-jenny (jajj, kibeszéltem a kedvencem) 100% pamut alsónemű, a legkellemesebb viselet a hurkácskáimnak.  már gyerek koromban is itt vásároltunk, és közel a 40-hez még mindig megtehetem. a Pláza világban ez igy igazi, követendő csoda! csók a hölgyeknek a boltba!!!

 • 2007.11.13 13:04:49dzsedofka

  én is imádom, most miért kell közkinccsé tenni?:P

 • 2007.11.13 15:13:40megymárka

  na ja, a kérdés jogos, de ha egyszer olyan jó!

 • 2007.11.13 15:43:39ddevil

  "Önkiszolgáló a rendszer, kérni kell" - nem ellentmondas ez kicsit?

 • 2007.11.14 11:50:49mi

  Tegnap olvastam a fentieket és este el is mentünk párommal gyorsan megnézni. Nagyon komoly a hely :) Az árak tényleg verhetetlenek = szép nagy szatyorral távoztunk. Hogy valami negatívumot is leírjak : csak kp-val lehet fizetni... Mondjuk ez alapvetően hozzátartozik a hely retro/szocreál feelingjéhez, ugyanúgy, mint a pénztáros néni döbbenetes frizkója és piros körme :))))

  De tényleg ajánlani kell a helyet mindenkinek, belekalkulálva, hogy gyorsan függőséget okoz.

 • 2007.11.14 11:52:20feng zsuzsi

  ja, igen, nekem is át kellett mennem cash-ért a bankba. még jó, hogy mellettük pont egy bank van :)

 • 2007.11.14 11:56:25feng zsuzsi

  ddevil, köszi, lemaradt a "nem" szócska, kijav.

 • 2007.11.17 00:03:55bori47

  15 éve lakom Pesten és nem megyek máshová csak ide vásárolni, ha kell valami. Amikor belépek a boltba, már messzről köszönnek. Tudják a méreteimet, ismeri az ízlésemet,sőt, azt is, mivel vehetnek le a lábamról. A főnöknő Éva, és csupa nagy betűkkel: KERESKEDŐ. Bár mindenütt ilyen lenne a kiszolgálás és a bánásmód! Imádom őket, az a baj, hogy alaposan a pénztárcám mélyére kell nyúlnom, ha bemegyek. Ha nincs valami, felírják, és napok múlva hozzák. Elteszik, ha nincs pénzem, vagy majd behozod kiáltással begyömöszölik a táskámba. Mindent tudnak, amit a kereskedelemről tudni kell.Imádom őket.Pesten nincs még egy ilyen bolt. Úgy jó, ahogy van. Na és a Peti, a főnöknő fia: Harisnyáról nem tud ember többet, mint ő.Nagyon profi a fiú. Menjetek, és vásároljatok, de sok pénzt vigyetek, mert kísértésbe fogtok esni.Anyám szokta mondani: Micsurin kertje...Minden van benne.Imádom őket.

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta